Vorig weekend (2-4 september) was het jeugdkamp voor alle pupillen en junioren D. We waren met 35 man in Stroe op een mooi terrein met veel speelruimte. Hier stonden verschillende kleine huisjes waar de oudere atleten in hebben geslapen en een groot slaapgebouw waar de jongste atleten van de nachtrust konden genieten. Het kampterrein lag midden in een stukje bos waar perfect (atletiek)spelletjes gedaan konden worden. Dit hebben we dan ook gedaan, maar tussendoor was genoeg tijd om zelf te gaan spelen, kleuren of bijvoorbeeld lezen.

Vrijdag

’s Avonds na aankomst op het terrein hebben de kinderen kennis met elkaar gemaakt. Door het spelen van allemaal spellen werden teams gemaakt, waarmee de kinderen het hele weekend gingen strijden voor de overwinning. Helaas was het dit jaar, vanwege de droogte, niet mogelijk om een kampvuur te maken. Gelukkig gaat een lekkere snack van broodjes en marshmallows er koud ook in.

Zaterdag

Zaterdagochtend werd na een ontbijt begonnen met het maken van een speciale vlag voor elk team en het bedenken van een teamnaam. Deze vlaggen zijn de komende periode ook te bekijken boven in het clubhuis. Benieuwd welke vlag uw kind heeft gemaakt? Neem dan vooral een kijkje.
Toen het knutselen klaar was begon de drukke sportdag die na een pauze verder afgemaakt werd in de middag, samen met een aantal trainers die een dagje op bezoek kwamen. Voor het avondeten hebben we nog een paar leuke potjes levend stratego gedaan en toen was het alweer tijd voor de dropping na het avondeten.

Dropping en de piraten schattocht

De oudste atleten werden ergens midden in het bos gedropt samen met een aantal begeleiders. Ze moesten zelf de weg naar huis terug vinden in het donker. Gelukkig was er een spoor. Als je goed kon zoeken was dit makkelijk te volgen rechtstreeks naar het huis terug. 1 groep wist snel de weg te volgen en waren naar iets meer dan een uurtje lopen alweer terug. De andere groep is voor de toeristische route gegaan en deden er iets langer over.

Voor de jongere atleten was er een bijna net zo spannende piratentocht over het terrein. Door het uitvoeren van verschillende opdrachten moesten ze bewijzen of ze wel echte piraten waren. “Hoe goed ben je in het donker lopen, durf je het spinnenweb te volgen naar de grote spin en durf jij je hand overal in te doen?” Bij elke opdracht was er een stukje van een schatkaart te vinden die uiteindelijk naar de prijs zou leiden. Een hele grote stapel pannenkoeken en een lekker warm bed stonden al te wachten tot de schat gevonden werd.

Zondag

Zondag is traditiegetrouw een iets rustigere dag na een volle zaterdag. Na het ontbijt was het tijd voor toren belegering en het grote smokkelspel. Nadat alle spellen klaar waren en alle tassen ingepakt, was het tijd voor de grote prijsuitreiking. Welk team had dit jaar de meeste punten verdiend? Na een verdiend ijsje voor iedereen (heerlijk  met het warme weer waren) was ‘De vlammende Feniks’ het winnende team! Voor hen was er een speciale prijs. In tussen kwamen de auto’s al aan om weer naar huis te gaan. Het kamp voor dit jaar was helaas alweer voorbij.

Een speciaal bedankje aan de ouders en trainers die geholpen hebben om er weer een onvergetelijk kamp van te maken!
Wouter, Noortje, Mirte, Judith, Sibrand, Daisy, Berend, Felix, Esther & Jan
En op zaterdag: Björn, Luuk, Wessel & Milla

Alle foto’s van het kamp zijn te bekijken via de volgende link:
https://www.flickr.com/gp/avfeniks/43E418m5z9

Hopelijk zien we jullie allemaal jaar weer!