Feniks kwam 21 en 22 januari in actie bij de Nationale CD Indoor wedstrijden in Apeldoorn (De officieuze indoorkampioenschappen voor D en C junioren) en bij de Athletic Champs in Zoetermeer. Isaac werd officieus Kampioen op de 60m sprint bij de D1 junioren, Jaël ook: op de 60m horden. Milo werd 3e bij het kogelstoten (D2). Jaël werd ook 2e bij hoogspringen. Isaac werd 3e bij horden (D1). Eljahro werd 1e op de meerkamp in Zoetermeer. Bij de C-junioren hele knappe prestaties van Sarah, Charlotte, Sidate, Dave, Carildo en Amar.

Zaterdag 21 jan: D junioren
‘Jael, Isaac en Milo doen vandaag mee met de CD indoor in Apeldoorn. Deze wedstrijd wordt beschouwd als de officieuze NK voor C en D junioren. Jael en Isaac doen beiden mee aan de halve finale 60m horde en later ook nog 60m sprint. Milo mag ook halve finale 60m doen. Isaac en Milo doen ook nog mee aan de kogelfinale. Isaac doet vanwege de sprintfinale niet mee met kogel. Jael werd 2e bij hoog met 1.50 m!

Jael en Isaac beiden door naar finale 60m horden. Jael met de snelste tijd! Jael komt uiteindelijk op een gedeelde 1e plek en Isaac wordt 3e op horde! Milo stoot een fantastisch pr van 12.01m en wordt 3e D2 junior in Nederland (indoor) met kogelstoten. Isaac wordt 1e in finale 60 m sprint in een tijd van 8,38 seconden, Jaël liep 8,96 en werd daarmee 8ste.’

Uitslagen

Zaterdag ook Pupillenindoor Zoetermeer
Eljahro deed mee aan de pupillenindoor in Zoetermeer. Georganiseerd door AV Illion.

‘Gefeliciteerd met de goede prestaties van de C/D junioren. Wij gingen voor een Athletic Champs wedstrijd bij AV Ilion in Zoetemeer. Eljahro deed het weer prima. Na vorige week al een goede 3-kamp (7.08sec op de 40m, 28,06m met de vortex en 1.10m met hoogspringen) in Stadskanaal te hebben neergezet en een simpele 600m winst, was hij zaterdag in goede doen met een halrecord van 7.30m met medicienbal stoten (oude record 5.90m). 0.90m met hurkhoog (er was helaas te weinig tijd om hoger te springen), en 6.97sec op de 40m sprint (pr!). Dit was wederom goed voor een 1ste plaats in dit goede en druk bezet veld.’

Uitslag

Zondag 22 jan: C junioren
‘Vandaag is het de beurt aan de C junioren bij de CD indoor in Apeldoorn. We hopen met Sarah, Charlotte, Sidate, Dave, Carildo en Amar op net zoveel medailles als de D junioren gisteren.
Carildo gaat naar de halve finale 60mh met een nieuwe clubrecord van 9.80 sec. Charlotte kwalificeert zich met 10.08m voor finale kogelstoten. Sarah gaat door naar halve finale 60m. Charlotte, Dave en Amar ook. Sidate valt uit met een blessure. 4x50m estafette voor de C1 jongens: net 4e tegen C2 jongens. Wel een clubrecord met 26,76sec! Sarah en Amar gaan naar de finale op de 60 meter en worden allebei 4e!

Uitslagen

Clubrecords en ranglijsten (indoor)
Milo de Langen: Kogelstoten 12.01 meter (21012017, Apeldoorn) -3e ranglijst D-jun
Isaac Mensah: 60m sprint 8,38 seconden (21012017, Apeldoorn) – 8ste ranglijst D-jun
Jaël Blanker: hoogspringen 1.50 meter (21012017, Apeldoorn) – 7e ranglijst D-jun
Jaël Blanker: 60m horden 10.34 seconden in de halve finale: 18e ranglijst D-jun
Eljahro Philipsen: M-bal 7.30 meter (21012017, Zoetermeer) – nieuw toegevoegd
Carildo Linger: 60m horden 9.80 seconden (22012017, Apeldoorn)
Charlotte Emanuel: Kogelstoten 10,08 meter (22012017, Apeldoorn)
Sarah Itiola: 60 m sprint 8,16 seconden in de halve finale: 8ste ranglijst C-jun
Jongen C estafette: 4x 50m 26,76 seconden (22012017) – nieuw toegevoegd

Nationale ranglijst met seizoensprestaties (indoor)

Het was een vol en een goed weekend voor Feniks! Gefeliciteerd allemaal.

PS: Foto’s van de sportende leden plaatsen we graag! En zijn er uitslagen beschikbaar van onze loopleden? Laat het weten!