Jurycursus

Doe mee aan de jurycursus!

Cursus Jurylid Algemeen

Dit jaar organiseert AV Feniks voor het eerst een wedstrijd voor de pupillencompetitie op de eigen baan. Juryleden zijn daarbij verplicht! Het is belangrijk dat we NU flink wat juryleden opleiden. Daarom is er in februari en maart dit jaar een algemene jurycursus. Doe mee! Dit is een praktische en niet moeilijke cursus van 4 avonden van ongeveer 2 uur.

De cursusavonden zijn van 17.30 tot 19.30 uur op:

 • 12 februari

 • 19 februari

 • 5 maart

 • 12 maart

 • Zaterdag 28 maart

  Daarnaast is er één zaterdag gereserveerd als cursusdag. Op zaterdag 28 maart (voorafgaand aan de trainingspakkenwedstrijd) is er om 9.00 uur een korte schriftelijke toets, terwijl op de wedstrijd zelf de cursusleider aanwezig is om praktische aanwijzingen te geven. We gaan er dus vanuit dat je als nieuwbakken jurylid bij de trainingspakkenwedstrijd jureert. Daarbij zou je waarschijnlijk sowieso als vrijwilliger aanwezig zijn omdat je zoon of dochter meedoet.

  Om te weten

  De jurycursus is vooral praktisch gericht en buiten; dus trek sportieve en warme kleding sportschoenen aan. Als jurylid word je na de cursus bijgeschreven in het ledenbestand van de Atletiekunie. Af en toe wordt door AV Feniks gevraagd of je jurylid wil zijn tijdens een wedstrijd.

  Op de cursusavonden is er voor cursisten om 17.00 uur een hapje te eten bij de vereniging. Bijvoorbeeld soep, nasi of een belegd broodje. Dat wordt geregeld door AV Feniks.

  De cursusavond start om half zes. Vanaf 17.00 uur ben je welkom, eventueel met je om 18.00 uur trainende kind.

  Word jurylid voor AV Feniks!

  Wat is er nu leuker betrokken te zijn bij de wedstrijden en vereniging van je kind. Het wordt ontzettend gewaardeerd!

  Leer meer over de sport die jouw kind doet en meld je NU aan!

  We zijn op zoek naar minimaal 20 juryleden! Ken je iemand die ook wil meedoen? Vraag het!

  Aanmelden kan tijdens de trainingen bij Yoeri Steenbergen, via de website of per mail bij Sylvia Louwris (juco):[email protected] 

  Uw hulp is nodig om AV Feniks een nog betere vereniging te maken!

  ——————-

  Voor de ervaren juryleden zijn er allerlei vervolgcursussen. Zo kun je wedstrijdleider worden, of starter, of je in ET (electronische tijdwaarneming) verdiepen. Binnenkort ook een cursus Microfonist.

  Cursus Microfonist

  Als je al wedstrijdervaring hebt als vrijwilliger/jurylid, je weet hoe een atletiekwedstrijd verloopt en je praat graag of houdt anderen graag op de hoogte tijdens de wedstrijd, dan is de cursus Microfonist wat voor jou.

  Je leert alles over het commentaar geven tijdens een wedstrijd over hoe de wedstrijd verloopt. Dit lijkt misschien makkelijk; maar het belangrijk om de cursus te doen als je hiervoor interesse hebt. Aan bod komt:

 • Hoe bereid je je voor op een wedstrijd waarbij je de omroep doet en commentaar geeft
 • Wat is een goede werkwijze tijdens de wedstrijd
 • Hoe ga je om met officials (wedstrijdleider, starter, scheidsrechter) en de wedstrijdorganisatie
 • Oefenen in de praktijk
 • De cursus is op 14 en 28 maart (9.30 tot 17.00 – zelf lunch meenemen) in het Olympisch Stadion (Olympisch Stadion 1). Hij wordt afgerond met een praktijkbeoordeling door de docent of iemand van de atletiekunie tijdens het laatste dagdeel. Je krijgt hierna de aantekening Microfonist bij de Atletiekunie.

  Heb je interesse? Meld je aan bij Sylvia Louwris of Yoeri Steenbergen via [email protected], spreek Yoeri aan tijdens de training of schrijf je in op de inschrijflijst voor de jurycursus waarbij je vermeld dat het voor jou om deze cursus gaat. Heel graag!