Trainers

Hanna Knotnerus

Hanna Knotnerus

A1 pupillen

“Ik studeer Geneeskunde, dat is in het AMC (UvA). Dat is best druk, maar er is tijd om met vriendinnen te kletsen, koken en eten. Ik train bij Feniks, maar ook bij AV’23, daar zijn mensen van mijn leeftijd (senioren). Ik doe de meerkamp, en train vooral op springonderdelen. Van training geven aan mijn pupillen krijg ik energie! Ik kan mijn passie voor atletiek delen. En doe mij na de training maar een Boboti met vleesvervanger, lekker!”
Esther Knotnerus

Esther Knotnerus

mini en C pupillen

“Ik studeer Bouwkunde (Built Environment) aan de HvA en train zelf met de BAS-groep bij Feniks. Mijn vrolijke pupillen zeggen altijd leuke en grappige dingen en ze gaan zo hard vooruit! Lasange, pizza en Hollandse pot, dat eet ik graag met mijn familie en vrienden. En ik dans graag.”
Mea Hofwijks

Mea Hofwijks

A2 pupillen

“Overdag werk ik als apothekersassistent. Ik wandel als sport en verder lees en brei ik in de tijd die ik overheb. Ik eet graag nasi. Kinderen training geven vind ik leuk omdat je ze ziet genieten en vorderingen maken.”
Lars Meijer

Lars Meijer

A1 pupillen

“Overdag ga ik naar school en maak ik huiswerk, ik zit in de vierde klas van de middelbare school. Trainer zijn: het is leuk om met kinderen te zijn en ze wat te leren. Ik train zelf, als B-junior, 3 x per week en daarna wil ik Sushi. Gelukkig eet ik ook wat anders. In mijn vrije tijd game ik en chill ik met vrienden.”
Pieter Knotnerus

Pieter Knotnerus

C-, B-, en A-junioren, Senioren

“Als ik geen training geef bij Feniks, geef ik toch nog training: ik ben (personal)trainer van beroep. Om zelf fit te blijven doe ik aan Polsstokhoogspringen. In mijn vrije tijd ben ik met mijn gezin en heel soms vind ik tijd om te kitesurfen. BBQ is een hobby: het is altijd gezellig en lekker. Als je mij het vlees maar laat roosteren. Training geven? De vooruitgang van atleten is mooi om te zien: er zijn belachelijk veel variabelen om rekening mee te houden om tot optimale prestatie te komen.” Pieter is ook lid van het bestuur van Feniks.
Wilko Wieffering

Wilko Wieffering

A2 pupillen

“Ik werk als projectleider en adviseur voor de gemeente Amstelveen. Daar, en in Amsterdam, doe ik alles zoveel mogelijk met de fiets, mijn knie staat hardlopen niet meer toe. Wat ik leuk vind aan training geven is het enthousiasme van mijn pupillen. Ik doe mijn best om vrije tijd over te houden om mijn andere hobby’s te doen: fotograferen, flipperen, fietsen (de stad in).” Foto’s van Wilko (kamp, wedstrijden) vind je op onze Flickr account.
Miquel Ho

Miquel Ho

A1 pupillen

“Ik zit in het examenjaar van school. Verder game en app ik met mijn vrienden. In het weekend rust ik soms uit van de zware schoolweek en hang ik met mijn vrienden, anders gaan we erop uit en best vaak kom ik dan ook in de stad. Ik lust pasta na mij trainingen bij AV Feniks. Het leukst aan training geven is als ze zeggen dat ze het superleuk vonden; en ik breid mijn kennis over technieken uit.”
Jan Eleveld

Jan Eleveld

B pupillen

“Ik doe de opleiding Chemisch-Fysisch Analist. Verder train ik zelf 4 keer per week. Het leuke aan training geven is het van dichtbij meemaken hoe kinderen groeien in een jaar tijd, in alles. Vrije tijd heb ik niet en als ik thuis eet, dan het liefst spaghetti.” Jan organiseert ook wedstrijden, bijvoorbeeld de 3e kerstdag werpwedstrijd op 27 december.
 Joost Knotnerus

Joost Knotnerus

D junioren

“Ik werk als zelfstandig adviseur voor bedrijven die geneesmiddelen maken; en ik geef training, ook bij schaatsen. De rest van mijn tijd gaat op aan sporten, ik vind atletiek, fietsen, schaatsen en zeilen leuk, en dat doe ik dan ook allemaal. Mijn groep D-junioren is heel enthousiast, we kunnen lachen, plezier maken en toch serieus trainen. Vrije tijd vraag je? Wat is dat?” Joost organiseert ook wedstrijden voor de vereniging in de WOC.
Wessel Louwris

Wessel Louwris

A2 pupillen

“Ik werk, ik loop een paar keer in de week een rondje hard en fiets heel snel naar mijn werk en weer terug. Verder ik eet graag Turkse pizza af en toe.” Wessel is handig met het materiaal van AV Feniks!
Thimo Henraat

Thimo Henraat

D junioren

“Ik ga naar school, maak huiswerk, train veel en doe graag aan wedstrijden mee. Ik doe al aan atletiek vanaf mijn 5e jaar, ik ben begonnen bij de mini-pupillen. Bij AV Feniks natuurlijk. Ik vind het leuk als kinderen plezier hebben in de training en als ik zie dat ze zich verbeteren. Als ik trek krijg, eet ik een krentenbol. Krentenbollen kun je altijd eten. Ik speel ook 1x per week volleybal.”
Thimo is de hordeloper op de homepage van deze website.
Felix Zwolle

Felix Zwolle

D junioren

“Ik ga naar school en speel graag gitaar. Verder train ik 6 x per week bij AV Feniks. Dat is best druk. Daarom eet ik vooral in mijn vrije tijd ;-), en dan het liefst pannenkoeken. Ik breng kinderen graag kennis bij en laat ze plezier hebben tijdens de training.”
Dave Boamah

Dave Boamah

B pupillen

“Ik zit op school en zit op atletiek. Na school ga ik graag naar buiten om te basketballen. Thuis eet ik graag pizza of pasta. Of alles dat klaargemaakt is in de wok. Als trainer zie je hoe kinderen zich ontwikkelen; dat is leuk.”
Tessa Zwolle

Tessa Zwolle

Trainerscoördinator baantrainers

“Ik doe het huishouden, sport zelf en bereid mijn werk voor. Op zondag roei ik in de 8 op de Amstel en als ik geen blessure meer heb loop ik op zaterdagochtend bij Feniks. Na het roeien eet ik taart. Als trainingscoördinator is het mooi, je ziet dat iedereen plezier heeft om anderen iets nieuws en uitdagends te leren. Maar ook als het niet lukt helpen daarmee om te gaan… Verder vind ik het leuk om film te kijken, te lezen en met vrienden af te spreken.”
Dennis Henraat

Dennis Henraat

Trainer lopers dinsdagavond

“Tijdens de hardlooptrainingen besteed ik ook veel aandacht aan de mobiliteit en kracht in het bovenlichaam. Ik vind dat net zo belangrijk als loopscholing. Ik werk voor een Japanse bank in Amsterdam, ben getrouwd en heb drie kinderen. Mijn oudste zoon Thimo is ook atleet en assistent jeugd trainer bij AV Feniks. Zelf ga ik graag hardlopen en zwemmen. En elk weekend ben ik wel ergens in het land voor een wedstrijd van mijn sportende kinderen. Ik ben dol op Indonesisch eten en pepesan is één van mijn favoriete gerechten.”
Marijke de Jong

Marijke de Jong

Trainer lopers zaterdagochtend en Start to Run

“Ik ben specialist Ouderengeneeskunde in een aantal verpleeghuizen in Amstelveen. Daarvoor fiets ik elke dag een uur naar mijn werk, verder loop ik graag korte stukken hard. Je kunt mij wakker maken voor een volkorenboterham met oude kaas of hagelslag. Als ik mensen enthousiast kan maken voor hardlopen ben ik blij. Ik daag lopers graag uit oefeningen te doen die zij nog niet kennen.”
Dennis Schipper

Dennis Schipper

Trainer lopers woensdagavond

“Ik werk bij de bloemenveiling in Aalsmeer aan websites waarbij bedrijven producten kunnen kopen en verkopen. Naast hardlopen doe ik ook aan zwemmen en wielrennen in de triathlon. Hoe je ook naar de training gaat, na afloop kom ik altijd weer met een goed gevoel terug. Vers gemaakte pizza eet ik het liefst. Naast sporten vind ik het leuk om in mijn vrije tijd met vrienden naar een leuk festival of concert te gaan.”