7 PUPILLEN ACTIEF IN ALPHEN A/D RIJN

Zaterdag, wederom een prachtige zomerse dag, reisden 5 clubkampioenen van AV Feniks (Chevelle, Riley, Eljahro, Thierry en Elaijh) af naar Alphen aan de Rijn waar een meerkamp op het programma stond en een 600/1000 meter (apart onderdeel). Ook A1-pupil Denzel en ieniminie Zazza waren van de partij. De kleine Feniks-afvaardiging noteerde maar liefst 13 persoonlijke records!

Een kort verslag nu:

De 5-jarige Zazza haalde 3 PR’s naar beneden maar viel buiten het podium op de meerkamp. Wel een medaille op de 600 waar ze als derde finishte. Broertje Elaijh viel 2x net buiten het podium bij de mini’s en kon ook geen PR achter zijn naam schrijven. Wel bikkelde hij, in een boeiend gevecht, als vanouds op de 600. 2x vierde dus.

Ook C-pupil Thierry kon niet met een medaille huiswaarts keren en net als Elaijh eindigde hij op de meerkamp als vierde. De sprint was zijn beste onderdeel en ook Thierry noteerde 2 persoonlijke records.

Zoals verwacht veroverde Eljahro goud bij de B-pupillen. Alleen bij hoogspringen moest de alleenheerser ene Boris Klaver voor zich dulden. Boris sprong wel heel erg hoog voor een B-pupil: 1.42!!! Ook voor Eljahro tweemaal een PR: vortex en 1000 meter.

Riley, A1, had een mooie dag. Hij verbeterde op alle onderdelen zijn PR en ging met 2 medailles terug naar de Bijlmer. Brons op meerkamp en 1000. Zijn grote wens om op de 1000 zijn PR met 4 seconden bijtestellen kwam precies uit! Joris Mantel, wie anders, won overigens deze afstand. Denzel kwam in dit sterk bezette veld niet tot een opvallende prestatie of het moet de 7de plek zijn op de sprint. Ook voor hem geen nieuwe PR’s.

Is Eljahro alleenheerser bij de B’tjes,  Chevelle is dat ongetwijfeld bij de meisjes A2. Ook nu weer een royale triomf op de meerkamp en een formidabele worp bij de kogel, ruim 11 meter!! Trouwens ook op de sprint nog een PR voor Chevelle.
Verslag van opa Johannes Vellinga

 

BROERS PALS NAAR WERPEN VOOR LIEFHEBBERS

Op de nieuwe baan van Lycurgus in Assendelft werd zaterdag het evenement ‘Werpen voor liefhebbers’ georganiseerd. De werpers konden inschrijven voor 2 x 6 worpen op hun favoriete onderdeel (discus, kogel, slingeren). Joris en Siebe kwamen pas ’s middags in actie. Beiden deden mee aan kogelslingeren en Siebe ook nog aan discus. Een PR bij discus van 37,41 meter. Joris slingerde 54,40 meter. 54,87 is zijn PR.
Feniks was goed vertegenwoordig, want ook de EDM (Electronic Distance Measurement) werd ingehuurd om de afstanden te meten.

Clubrecords

JPB
Eljahro Philipsen
Vortexwerpen: 39,07 meter, Alphen aan de Rijn 2018
1000 meter: 3.25,99min, Alphen aan de Rijn 2018