Hardlopen

Groepen

AV Feniks is in februari 2010 begonnen met het aanbieden van looptraining aan volwassenen. Deelnemers kunnen kiezen om o.l.v. een gekwalificeerde trainer aan de techniek en conditie te werken. We werken met  schema’s op maat en persoonlijke begeleiding. Je zult zien dat je je al na enkele weken rustig trainen beter gaat voelen!

Inmiddels zijn er groepen op verschillende niveau’s waardoor je binnen je eigen kunnen kunt instappen en op een later moment kunt doorstromen naar een andere groep. Hieronder staat een opsomming van de vaste groepen waarmee we momenteel in de vereniging actief mee zijn:

Zaterdag

Voor mensen die willen starten met hardlopen is dit een prima groep om in te stromen. Op zaterdagmorgen van 10:00-11:30 uur wordt in een ontspannen sfeer getraind met meestal twee aanwezige trainers waardoor de groep soms tijdens het lopen gesplitst kan worden op snelheid.

Interesse? Neem contact op met Marijke de Jong

Dinsdag & Woensdag

Op dinsdag en woensdagavond van 19.30-21.00 uur is er training voor lopers die met redelijk gemak 30-40 minuten aan een stuk kunnen hardlopen, als je meer kan is dat natuurlijk prima. In deze groep werk je op rustige wijze aan je techniek en je conditie. Het is zeer aanbevolen om hiernaast minimaal een keer per week voor jezelf te lopen. Veel van de leden van deze groep lopen al enkele jaren, waardoor hun lichaam de intensiteit van de training gewend zijn, als beginner in de groep doe je op je eigen (aangepaste) intensiteit mee. De gezamenlijke training bestaat uit een warming-up, loopscholing en (een beetje) krachttraining, een intervaltraining en als afsluiting een cooling down. Als je graag traint met een specifiek schema met logboek dan is dat mogelijk door het aan te geven bij de trainer, deze kan dan ook zien wat je doet en hoe je erbij staat.

Op beide dagen staat er een Dennis klaar om de training te verzorgen. Het staat de lopers in principe vrij te kiezen welke dag te komen trainen, net wat die week het beste uitkomt. Omdat deze trainingen intensieve intervallen bevat raden we af om in dezelfde week beide dagen mee te doen. Ook de trainers hebben zo de mogelijkheid om af en toe van trainingsdag te wisselen als de omstandigheden dit vereisen. 

Meer informatie? Neem contact op met trainer Dennis Schipper !


Gaasperplasrun 2015

Trainingstijden

  Dag Tijd
  Zaterdag 10.00.11.30
  Dinsdag 19.30-21.00
  Woensdag 19.30-21.00

Vakanties

 • Tijdens de vakanties zijn er in principe gewoon trainingen op de baan.
 • Indien er in een uitzondering situatie geen trainer en vervanger is, gaat de training niet door.
  In dat geval wordt dat per mail kenbaar gemaakt.
 • Op de meeste feestdagen zijn er geen trainingen.

De trainingen vinden allen plaats vanaf de Atletiekbaan in het Bijlmerpark en in de omgeving van het park. U mag gerust langskomen om mee te doen als proeftraining! Op dat moment kunt u kennismaken met de groep en trainer om een goed afweging te kunnen maken of u een lidmaatschap wilt aangaan.

Tot Slot

In je eentje kan het soms ongemerkt gebeuren dat je wat trainingen overslaat, in een groep die op een vaste dag traint zul je iets meer druk voelen om toch naar de training te gaan. Daarnaast zorgt een groep voor nog meer enthousiasme voor het hardlopen, en trek je je aan elkaar op. Dit alles is onder leiding van een gecertificeerde trainer die jou kan helpen om efficiënter te lopen met minder kans op blessures, door je aanwijzingen te geven op je looptechniek, een schema met een verantwoorde opbouw te overleggen, en ook meer theorie achtergrond mee te geven. Hoe fijn is dat?

Om de kans op blessures niet groter te maken dan nodig, proberen we de loop tijd en belastbaarheid van een loper geleidelijk te verhogen. In het algemeen betekent het dat er aan een startniveau plus trainingstraject duur een te verwachten doel is:

 • beginner met (veel) overgewicht => mogelijk advies eerst beginnen met wandelen!

 • beginner => 6 weken => 3km / 20 minuten aaneensluitend.

 • beginner met sportervaring => 6 weken => 5km

 • trainingen van 20 minuten => 6 weken => 5km

 • trainingen van 30 minuten => 12 weken => 10km

 • trainingen van 45 minuten => 12 weken => 15km of 10EM

 • trainingen van 60 minuten => 12 weken => halve marathon

 • trainingen van 100 minuten => 18 weken => marathon

Voor meer informatie of antwoord op uw vragen met betrekking tot de loopactiviteiten van AV Feniks kunt via de mail contact opnemen. U kunt natuurlijk ook meteen online inschrijven voor een hardloop groep van AV Feniks.