Baanatletiek voor de jeugd

AV Feniks is een jonge vereniging, sinds 2006 sporten atleten bij Feniks. Dat betekent dat er veel jeugd is en minder volwassen atleten, maar bij de junioren dit seizoen (2018) kan voor het eerst een Junioren A team meedoen een de landelijke competitie. Junior ben je tot het jaar dat je 20 wordt.

De jeugdleden doen mee aan trainingen en (cross)competitiewedstrijden. Daarnaast organiseert AV Feniks aan het begin van het  winterseizoen de Clubkampioenschappen, aan het begin van het baanseizoen de Trainingspakkenwedstrijd en vlak voor de zomer het Zomerfestijn. Sinds 2017 wordt een kamp voor de junioren, een trainingskamp voor junioren C en ouder, georganiseerd.
In juni is het jeugdkamp voor de pupillen en junioren D. Al jaren gaan zij naar de Woensberg in Huizen, midden in de mooie natuur. Een nachtspel en bosspel zijn leuke onderdelen van het kamp, maar ook de trainers komen langs om een sport- en speldag te begeleiden.

Kinderen en jongeren tot 20 die het leuk vinden om een afwisselende sport te beoefenen zijn helemaal op hun plek bij ons. Wij oefenen in de vorm van spellen en opstellingen allerlei atletiektechnieken: sprinten, kogelstoten, balwerpen, hoog- en verspringen en werken aan de conditie om een duurloop aan te kunnen. Wil je meedoen? Doe dan mee aan een paar proeftrainingen en word lid. Feniks is aangesloten bij en volgt het trainings- jeugdbeleid van de Nederlandse AtletiekUnie

Lidmaatschap

Lees op de andere pagina’s onder jeugdatletiek wat wij allemaal nog meer voor onze jeugdleden doen. Klik hier voor meer informatie over het lidmaatschap, contributie en als je je direct online wilt inschrijven.

Shares
Share This