Een kort verslag van Gijs van Deuren over zijn belevenissen bij de Diemercross waar hij met zijn trompet meeliep, al blazend en rennende. De foto is van Trudy Kroese.

‘Op 17 februari heb ik deelgenomen als hardloper aan de Stammercross, 4900 meter. Mijn 2-de cross ooit. Een heel zwaar parcours. Helemaal nieuw en volstrekt onbekend. Hierbij denk ik een historische prestatie te hebben geleverd door hardlopend zo nu en dan te trompetteren. Als een vogel in het bos, die ‘zingt’ en zich steeds verplaatst. Niet altijd zichtbaar, wel hoorbaan dat maakt het een bijzondere beleving.
De bijdrage van de Neuteblazers, de lokale brassband in de buurt van de start/finish heeft mij mede ertoe aangezet. Ik weet niet of iemand dat ooit eerder gedaan heeft. Het is een uitdaging. Met een 2-de hardloper, trompetist is het nog leuker. Wie volgt ! Welke Neuteblazer durft het aan. Blazen met de trompet tijdens het hardlopen vereist zeker enige oefening. Deze combi in beweging kost kracht, is moeilijk op zand, gras, zachte, drassige -en harde, wisselende ondergrond.

Direct na afloop heb ik voor de langere afstand lopers bij de Finish gestaan om hen muzikaal binnen te halen op hun loopstijl / tempo. Ik heb een aantal reacties gehad. Positief. Van malloot tot kanarie, de held van de dag. Vooraf heb ik dit alles niet aangegeven. Gewoon gedaan. Verrassing.’

Verslag van Gijs van Deuren