Mini-mini pupillen trainingen

Vanaf zaterdag 6 april 2024 start Atletiek Vereniging Feniks met een nieuwe trainingsgroep. Deze groep is speciaal voor kinderen geboren in 2019. De trainingen zijn op zaterdag van 10:00-11:00 op de atletiekbaan van AV Feniks in het Nelson Mandelapark (Amsterdam Zuidoost). Onder begeleiding van een ervaren trainer gaan we op een speelse manier kennis maken met de onderdelen van atletiek.

 
De inschrijving voor deze groep is bijna vol. Zeker zijn van een plekje? Stuur een mail naar [email protected]
 
Alle belangrijke informatie
– Trainingen zijn iedere zaterdag buiten de vakantie van 10:00-11:00. In de vakantie trainen we vaak op de eerste zaterdag van de vakantie en hebben we hierna even pauze.
– De contributie bedraagt €8,34 per maand. De contributie wordt ieder kwartaal afgeschreven.
– Trainen met stadspas of via het jeugdsportfonds is mogelijk.
– Als lid van AV Feniks is uw kind ook lid van de atletiekbond (Atletiekunie). Hierdoor is er soms de mogelijkheid om mee te doen aan atletiekwedstrijden.
– Het seizoen loopt bij atletiek van herfstvakantie tot herfstvakantie. Na de herfstvakantie kan uw kind direct aansluiten bij de volgende groepen binnen AV Feniks.
 
Trainer
De trainingen zullen gegeven worden door Jan: “zelf geef ik al bijna tien jaar atletiektrainingen aan kinderen van alle leeftijden. Ik kijk uit naar het starten met deze nieuwe groep en samen de wondere wereld van atletiek ontdekken”. Op de trainers pagina vertelt Jan meer over zichzelf.
Wat doen we tijdens de training
Trainingen duren een uur. De trainingen hebben vaak een vaste opbouw. We beginnen altijd met een leuk spel. Hierna gaan we door met het oefenen van de atletiek onderdelen en dit bestaat vaak uit twee losse onderdelen. Als afsluiting van de training doen we nog een leuke gezamenlijke activiteit. Tijdens de training werken we aan de motorische en sociale ontwikkeling van uw kind.
 
Atletiek is een sport die bestaat uit heel veel verschillende onderdelen. De onderdelen worden vaak onderverdeeld in werp, spring en looponderdelen. Tijdens de trainingen zullen we op speelse manier kennis maken met atletiek en de onderdelen. Aan het eind van het seizoen heeft uw kind kennis gemaakt met de verschillende onderdelen en ervaring opgedaan met de structuur binnen een atletiek les. De doorstroming naar de volgende groep wordt hierdoor een stuk gemakkelijker.
 
Naast de mini-mini pupillen trainingen trainen er op zaterdag ochtend nog een heleboel andere groepen. Zo is er de mogelijkheid voor een grotere broer of zus om met een van de andere pupillengroepen mee te trainen (voor kinderen geboren in 2013 of later). Daarnaast traint er in de ochtend een hardloopgroep voor volwassenen waar u als ouder aan mee zou kunnen doen. Doordat er een groot tempoverschil is binnen deze hardloopgroep is er voor iedereen een maatje waar mee gelopen kan worden. De trainingen van de hardloopgroep zijn van 10:00-11:30.
 
 
Heeft u vragen? Neem vooral even contact met mij op via: [email protected]