Verslag van Marjanne Meinsma

Afgelopen weekend vond het NK Estafette vooral alle leeftijdscategorieën plaats in Amstelveen. AV Feniks ging de strijd aan met meerdere teams in diverse estafettevormen, met verwachte en onverwachte resultaten. 

B junioren

De B-jongens junioren haalden de finale op de 4x100m, maar ze werden daar pas 5 minuten voor starttijd voor opgeroepen. Helaas waren er toen al 2 van de 4 jongens naar huis. Een “dns” dus voor hen op de 4 x 100m finale, nadat ze de series in 46.31sec hadden afgelegd.
Bij de Zweedse estafette (400-300-200-100m) startte Thimo voor de B-jongens, goed gevolgd door Bjorn, Raul en Quincy. Eindtijd werd 2.11.52sec.

D junioren

Ook de D-meisjes en jongens deden mee. Met een relatief jong jongensteam (eerstejaars D junioren Titus, Ben, Aristide, Ticiano en tweedejaars D Isaac en Virgel) eindigden de jongens in het midden van het deelnemersveld. Dat biedt perspectief voor volgend jaar.
De D-meisjes gebruikten de Zweedse estafette als opwarmertje voor de 4 x 60m. Op de Zweedse eindigden ze als 5e in het totale veld en met een tijd van 32.37sec op de 4 x 60m behaalden ze de zilveren medaille. Mooie prestatie voor Ella (Zweedse), Shinal, Xiomayra, Ashley en Alicia.

C junioren

De C-jongens junioren kwamen om te winnen, maar ze hebben te maken met een hele sterke jaargang. Op de Zweedse estafette behaalden Amar, Dave, Carildo en Yaïr een tijd van 2.10.16sec. Dat leverde een bronzen plak op achter Haag en PAC. In een razend spannende race met Haag en PAC op de 4 x 100m met voor alle teams een tijd onder de 46 sec finishten de boys ook hier als derde. We zijn trots en blij met deze jongens!

Feniks pupillen!

Zaterdag was het al de beurt geweest aan de pupillen. Het was spannend of er überhaupt wel teams zouden starten, maar gelukkig toch nog voldoende deelnemers voor Mini jongens, C jongens, B jongens en 2 A teams. We hopen dat volgend jaar meer kinderen mee gaan doen, want dit is echt een superleuke wedstrijd voor álle kinderen.

Aangevuld met Zazza deden Elijah, Jordan en Tom mee als mini jongens team. Ze werden 5e. Bij de C pupillen vulde Joya het team aan. Samen met Armaan, Carlos en Kyan was het lastig, maar ze liepen zonder problemen een eindtijd van 30.77sec.

De B jongens met Eljahro, Jayden, Joey en Shae streden tegen hun vrienden van AV Hera. Net kopje onder, maar wat een mooie race én een clubrecord voor hen met 25.22m over de 4 x 40m. Zilver met een goud randje!

De A pupillen jongens (Ryan, Mees, Denzel en Riley) hadden het best moeilijk tegen allemaal 2e jaars A pupillen op de 4 x 60m. En toen het stokje ook nog viel was een mooie eindtijd verkeken. Volgend jaar weer een kans! De A meisjes waren hongerig naar eremetaal. Ze hadden zich o.l.v. Mea voorbereid op dit kampioenschap. Ze wilden goud, maar het werd zilver met een eindtijd van 34.31sec. Mooi gedaan Chevelle, Veronique, Jo Ann en Giselle!

Na alle reguliere estafettes een drietal teams op de speciale estafette. Deze combinatieteams van een C/mini pupil, B pupil en twee A pupillen deden het uitstekend met een 8e, 10e en 11e plaats.
Voorafgaand aan dit alles was er op zaterdag een 10 x 40m voor de mini/C en B pupillen. De A pupillen deden een 10 x 60m estafette. De dag startte prachtig met een bronzen medaille voor de A pupillen. Zie foto’s met allemaal blije AV Feniks atleten.

NEK 2018

Eljahro in Lommel

Het B-pupillen estafette team( bestaande uit Eljahro, Jayden,Joey,Shea)  verbeterde bij het NEK in Amstelveen het oude clubrecord op de 4x40m uit 2014 naar 25,22sec. Dit was net niet genoeg voor goud maar het was een hele goede race! Eljahro verbeterde  op zodag in Lommel,Belgie, 3 Pr’s, waarvan 1 clubrecord. De 60m in 9,26sec, kogelstoten(1kilo),11,08m en de 600m in153,53min. Verder sprong Eljahro ook nog met hoogspringen over 1.30m. Hiermee behaalde hij een puntentotaal van 2352 punten volgens de Belgische puntentelling. Deze is anders als hier in Nederland. Dit was volgens de jury nog niet eerder gebeurd bij de Benjamins(c/b pupillen). Verslag van Eric Philipsen

Clubrecords

JJC
4 x 100 m estafette: 45,93 sec
(Amar, Dave, Carildo en Yaïr)

JPB
4 x 40 m estafette: 25,22 sec
(Eljahro, Jayden, Joey en Shae)

Eljahro Philipsen
600 meter: 1.53,53 min, Lommel (België)

Zijn alle clubrecords gemeld? Degene hierboven worden aangepast.
Clubrecords kan je doorgeven via [email protected], met een werkende link naar de betreffende uitslag.
Lieve ouders: wanneer jouw atleet een clubrecord heeft behaald, wil je dit dan laten weten via [email protected]? Alvast bedankt! (Kijk ook eens op: Ranglijsten 2018en prestaties AT)

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom! Klopt er iets niet? Mis je jezelf?
We horen het graag via de mail!