Hardloopcursussen

Cursussen

Onze cursussen vinden op zowel de atletiekbaan als in het omliggende park plaats. Verzamellocatie is de blauwe atletiekbaan van het bijlmersportpark. De trainers behandelen per sessie een onderwerp, zoals blessurepreventie, wedstrijdvoorbereiding, krachttraining en looptechniek.

Een atletiekbaan kan voor recreatieve lopers als barrière worden gezien omdat er een gedacht wordt aan snelle lopers. In de praktijk zul je zien dat dit enorm meevalt, en er ook lopers op een rustiger tempo meedoen. In de loopgroepen zijn genoeg lopers die op een voor hun ontspannen tempo lopen, en die ook komen voor de motivatie en gezelligheid van de groep.

Start To Run Beginnerscursus

Enkele malen per jaar starten wij een beginners loopgroep via het Start to Run concept. In de start to run groep kun je in een aantal lessen leren hardlopen. De lessen bestaan uit theorie en praktijk. We werken aan de hand van een door de Atletiek Unie ontworpen en inmiddels beproefd kernschema. Loopplezier krijgen en behouden staat voorop bij de loopcursus, de afwisselende trainingen voor beginners hebben als doel om op verantwoorde wijze in 7 weken 3 km aaneen te kunnen lopen. De leiding is in handen van een ervaren en gediplomeerde looptrainer. Er is veel aandacht voor het rustig opbouwen van de conditie en het voorkomen van blessures. Elke week wordt een ander belangrijk aspect van de looptechniek geoefend en wordt er aandacht besteed aan een thema. Meer info is te vinden via de website Start to Run en in ons eigen cursus aanbod.

Erna is een loper die al lid van AV Feniks was en de Start-to-Run door omstandigheden gebruikte om opnieuw op te bouwen: De enorm diverse groep vond ik erg leuk, jong en oud, hoog en laag opgeleid en naast echte beginners ook opnieuw opbouwende lopers. De trainingen waren goed en afwisselend met aandacht voor kracht, techniek en conditie. Ook werd er voorzien in een schema voor trainingen tussen de zaterdagen door. Na zes weken liep iedereen al twintig minuten aaneengesloten en binnen  de korste tijd vond ik hardlopen weer net zo leuk als ik me herinnerde, heel motiverend.

Xandra werd gemotiveerd door haar nicht om voor een betere conditie en een gezondere levensstijl te starten met hardlopen: De groep beviel me prima, vanaf het begin was de stemming vrolijk en erg vriendelijk. Ik heb veel geleerd over blessure preventie en ook rust nemen, de trainer geeft iedereen goede tips  en neemt de tijd om oefeningen rustig uit te leggen. Samen hardlopen geeft extra motivatie, ik was trots en voldaan toen we de laatste training 20-25 minuten aaneengesloten konden hardlopen, bovendien voel ik me energieker en vrolijker.

Paul is een loper vanuit een eerder Start-to-Run traject, die AV Feniks als best bereikbare locatie koos vanuit IJsselstein: Ik wilde beter leren hardlopen, omdat ik hiervoor een zwakke conditie had en het hooguit 2 minuten kon volhouden. Dat is inmiddels, met een half uur aaneengesloten hardlopen, vele malen beter geworden. Na de cursus ben ik aangesloten bij de groep die op zaterdagochtend traint, en op 12 maart ga ik bij de Louis Vinkloop meedoen aan de 5 km

 

 

Vervolg cursus

AV Feniks organiseert verschillende (aansluitende) cursussen richting evenementen die in de directe nabijheid van de vereniging plaatsvinden. Ben je hardloper en op zoek naar een leuke uitdaging, of heb je je al ingeschreven voor een van deze wedstrijden? Neem dan deel aan zo’n cursus zodat je straks helemaal voorbereid bent om een goed resultaat te behalen. Voor de een is het doel uitlopen van 5 kilometer, voor een ander kan dit bijvoorbeeld een PR verbetering op 10 kilometer zijn.

De cursussen sluiten vaak aan op wedstrijden in de buurt, maar het meedoen hieraan is in principe optioneel. De cursus bevat een groepstraining per week door een gediplomeerde trainer met gevarieerde techniek aandachtspunten, theoretische achtergrond informatie, en een persoonlijk schema met duurlopen waarvan wordt verwacht dat je deze  voor jezelf afwerkt. Een startbewijs voor de wedstrijd die als doel is benoemd is geen onderdeel van het pakket.

(Bedrijf) Clinics

Het is ook mogelijk om eenmalig of meerdere keren een clinic te laten verzorgen door de trainers van AV Feniks. Dit kan interessant zijn voor bedrijven of andere groepen, die op sportief gebied hun werknemers/deelnemers willen ondersteunen met de kennis en ervaring van onze trainers. Het is in overleg mogelijk om dit bij ons op de atletiekbaan te organiseren, of op een door u bepaalde locatie. Ons uitgangspunt hierbij is dit tegen een vast uurtarief aan te bieden, waarbij een groepsgrootte tussen vijf en vijfentwintig personen wordt aangeraden.

Zo verzorgde een van onze trainers voor ABN AMRO diverse cursussen. In drie verschillende trajecten is door deze groep getraind voor verschillende afstanden bij de Dam tot Damloop, de Egmond halve- en kwart marathon en de Amsterdam marathon.

Voor meer informatie of een offerte kun u mailen naar [email protected]

Aanbod

Binnenkort gaan we weer cursussen aanbieden

7-8 weken Start to Run (beginnerscursus)

 • zaterdag 10:00: vanaf 6 april 2024
 • Via start to run (binnenkort deeplink)
 • Ook mogelijk direct bij AV Feniks als losse cursus voor 50 euro. Dit is iets financieel voor jou en de club iets voordeliger, neem via mail even contact op over de mogelijkheden .
 • Of nog voordeliger: word lid van AV Feniks en het kost je niets extra. Meld je hier aan als lid en doe mee.
 • Voor iedereen die interesse heeft, maar nog met vragen zit, stel deze dan aan de trainer Marijke de Jong ( [email protected])

De afgelopen tijd  hebben we de volgende cursussen aangeboden

 • 8 weken. Doel: Gaasperplasrun 5/10 km
  • Voor de verschillende trainingsdagen stellen wij een verwachting aan het startniveau van de deelnemers
   • dinsdag/woensdag: minimaal 30 minuten aansluitend kunnen hardlopen op een ontspannen tempo.
   • zaterdag: minimaal 20 minuten aansluitend kunnen hardlopen op een ontspannen tempo.
 • 10 weken. Doel: Dam tot damloop 5/10 EM.
  • Woensdag 19.30
  • Voor de cursus stellen wij een verwachting aan het startniveau van de deelnemers van minimaal 30 minuten aansluitend kunnen hardlopen op een ontspannen tempo. Aanmelden kon door je gegevens in te vullen in het formulier achter de link. De cursus bevat alleen hardloop trainingen, en geen startbewijs
 • Goed voornemen traject: december en januari
  • zaterdag 10:00, dinsdag/woensdag 19:30
 • Start to run (beginnerscursus) meestal medio maart en september
  • zaterdag 10:00,
 • *Vanwege de COVID-19 maatregelen zijn er in 2021 en 2022 beperkte cursus trajecten geweest.

Voor meer informatie over de cursussen: stuur een mail naar [email protected]