EK Atletiek

EK ATLETIEK AMSTERDAM 2016

De Europese Kampioenschappen Atletiek komen naar Amsterdam! Van 6 tot en met 10 juli 2016 gaan 1.300 atleten uit 50 landen op jacht naar medailles in 44 atletiekdisciplines. Het historische Olympisch Stadion van Amsterdam vormt het strijdtoneel van dit unieke sportevenement dat voor de eerste maal in Nederland gehouden wordt. De kwalificaties van het speerwerpen en het discuswerpen vinden plaats op het Museumplein. Amsterdam 2016 staat garant voor een unieke beleving met “Athletics like never before”!

Amsterdam 2016 is de 23e editie van de Europese Kampioenschappen Atletiek. De Europese Kampioenschappen Atletiek worden elke twee jaar georganiseerd. De eerste editie werd gehouden in Turijn, Italië, in 1934. Nederland is voor de eerste keer gastheer van de kampioenschappen, een unieke ervaring voor alle betrokken partijen. Vooral Nederlandse atleten kijken ernaar uit om te kunnen strijden voor hun thuispubliek!

 

Deze pagina zal in aanloop naar het EK de plek zijn waar je informatie kunt terugvinden over het evenement en de sub-activiteiten waar we als AV Feniks ook aan meedoen, of kijk alvast op https://www.amsterdam2016.org/