Atletiek Vereniging Feniks organiseert op dinsdag 27 december vanaf 10.00 uur de 3e Kerstdag Werpwedstrijd en de Kerstrun op de blauwe atletiekbaan in Amsterdam Zuid-Oost. Het is een werpwedstrijd met een meerkamp en met kogelslingeren, kogelstoten en discuswerpen los. Deze wedstrijd is bijna vol. Met deelnemers uit heel Nederland, waaronder topatleten.

Om 14.00 uur start voor het eerst ook de pop-up Kerstrun vanaf de blauwe atletiekbaan. Inschrijven voor de Kerstrun gaat via atletiek.nu
Feniks zoekt helpende handen vanuit de loopgroepen en atletiekjeugd. Meld je snel aan via [email protected]!

 Ludieke wedstrijd

De kerstwerpwedstrijd is vooral een gezellige en feestelijke wedstrijd in een periode waarin voor werpers niet veel te doen is, behalve de zware wintertraining. Uiteraard is het wél een officiële wedstrijd waar records kunnen worden verbroken.

Uitslingeren
Vorig jaar konden op deze ludieke wedstrijd prijzen worden gewonnen door sneeuwpoppen te raken bij het kogelslingeren. Dit jaar doen veel deelnemers mee aan het zogenaamde ‘uitslingeren’. Het laatste onderdeel van de wedstrijd. Iedereen mag dan met een 3 kilo kogel zo ver mogelijk slingeren. Als je gewend bent aan 7,25 kilo; dan wil die kogel wel ver gaan…

Gezellig
Vlakbij de werpringen is een verwarmde tent opgebouwd waar allerhande warm en kerstbestendig eten en drinken te krijgen is dat past in de sfeer van de wedstrijd. Jouw kerstdagen duren nog een dagje langer; het is per slot van rekening niet voor niets 3e kerstdag!

Pop-up Kerstrun: precies 9600 meter?
Ook lopers zitten niet stil op 3e kerstdag: de Kerstrun start dinsdag 27 december om 14.00 uur. De Kerstrun is een pittige hardloopwedstrijd voor het plezier: de enige controlepost is aan de overkant van de Gaasperplas. Het is een hardloopwedstrijd zonder vast parcours, waarbij je zelf je route kiest rondom de Gaasperplas. Je loopt langs één controlepost aan de overzijde van de Gaasperplas halverwege de ronde. Start en Finish is op de baan van AV Feniks. Bij aankomst en vertrek kan je genieten van de gezellige ambiance van het Kerstwerpen.
Meld je als deelnemer aan voor de 9600m via atletiek.nu. De afstand die je loopt zal ergens tussen de 8.000 en 10.000 meter liggen. Lukt het om precies op 9.600 meter (bijgehouden met horloge of app op telefoon) binnen te komen dan krijg je een leuke verrassing.

Bekijk ook het evenement op Facebook.

De hulp van de leden is hard nodig tijdens de wedstrijddag. Wil je meehelpen op dinsdag 27 december? Mail naar [email protected]

Kerstwerpen bij AV Feniks: winterwerpen zonder winterhanden!

De Feniks Kerstrun: loop jezelf een frisse neus na de kerst!