Jeugdkamp

Ieder jaar wordt er vanuit Feniks het jeugdkamp georganiseerd. Dit is het leukste uitje van het jaar voor al onze pupillen en D-junioren! Op deze pagina vind je alles over het jeugdkamp en wat er allemaal bij komt kijken!

Algemene info

  • Het kamp duurt 2 nachten, van vrijdagavond tot zondagmiddag
  • Alle pupillen en D-junioren mogen mee! Vanaf 6 jaar t/m D junior.
  • Veel sporten, lol maken met elkaar en avontuur!

Wat doen we allemaal op kamp?

Vrijdagavond komen we aan op de locatie en na het welkomstwoord, worden er nog meerdere spellen buiten gespeeld om kennis met elkaar te maken. Op zaterdag hebben we een leuke drukke dag met een sportdag waarin we allerlei leuke spelletjes doen, een groot spel in de middag, en in de avond een dropping in de omgeving voor A+ pupillen, voor de jongsten is er een spannende speurtocht op het terrein zelf zodra het donker is geworden! Op zondag hebben we meestal nog 2 grote spellen die we doen voordat we gaan inpakken en weer naar de baan rijden. Kortom, heeeel veel spellen van kwartet en domino, tot levend stratego en het douanespel. Tussen de spellen door is er ook nog ruim de tijd voor de kinderen om lekker zelf te spelen met elkaar. Er gaat altijd extra materiaal mee zodat ze zich niet kunnen vervelen. Zo kunnen ze kleuren, bordspelletjes spelen en kaarten, of buiten spelen met elkaar.

Hoe zit het met eten?

Het eten op kamp wordt verzorgd door de begeleiding die mee is. Zo wordt er in de ochtend voor het sporten ontbeten met ruime keus aan soorten brood, zuivel en beleg. In de middag een flinke lunch zodat ze de rest van de dag aan kunnen. Op zaterdagavond verzorgen wij een gevarieerd diner met uiteraard genoeg groente, met achteraf een lekker toetje. Tussendoortjes zijn er natuurlijk ook, bestaande uit meerdere fruitmomenten met allerlei fruit, maar ook lekkere koek, chips en andere snacks. Kinderen met allergieën kunnen ook altijd mee! Verder houden wij rekening met diëten die bij ons worden doorgegeven. Geen probleem dus!

Hoe is het slapen geregeld?

Hoe het slapen is geregeld verschilt per kamplocatie. Vaak zijn er meerdere gebouwtjes waarin met  8-10 kinderen geslapen kan worden. Bij sommige locaties is er ook een groter gebouw met meerdere slaapkamers naast elkaar. De kamers worden altijd ingedeeld op leeftijd en geslacht, dus vaak zitten alle jongens pupillen A bij elkaar, en alle meiden pupillen A bij elkaar. Voor de kleinste is er altijd extra aandacht bij het in bed brengen. De begeleiding slaapt niet in dezelfde ruimte als de kinderen, maar is wel altijd in de buurt.

Hoe zien de locaties er uit?

De meeste locaties zijn in of vlak naast natuur, bos of grasvlakte. Hier kunnen de kinderen lekker spelen en worden alle grote spellen gedaan. Meestal hebben de locaties meerdere slaapgebouwtjes, in de buurt van het grote gemeenschappelijke gebouw. Er zijn altijd voldoende toiletten en douches beschikbaar voor de kinderen.

Wie begeleidt het kamp eigenlijk?

Het kamp wordt georganiseerd door de jeugdcommissie van Feniks bestaande uit meerdere trainers. Op het kamp zelf gaan trainers mee van verschillende groepen, meestal wel een van iedere groep zodat de kinderen in ieder geval een van de trainers herkennen. Daarnaast gaan er ook nog enthousiaste ouders mee als begeleiding. Zij zijn er als ondersteuning, bereiden het eten en drinken voor, helpen de kinderen en zijn erg gezellig! (De trainers natuurlijk ook)

Mijn kind heeft medicatie nodig, hoe gaat dat?

Geen probleem! Als het bij ons bekend is, zorgen wij ervoor dat uw kind de medicatie op de juiste tijdstippen krijgt en gewoon leuk mee kan gaan op kamp. Ieder kamp is er iemand van de begeleiders verantwoordelijk voor de medicatie van de kinderen. Vooraf aan het kamp wordt u gebeld voor nadere info over de medicatie en u wordt gevraagd een zakje te maken met alle medicatie en een briefje met gebruiksaanwijzingen zodat de begeleiding deze veilig kan bewaren.

Vragen of nog niet overtuigd? Stuur dan een mailtje naar [email protected]