Afgelopen dinsdag was Feniks het decor voor de 3e Kerstdag Werpwedstrijd en de Kerstrun. Een vrolijk zonnetje begroette de deelnemers toen het licht werd. Een leuke afwisseling in een week vol mist, wind en grauwheid. Om 10.00 uur begon het eerste onderdeel, het laatste was om 18.30 uur afgelopen. Inmiddels was het weer donker en de felle baanverlichting aan.

Werpnummers
Bij de werpwedstrijd werd gestreden in verschillende rondes en een meerkamp. De onderdelen zijn: kogelslingeren, discuswerpen en kogelstoten, alle niveaus en categorieën door elkaar. Van junioren D tot senioren en masters.Net als vorig jaar kwamen hele gezinnen op de gezellige sfeer van de wedstrijd af, ook vanuit het verre zuiden. Verder waren Duitse deelnemers aanwezig en kwam Erik Cadée meedoen. Hij deed van de zomer nog mee aan het EK in Amsterdam bij het onderdeel discuswerpen. Qua deelnemersaantal is de wedstrijd verdubbeld. Dat zijn leuke opstekers voor de organisatoren.

Warmte in de toeschouwerstent en bij de catering, vlak bij de kooi.

Hoogtepunten
Voor de uitslagen en hoogtepunten kun je kijken op atletiek.nu. Van alle deelnemers zijn opnames gemaakt die in slow motion direct teruggekeken konden worden, onmiddellijk na de worp in de kooi. De organisatie doet haar best om van iedereen een filmpje te publiceren op de Flickr-pagina van Feniks. De deelnemers krijgen een mail wanneer dat gelukt is.

Allertijdenprestatie Dara Obot
“DARA OBOT BOEKT PROGRESSIE MET SLINGERKOGEL
Het belangrijkste wapenfeit bij de winterwerpwedstrijd in Amsterdam was de slingerworp van B-juniore Dara Obot (Haag Atletiek): 48.12m (18e at). We kennen Obot tot nu toe vooral van het discuswerpen, maar onder leiding van bondscoach Manfred Sahner krijgt ze ook het kogelslingeren steeds beter in de vingers.” (Atletiek Statistiek 30/12/16)

Kerstrun om de Gaasperplas
Dit jaar werd op verzoek van de hardlooptrainers en de Gaasperplasrun-commissie een hardloopwedstrijd toegevoegd. Die was recreatief en pittig tegelijk. De opdracht is zo snel mogelijk en volgens eigen route de Gaasperplas rond te lopen. Dennis Schipper liep de winnende tijd en kortste afstand. Hij was in 33 minuten weer retour op de baan. Bij de stempelpost ter hoogte van Boerderij Langerlust, aan de overzijde van de Gaasperplas, kwam iedereen langs in een mooi tempo aldus de razende reporter aldaar.

 

Uitslingeren met 3 kilo
Net als vorig jaar was ook nu een ludiek onderdeel aan het programma toegevoegd: het uitslingeren met 3 kilo. Rond half zes werd gestart met de wedstrijd 3 kilo slingeren met open inschrijving. Er werd gestreden om de Gouden Spitvork. Met een spitvork worden de gaten in de grond gedicht die ontstaan door de zware inslag van een slingerkogel. De gouden vork is steeds op het verste punt dat werd bereikt in de grond geprikt. De Gouden Spitvork ging dit jaar naar Luuk Vos van AV PEC 1910 uit Zwolle met een afstand van 75,19 meter (3 kilo).