De aangemelde of opvallende clubrecords van afgelopen periode zijn bijgewerkt in de clubrecords op onze website. Feniks doet ook mee aan de proefversie van de clubranglijsten op atletiek.nu. Dit gaat volautomatisch mits je altijd je lid-nummer van de AtletiekUnie opgeeft bij iedere inschrijving (dit nummer staat op de gewone of digitale lidmaatschapskaart van de AU). Doe dat vooral, dan maak je onze ranglijsten compleet.
Eric Philipsen houdt de clubrecords bij, je kunt hem mailen op [email protected], met je clubrecord en de link waarop de uitslag te zien is. Ouders van pupillen/junioren kunnen dit ook doen.

Nieuwe Clubrecords

Eljahro Philipsen is een verzamelaar van clubrecords, zo hard timmert hij aan de weg bij de jongens Junioren D.
Zijn sprint en horden laten een mooie stijgende lijn zien. Ook bij Verspringen haalt hij af en toe uit met een stevige sprong. Heel explosief.

Ver: 5,71meter, clubrecord en 2e op de ranglijst aller tijden van de atletiekunie. Dat wil zeggen dat hij bij de D-junioren de 2e afstand ooit heeft gesprongen. Dit is Indoor in een hal. Het clubrecord nam hij over van Isaac Mensah, 4,98m 2018.
60mH (indoor): 8.91sec in Apeldoorn tijdens de Nationale Indoor voor D-junioren (dit is voor D-junioren de 6e snelste tijd ooit).
60m sprint (indoor): 7,90sec in Apeldoorn, bij dezelfde wedstrijd.
Mooi progressie Eljahro!

Op de foto bovenaan zie je Eljahro Philipsen naar de overwinning op de 60mH in Apeldoorn snellen.

Tijdens de eerste buitenwedstrijd van het seizoen, de Trainingspakkenwedstrijd afgelopen zaterdag, was Eljahro ook goed op dreef. Buiten lopen D-junioren 80 meter in plaats an 60: 80mH in 11,77 seconden. Ook een geweldig snel clubrecord,

  • Kim Nechi sprong het clubrecord Indoor naar 5,00 meter Ver. Dat deed zij bij de Nationale Indoor voor C-junioren.
  • Eljahro sprintte als D-junior tijdens dezelfde wedstrijd naar 8.85sec over de 60 m Horden. Een C clubrecord dat hij overnam van Carildo Linger (9.13sec 2018)
  • Judith Essemiah studeert in de VS en traint daar hard. Dat is ook te zien in de wedstrijd uitslagen:
    Kogelslingeren met 4 kilo, Vrouwen senioren: 64,21 in Allendale VS in maart 2022.

Neem vooral even contact op met Eric via [email protected] als je denkt dat jouw clubrecord ontbreekt en wanneer je een nieuw clubrecord rent, springt of werpt.

Het weekend van 9 en 10 april vinder de eerste competitie wedstrijden plaats voor alle junioren, De verwachtingen zijn hooggespannen! Vooral weer gezellig om alle teamgenoten en atleten van andere verenigingen weer te zien op de baan bij AAC Amsterdam (zaterdag- D- en C-junioren) en AV Haarlem (zondag – B- en A-junioren).