Met ruim 200 inschrijvingen kon de Wedstrijd Organisatie Commissie “aan de bak” om afgelopen vrijdag 2 juni weer een mooie wedstrijd neer te zetten. Na een aantal voorbereidende vergaderingen was AV Feniks klaar voor toch wel een van de meest sfeervolle atletiekavonden in het seizoen.

Start om 18.00 met Champs
Het programma startte om 18.00 uur exact met de Athletics Champs onderdelen voor de pupillen. Per groep werd een meerkamp van 5 onderdelen afgewerkt.  Net even anders dan de klassieke atletiekonderdelen, maar in een plezierig, snel, kort en intensief programma werd er gestreden om menig persoonlijk record neer te zetten.
Het polsstok-verspringen was voor de meeste A-pupillen helemaal nieuw.  Op de afsluitende afstand in het pupillenprogramma, de 600m, lieten de kinderen zien wat ze waard zijn en Chevelle (MPA1), Riley (JPB), Eljahro (JPC) en Thierry (Jmini) wonnen de individuele meerkamp op deze avond.

Nadia Houtzager won speedmeerkamp
Na het pupillenprogramma startte het programma van de junioren en senioren van de 3e wedstrijd in het kader van het Amsterdams Baan Circuit. Zo’n 100 junioren en senioren (waaronder ook masters) konden kiezen uit deelname op verschillende onderdelen.

De speedmeerkamp (kogel, 100m en hoog) werd gewonnen door onze eigen Nadia.

Arthur van Schaik snel op de 400 meter
Op de sprintonderdelen waren er weer mooie resultaten. Thimo Henraat was de snelste Feniks-atleet op de 100m en 400m. Xiomayra Pengel werd helaas gediskwalificeerd (een Martina-tje) op de 300m, maar ze wist eerder op de avond de 60m te winnen. En Arthur van Schaik (onze super-master) kwam moe, maar voldaan na zijn eerste 400m sinds tientallen jaren over de finishlijn.

Sprint van Thimo Henraat, met ook een mooi onderling gevecht tussen Sarah Itiola en Shaquata King.

Kogel en Discus
Op de technische onderdelen als kogelstoten, discuswerpen en hoogspringen was de concurrentie groot, maar Felix Zwolle (JJC) won overall bij discuswerpen en Judith Essemiah (MJB) deed dat bij kogelstoten. Overigens  is dat natuurlijk niet helemaal ter vergelijken, omdat er per categorie met ander gewichten wordt gewerkt. Op atletiek.nu kunnen alle individuele resultaten worden teruggevonden.


Lars Meijer springt over 1,65 meter.

Hoog
Bij het hoogspringen was er spektakel in de vorm van een spannende strijd tussen Jelle de Jong (Lycurgus) en Luuk van der Wal (Zuidwal). Beiden bleven steken op 1,75m. Voor AV Feniks was het Lars Meijer die over 1,65m kwam.


Zeer gevarieerd publiek bij de 1500 meter.

Bij het vallen van de avond werd er genoten van de muziek die DJ Djonino meebracht en ook van de catering in Zuid Oost-sferen. Rond 22.45 uur was het sportieve gedeelte van de avond klaar. De organisatiecommissie dankt iedereen voor de aanwezigheid, de medewerking en de vrolijkheid die iedereen meebracht.

Komen jullie op 7 juli ook naar de 4e wedstrijd in het Amsterdams Baancircuit? Bij AV’23 in de Watergraafsmeer. Hier (zelf) inschrijven (linksboven zit de knop ‘inschrijven’)!

                                                   Verslag van Marjanne Meinsma, foto’s Wilko Wieffering.