Dinsdag 27 februari en dan nog 4 dinsdagavonden in maart organiseert Feniks een jurycursus voor ouders (en atleten vanaf junioren B+). De cursus is van 18.15 tot 20.00 uur. Je leert de meeste onderdelen van de atletieksport kennen en begrijpen. De cursus wordt afgerond met het jureren bij de Trainingspakkenwedstrijd op 7 april, hier wordt het geleerde in de praktijk gebracht.

Met de afgeronde cursus ben je jurylid algemeen en kun je bij de wedstrijden van je zoon of dochter jureren, zowel bij Feniks als bij andere verenigingen, zoals bijvoorbeeld een competitiewedstrijd. Het is waardevol om op deze manier bij de wedstrijden van je zoon of dochter betrokken te zijn.

Meer informatie en inschrijven


Cursus Elektronische Tijdwaarneming
Zoals je vast al hebt gemerkt hoeven we niet meer met stopwatch in de hand alle looponderdelen te klokken. We hebben daar professionele apparatuur voor op de club. Bij de cursus Elektronische Tijdwaarneming (ET) leer je die te bedienen. Voor deze cursus zijn nog geen data gepland, maar we willen wel graag weten wie er mee zou willen doen. Stuur de jurycoördinator een berichtje, dan laten zij weten wanneer de cursus van start gaat.
Feniks heeft een team van vrijwilligers om de ET te bedienen bij de wedstrijden, zowel bij Feniks zelf als bij andere verenigingen. De ET wordt aan andere verenigingen verhuurd. Dit team is altijd op zoek naar versterking.
 
Cursus EDM
Bij het kogelslingeren, kogelstoten, speerwerpen en discuswerpen kan de afstand worden gemeten met een ‘landmeter’. Met dit apparaat kunnen we de geworpen afstand makkelijk meten (Electronic Distance Measurement). Feniks wil graag een aantal EDM’ers opleiden voor deze taak. Ben jij iemand die dat wil leren en AV Feniks wil ondersteunen? Laat het weten via de mail.