Afgelopen weekend werd er gelopen over de weg door de loopgroepen en over het veld door onze jeugd, bij AV Suomi in Santpoort-Noord.

De Ankeveense plassen van nabij

Zondag 16 december was er weer een mooie gezamenlijke duurloop. De gevallen sneeuw in de nacht ervoor kon 14 lopers niet weerhouden om aanwezig te zijn en mee te doen. Deze keer ging de route van 12 kilometer via de Ankeveense plassen. Na afloop was er voor iedereen chocomel en een kerstattentie. Bedankt Jan van der Laan, voor uitzetten van weer een mooie route waaraan lopers van elke groep meededen.

Cross over bank en veld

In een akelig koud Santpoort werd zaterdag de crosscompetitie hervat met de 2de wedstrijd. Een kort overzicht nu van de Feniks-pupillen die aan de start verschenen.

DE MINI’s

Een finaleplaats kan Zazza bijna niet meer ontgaan nu ze ook hier op een mooie 7de plek wist eet eindigen. In Uithoorn werd ze 6de een maand geleden. Ook Inoa, het jongste lid van Feniks, deed het goed. In Uithoorn nog 16de maar nu een paar plaatsen hoger, 13de namelijk.

C-PUPILLEN
Een daverende verrassing bij de C-tjes. Stijn de Jager, dikwijls onopvallend, greep hier zeer verrassend zilver en dat was zonder meer een prestatie van formaat. Bij de openingswedstrijd werd hij nog 22ste…. Tom verscheen helaas te
laat aan de start maar liep vervolgens wel mee met de pupillen B, buiten mededeling dat wel, en deed dat bijzonder knap. Elaijh tenslotte was er wel maar had geen zin om in de kou te lopen……

Salyshia liep bij de C-girls wederom een geweldige race. Finishte ze in Uithoorn onlangs nog als 5de, nu pakte ze zelfs brons. Een finaleplek lijkt zeker!

B-PUPILLEN

In deze categorie leverde Thierry een prima prestatie door als 8ste over de finish te flitsen. In Bussum zal Thierry een plaats in de finale veilig moeten stellen volgende maand. Adne, met korte mouwen en blote benen (!), eindigde samen met Jonathan in de middenmoot (31, 32), en Naim belandde hier in de achterhoede (55) van het forse deelnemersveld. Ook Daantje en Joya vielen niet in de prijzen bij de meisjes hier. Zij moesten met bescheiden posities genoegen nemen (24, 33).

JONGSTE A-PUPILLEN

Hier was Jayden de enige vertegenwoordiger van Feniks, zowel bij de jongens als bij de meisjes. Jayden had zijn alom gevreesde eindsprint weer bewaard voor de laatste 100 meter, maar waar was hij geëindigd als hij wat eerder was begonnen met die sprint? Nu kwam hij als 7de over de eindstreep. Een mooie plek, dat wel.

A2-PUPILLEN

Evenals in Uithoorn pakte Riley hier een fraaie derde plek. De uitslag was overigens exact hetzelfde als in die eerste wedstrijd dus 1. Joris 2. Jelle 3. Riley. Zelfs de tijdsverschillen waren bijna hetzelfde.
Daniel, nog niet zo lang lid, verraste toch wel met een mooie 20ste plek terwijl Denzel zich tevreden moest stellen met een wel erg bescheiden klassering (46).
Maren liep in haar allereerste cross (volgens mij) een prima tijd en de atlete uit Weesp eindigde dan ook op een knappe 15de plek. Of dit genoeg is voor een finaleplaats moeten we afwachten in Bussum.
Zoals we gewend zijn kwamen de andere A2-meisjes niet tot opzienbarende resultaten maar meedoen is natuurlijk ook geweldig. Danya werd 31ste, Nura 37ste en India 39ste.

JUNIOREN

De junioren van AV Feniks zijn geen liefhebbers van de cross, maar toch verschenen C- junioren en D-junioren aan de start. Siebe, Milo en Jesse liepen over een winderig veld naar een 18e, 20e en 35e plek, de meiden Xiomayra en Ashley naar een 13e en 15e. Allemaal deden ze het prima.
Bij de D2-junioren deden Sibrand en Jesse H. goede zaken met een 18e en 20e plaats, bij de meisjes liepen D2-juniore Janneke (22) en D1 junioren Alisha (35) en Daisy (36) naar prima uitslagen. Naarmate de jeugd ouder wordt, doen er minder kinderen mee, maar wordt de competitie ook zwaarder. 

Alle uitslagen zijn te vinden op www.uitslagen.nl (al tijdens de koers, zoek op AV Feniks, naam of categorie) en later of nu al op www.tigch.nl. Ook foto’s aldaar. Pupillen verslag is van Johannes Vellinga, junioren van de redactie.

De groep hardlopers afgelopen weekend bij de Ankeveense plassen.