In de afgelopen weken en ook binnenkort doet de jeugd van AV Feniks van zich spreken op de regionale, nationale en internationale atletiekvelden.

Amsterdams Baan Circuit:

Dit nieuwe concept (4 wedstrijden in Amsterdam/Amstelveen op de vrijdagavond) voor masters, senioren, AB junioren en A pupillen werd vanaf mei 2015 georganiseerd door de gezamenlijke Amsterdamse/Amstelveense atletiekverenigingen. Bij de wedstrijden bij Phanos, AV Feniks, AV’23, AV Atos en Startbaan waren elke keer leden van AV Feniks aanwezig. Dat deelnemen alleen al tot ereplaatsen kan leiden bewijst de mooie 2e plaatsen in de verenigingsklassementen van dit circuit. Er waren tevens diverse individuele ereplaatsen. Voor meer informatie en eindstanden zie http://amsterdamatletiek.nl/baancircuit/

D-spelen en C-spelen:

Voor de CD junioren zijn er de jaarlijkse D- en C-spelen bij respectievelijk Phanos en AAC. Onze afvaardiging bij de D-junioren (Lars, Yaïr, Felix, Jadaly en Charlotte) weerden zich prima in dit nationale veld. Diverse finaleplaatsen waren hun deel. De wedstrijd voor de C-junioren (met Evelyn, Thimo, Shaquata, Joris en Judith) ging zo mogelijk nog beter. Voor de laatste vier betekende het zelfs een uitnodiging voor een interland met Duitsland.

C Interland:

Shaquata en Joris waren door de atletiekunie uitgenodigd om namens het Nederlandse Team bij deze interland uit te komen. Dat had de selectiecommissie van de atletiekunie goed gezien, want Shaquata behaalde zilver op de 80m sprint en Joris behaalde zelfs goud  bij het kogelslingeren. Thimo en Judith waren daar namens het Groot Amsterdam team en zij deden keurig mee bij hun onderdelen. Een mooie ervaring voor de toekomst, want er valt nog veel meer te verwachten van deze en de andere junioren!

Flame Games:

In het voorprogramma van de Flame Games mochten geselecteerde junioren en pupillen een sprintfinale lopen. En ik weet niet of u het al weet, maar het sprinttalent komt echt uit de groepen van AV Feniks….! Van de 13 AV Feniks atleten die daar waren, eindigde er 6  bij de eerste drie finish-ers. Het feit dat je al voor deze finale werd geselecteerd is al een hele knappe prestatie, maar dan nog als eerste, tweede of derde eindigen is helemaal fantastisch. Dank voor jullie deelname Isaac, Jaël, Ellen, Ella, Miapra, Michelle, Yaïr, Jadaly, Charlotte, Maya, Thimo, Shaquata, Evelyn en Ezra. Fijn dat jullie namens AV Feniks daar allemaal stonden.

Selectie voor deze sprintfinales vond plaats via het Amsterdams Baancircuit. Doe dus volgend jaar allemaal mee met deze wedstrijden en kwalificeer je ook!

Nog meer Flame Games:

In het pauzeprogramma van de Flame Games was het aan 20 A pupillen om de 20 x 50m verenigingsestafette te doen. Wat een spektakel, wat een feest en wat een geweldige race. Om tussen al het vuurwerk en muziek zó geconcentreerd de estafette te lopen…..het is fenomenaal. En de tweede plaats is super…..volgend jaar gaan we die grote beker gewoon weer terughalen naar AV Feniks.

 

Wat nog komt:

Op 19 september a.s. gaan 30 pupillen namens AV Feniks naar de regionale finale van de pupillencompetitie bij AV Nova in Warmenhuizen.. Deze wedstrijd volgt op een drietal wedstrijden in het voorjaar. Met 6 ploegen (de A1 jongens en meisjes, de C jongens en meisjes en onze minipupillen jongens en meisjes) gaan we ons beste beentje voorzetten! Veel succes allemaal!

In het weekend van 26/27 september zijn de Nationale Estafette Kampioenschappen bij AV Startbaan in Amstelveen. Ook zo’n wedstrijd waar je echt eens geweest moet zijn. Masters, senioren, junioren, pupillen uit het hele land doen hier 2 dagen lang hun best om diverse estafettes te winnen. Ook vele AV Feniks teams zijn hier bij. Komt dat zien!

En dan de traditionele afsluiter van het zomerseizoen…………de Clubkampioenschappen. We verwachten alle leden als deelnemer en alle fans als toeschouwer (of beter nog hulp tijdens de wedstrijd). Voor meer info over de clubkampioenschappen kijkt u hier.

Shaquata tijdens de Interland

 

Joris tijdens de Interland

 

FlameGames 2015