AV Feniks heeft op zaterdag 2 juni voor de tweede keer een werpwedstrijd discus en kogelslingeren georganiseerd, Dutch Discus en Holland Hammer. Deze werpwedstrijden zijn bezocht door bijna 60 atleten van 21 verschillende atletiekverenigingen, onder andere uit Italië en Duitsland.

 

Erik Cadée wint Dutch Dicus mannen

Erik Cadée, Nederlands topatleet, en Federico Apolloni uit Italië, namen deel aan deze internationale meeting discuswerpen. Erik Cadée won de wedstrijd Dutch Discus met een worp van 59,53 meter, Federico Apolloni werd 2emet een afstand van 56,56 meter.

4 beste discuswerpsters van start

Bij de dames discus werd de strijd aangebonden tussen de 4 beste werpsters van Nederland van dit moment: twee vrouwen wierpen over de 50 meter, Corinne Nugter (senior, 56,87 meter) en Jorinde van Klinken (under 20, met 54,54 meter). Enid Duut wierp 49,61 m., gevolgd door de zeer talentvolle B-juniore (onder 18) Alida van Daalen met 48, 62 meter.

Stoeren foto’s te zien op Flickr!
Foto’s Dutch Discus door Henk Meuwissen                        (nabestellen)
Foto’s Holland Hammer door Henk Meuwissen                (nabestellen)
Ringfoto’s Dutch Discus en Holland Hammer (Menno)

Vanessa Sterckendries (België) wint Holland Hammer vrouwen

Bij Holland Hammer (kogelslingeren) sleepte Vanessa Sterckendries de prijs mee naar België. Ze scherpte het meeting-record voor Holland Hammer aan met een afstand van 64,73 meter.

Winst bij de mannen naar Limburg

Bij de mannen was Etiènne Orbons – die vanuit Limburg kwam slingeren en het mooie shirt en de kaas mee naar huis nam (60,56 meter en PR)- Nederlands Kampioen Sander Stok voor.  Dat wordt spannend bij het Nederlands Kampioenschappen op 22, 23 en 24 juni in Utrecht.

AV Feniks, Joris Pals

In dit sterke veld heeft Joris Pals van AV Feniks zowel met discus als met kogelslingeren zijn PR verbeterd. Totaal zijn er 9 atleten die tijdens dit discus- en kogelslingerevent hun persoonlijke records hebben aangescherpt.

AV Feniks heeft met Holland Hammer/ Dutch Discus de ambitie om uit te groeien naar een internationale meeting die past in het Europese schema van Nederlandse en internationale atleten.

De locatie AV Feniks, in Amsterdam Zuidoost leent zich uitstekend voor deze wedstrijd, de baan is prima bereikbaar met openbaar vervoer en vanaf de baan is de bezoeker snel in hartje Amsterdam.