Beste ouders van jeugdleden en junioren,
Heb je bij een wedstrijd van je kind gekeken of heb je zelf meegedaan aan een wedstrijd? Iedereen staat te kijken, maar ondertussen hoop je dat jij of je kind goed begeleid wordt. Daar hebben we jouw hulp bij nodig! Leer meer over de sport die jouw kind doet en doe mee aan onze jurycursus! Stuur een mail aan:
[email protected]

2 x per jaar helpen bij wedstrijden
Net als bij andere sporten is er voor de organisatie van atletiekwedstrijden een aantal vrijwilligers nodig. Om niet elke keer een beroep op dezelfde mensen te doen roepen we alle ouders/verzorgers op om te helpen bij de wedstrijden. Dit kan zijn als jurylid op het veld of bij de loopnummers, als ploegleider, bij het wedstrijdsecretariaat, de tijdwaarneming of de materiaalploeg.

Het is de bedoeling dat iedereen jaarlijks twee keer helpt bij een activiteit, zo staat dat in de voorwaarden bij lidmaatschap en zo houden we onze vereniging draaiend. Een mooie manier is door mee te doen aan deze jurycursus en je als jurylid in te zetten. Bij je eigen club. Er is je al een aantal enthousiaste juryleden voorgegaan!

Jurycursus
In maart en begin april organiseert Feniks voor ouders/verzorgers en voor junioren (CBA) een jurycursus.

De cursus is op zaterdag 11, 18 en 25 maart vanaf 10.00 uur en de afsluiting is op 1 op april tijdens de Trainingspakkenwedstrijd. 

De cursus zal grotendeels plaatsvinden tijdens de training van de D-junioren op zaterdag. Bij een jurycursus leer je van alles over atletiek: de looponderdelen (sprint, horden en lange afstand), de werpnummers (kogel, speer, discus) en de springnummers (hoog, ver, hinkstapsprong en polsstokhoog) en leer je wat er van je verwacht wordt als jurylid tijdens een wedstrijd.

Doe je mee?
Wij hopen dat flink wat ouders en atleten deze praktische cursus willen volgen. We verwachten niet dat je bij elke wedstrijd komt helpen, maar bij een aantal wedstrijden. Dit kan een gedeelte van de dag (parttime) of de hele wedstrijd zijn. De verdeling kan beter naarmate we een meer juryleden hebben!

Door de cursus te doen help je AV Feniks een volwassen vereniging te zijn die haar eigen wedstrijden op competitie-niveau kan organiseren. Wat is er nu leuker betrokken te zijn bij de wedstrijden en de vereniging (van je kind). Het wordt ontzettend gewaardeerd! Als jurylid wordt je automatisch niet-trainend lid van de vereniging en van de Atletiekunie. Zo ben je verzekerd voor aansprakelijkheid en ongevallen tijdens het werk als jurylid. 

Mail met vragen en om je op te geven met onze jurycoördinator Sylvia Louwris via [email protected] of naar [email protected]