Onze vereniging streeft ernaar dat zoveel mogelijk kinderen meedoen in de competities en ook bij onze eigen wedstrijden. 

Het gaat bij de competitie om drie wedstrijden in de periode april-mei-juni  en eventueel een finalewedstrijd in september. De eigen wedstrijden zijn de Trainingspakkenwedstrijd en de Clubkampioenschappen. Het is vanuit de Atletiekunie verplicht om bij uitwedstrijden juryleden mee te nemen die een officiële jurycursus hebben gevolgd. Het gaat dan om juniorenwedstrijden. 

Die cursus bestaat uit twee avonden en een zaterdag. Je maakt dan kennis met alle atletiekonderdelen en bent gedurende het grootste deel van de cursustijd in de buitenlucht en heel praktisch aan de slag. Aan het eind van de laatste cursusdag doe je een examen.

Vanuit AV Feniks willen we in maart nieuwe juryleden op laten leiden om ons jurycorps weer op sterkte te brengen. Momenteel lukt het namelijk niet meer om onze competitieteams te escorteren met een gediplomeerd jurylid.  En dat is wel  een vereiste van de Atletiekunie.   Een jurycursus is eigenlijk gewoon ook heel leuk en leerzaam. In de meeste gevallen is je kind al even actief als atleet en hopelijk zal dat nog lang zo blijven.  Jij kunt als jurylid straks dus op het veld staan bovenop de verrichtingen van zoon/dochter.

Wij vragen van juryleden minimaal eenmaal per jaar een dag verenigingswerk tijdens een wedstrijd thuis en eenmaal elders in het land (meestal in de regio). Een laatste argument om je over de streep te trekken:  in 2016 worden de Europese Kampioenschappen Atletiek in Amsterdam georganiseerd. Indien jij komende lente je diploma hebt behaald, kun je deelnemen in een traject om er straks in 2016 in het Olympisch Stadion bij te zijn. Dat traject begint  op 4-5-6 juli bij zustervereniging AAC in Osdorp met het NK voor Junioren AB. Mooier kan ik het niet maken.

Een aantal praktische opmerkingen:

Lessen zijn: ma 10 en 24 mrt, za 29 mrt. Het examen is ook za 29 mrt

Plaats: AV ‘23

Mocht je een dag niet kunnen dan is er een inhaalmogelijkheid op de donderdag bij AAC. Die data weet ik echter nog niet.

Er kunnen maximaal 20 mensen deelnemen aan de cursus, dus ik veronderstel een lawine van aanmeldingen op korte termijn. Je kunt je gegevens per mail doorgeven aan ondergetekende.  De uiterste inschrijfdatum is 15 februari.

Meld je aan bij mij via de mail. Ook met vragen over de jurycursus kun je bij mij terecht.

Met vriendelijke groet,

Sylvia Louwris (mail: [email protected])

Jury coordinator AV Feniks