Op vrijdagavond vertrokken onze pupillen en junioren-D naar Huizen voor het jaarlijkse kamp.
Vrijdag 22 juni kon Joris Pals zich kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap in Utrecht. Van de 14 deelnemers vrijdag bleven er 8 over, waaronder Joris. Vrijdagavond was het tijd voor de laatste ronde van het Amsterdams Baan Circuit (ABC) bij AV Atos. Zaterdag was dan weer de finale Kogelslingeren in Utrecht. Waar was Eljahro te vinden dit weekend?

Joris en het NK Senioren

Joris Pals slingerde vrijdag de kogel van 7,26 kilo zwaar naar een mooie afstand van 50,82meter. Deze worp was goed voor plaatsing in de finale van zaterdag. Joris plaatste zich als vijfde van Nederland voor de finale; hij wierp bijna de kwalificatie-eis van 51 meter. Een mooie opsteker.
Op zaterdag werd de finale verwerkt. Hij eindigde daar als 6e van Nederland. Dat belooft nog wat voor komende jaren. In 2019 is Joris nog steeds junioren A.

Uitslag

ABC bij AV Atos in Noord

Op vrijdagavond deden best nog wat pupillen mee aan het ABC voordat zij naar Huizen vertrokken voor het jaarlijkse kamp. Daarnaast waren ook flink wat organisatoren en officials van Feniks aanwezig om er een mooie en goed georganiseerde wedstrijd van te maken. De ET met Licht boven de baan was mee, 2 scheidsrechters en een wedstrijdleider die het nieuwbakken organisatieteam goed begeleidde.
Het was een leuke wedstrijd voor Feniks, met prijzen, plezier en mooie prestaties.

SLOTWEDSTRIJD ABC BIJ AV ATOS
Vrijdagavond vond het vierde en laatste deel plaats van het AmsterdamBaanCircuit op de fraai gelegen baan van av ATOS te Amsterdam Noord. Van de kant van Feniks was er weinig animo voor deze slotwedstrijd getuige de “slechts” 11 aanmeldingen. Bij de junioren alleen D-junior Ashley Boldewijn. Zij won overtuigend de sprint. Hieronder dan een overzicht:

DE MINI’s
Elaijh had de vorige 3 wedstrijden al gewonnen en was ook nu weer de niet te kloppen man met ook nog eens 3 PR’s achter zijn naam. Uiteraard goud voor Elaijh. Tom, niet aanwezig vandaag, legde beslag op brons en dat had hij te danken aan goede optredens in de vorige edities.
Bij de meisjes ging de 5-jarige Zazza verrassend met brons naar kamp maar dat kwam ook vanwege het feit dat de andere meisjes te weinig in actie kwamen in dit toch leuke toernooi

PUPILLEN C
Vanaf dag 1 was Thierry bezig aan een sterk toernooi en dat werd beloond met een fraaie derde plek in de eindstand. Op de 600m en bij Verspringen was hij vanavond zelfs de sterkste van het hele stel. Adne werd op de slotdag vierde en in de totaalstand vijfde op 3 punten van Kyan die nog steeds wat zoekende is. Toch dus een mooie vierde plek voor Kyan maar het blijft altijd een wat “sneue” positie plaats 4. Net niet op dat podium.

PUPILLEN B
Na de eerste wedstrijd bij AV’23 leek het een spannende race te gaan worden tussen Eljahro en Florian van Phanos maar aan het eind van de rit was Eljahro toch duidelijk de sterkste. Goud dus voor Eljahro! (Eljahro rende op de 600m zelfs een clubrecord van 1.59,22min, red.) Clubmaatje Jayden bleef ondanks 2 PR’s toch steken op de vijfde plek in de eindstand. Vanavond eindigde hij overigens als vierde op de meerkamp. Toch is er duidelijk progressie bij Jayden, vooral op de 600m

PUPILLEN A1
Verrassend was de triomf van Riley op deze slotavond voor de in grootse vorm verkerende Joris Mantel. Toch, over 4 wedstrijden, was Joris duidelijk de sterkste. Riley dus met zilver naar kamp en ook met 2 PR’s. Kogel en Vortex. Hoewel Denzel net terug was van een mooi maar vermoeiend schoolkamp, leverde hij toch een puike prestatie met een derde plek als resultaat. In de totaalstand echter viel hij buiten het podium. Weer die sneue vierde plek dus

PUPILLEN A2
Net als Elaijh bij de allerkleinsten was Chevelle bij de meisjes A2 op alle 4 wedstrijden iedereen de baas en qua punten ook met een enorme voorsprong. Uiteraard goud. Jo-ann heeft het ook fantastisch gedaan en mocht aanschuiven op het podium, plek 3. Ook een mooi PR bij de kogel, bijna 8 meter.

Dat was het dan. Uiteraard in dit verslag alleen aandacht voor de Feniks-atleten die actief waren afgelopen vrijdagavond bij ATOS. Voor alle andere kinderen die toch mee gedaan hebben op andere vrijdagavonden: ALLE UITSLAGEN EN TOTAALKLASSEMENTEN vind je op www.atletiek.nu
Verslag van Johannes Vellinga, opa van Zazza, Elaijh en Riley.

HANNA EN SIEBE
Op 1 punt had Johannes het mis: Ook Hanna Knotnerus (Senioren Vrouwen: Hoogspringen) en Siebe Pals (Jongens Junioren C: Kogel, Discus en 300m) deden mee aan deze leuke wedstrijd en moedigden de pupillen aan!

CHEVELLE EN JO-ANN
“Vrijdag 22 juni om 18u was het tijd voor de laatste wedstrijd in de ABC reeks van dit jaar. Chevelle en Jo-ann waren aanwezig van het meisjes pupillen A2 team. Het begon met Vortex, waar Chevelle haar PR en het clubrecord verbeterde door 38m te werpen. Chevelle werd net als bij de vorige wedstrijden op de meeste onderdelen 1ste, dus was het geen verassing dat zij uiteindelijk ook op de eerste plek in het totaalklassement eindigde. Bij Jo-ann was het wat spannender. Jo-ann werd op 6 punten van de 3de plek dit keer 4de, maar wist in het totaalklassement toch de 3de plek te pakken met een verschil van 6 punten op de 4de plek (nu dus net andersom). Het was dus weer een zeer geslaagde avond. Na de wedstrijd nog snel langs de grote M om het toch even te vieren en daarna snel naar Huizen voor het pupillenkamp.”