Foto: Sarah Itiola tijdens NKJ 100m gemaakt door Odile Verzantvoort (via Atletiekunie).
Afgelopen weekend was het Nederlands Kampioenschap voor Junioren waar twee atleten van Feniks in de prijzen vielen. Sarah Itiola won zowel de bronzen medaille op de 100meter als de 200meter in een pittig veld (MJB) en Judith Essemiah veroverde zilver bij het Kogelslingeren voor MJA. Op zaterdag was het de beurt aan de pupillen om de wedstrijd die was uitgesteld wegens extreme regenval in te halen. Nu was het extreem zonnig!

NK junioren: Sarah en Judith in actie

Op vrijdagavond startte het NKJ in Alphen aan de Rijn al ’s middags met speerwerpen; maar ook de 100 meter sprint werd afgewerkt gedurende de dag. Dat wil zeggen: series, halve finales en de finale voor alle categorieën. Sarah Itiola deed mee als MJB. In de finale liep zij naar een mooie 3e plaats. Op zaterdag was het tijd voor de 100mH, die niet liep zoals verwacht en zij op een haar na de series niet doorkwam naar de halve finales. Jammer.
Op zondag daarentegen liep Sarah boven verwachting op de 200meter. Na de halve finale, die zij glasrijk won, greep zij naar haar been en liep wat mank naar de supporters. Op de rug van Judith werd zij naar de ter plaatste aanwezige fysiotherapeut gebracht voor deskundig advies. Iedereen vreesde voor de finale, maar Sarah besloot na de behandeling toch mee te doen en liep een geweldige race zonder dat zij last had van de blessure. Weer een derde plek! Top en gefeliciteerd! Het Feniks-blauw schitterde in de felle zon…

Uitslag 100m
Uitslag 200m
Uitslag 100mhorden
Op zaterdag kwam Judith Essemiah in actie bij het Kogelslingeren. Zij heeft afgelopen jaar in de VS gestudeerd en getraind en heeft heel veel progressie geboekt bij het slingeren. Haar beste prestatie dit seizoen leverde zij in Duitsland waar zij 56,76 wierp. Tijdens het NKJ was zij ‘best of the rest’ na Jorinde van Klinken die 58,15m slingerde. Judith wierp een mooie serie, met een verste worp van 53,09m. Goed voor een zilver! Gefeliciteerd Judith.

Uitslag Kogelslingeren

Joris Pals komt dit seizoen voor PAC Rotterdam uit; maar traint bij Pieter Knotnerus voor Kogel en Discus en is gastlid van Feniks. Hij pakte een zilveren medaille op het onderdeel Kogelslingeren (55,81m). Foto’s NKJ in artikel: Menno Pals

Pupillen-competitie in tropische omstandigheden

‘Tropisch weer zaterdag tijdens de laatste competitiewedstrijd pupillen bij AV’23 in Amsterdam Oost. De feniks-pupillen waren minder succesvol dan bij Startbaan en AKU maar dat kwam natuurlijk ook door de enorme concurrentie. Grote verenigingen als Phanos en AV’23 waren nu ook van de partij. Half september is de finale bij AV Hera te Heerhugowaard en op www.tigch.nl zullen de finalisten binnenkort bekend worden gemaakt. Zeker zijn de estafetteteams van Feniks A1 en A2 want zij liepen wederom toptijden, beide teams een clubrecord! Opvallend verder de  vele PR’s, ook dus van Feniks-kant, ondanks de hitte.

DE MINI’s: Bij de jongens bereikte Devin een keurige 7e plek bij meerkamp en hij noteerde ook nog eens 2 PR’s (Bal, Sprint). De piepjonge Elyah vinden we terug op plek 28 maar dat is geen schande want hij wordt elke week beter. Nu een PR op de Sprint. Zazza kan bij de meisjes terugzien op een degelijke competie. In elke ronde een plek in de top-3. Vandaag ook op het podium (3e). Voor het eerst liep ze ook een 400mtr (was 600) waarin ze als nr. 6 finishte.

Trainer Dave bespreekt de estafette met A1 pupillen, zij gaan winnen.

PUPILLEN C: Een geweldige verrassing hier want de laatste weken wat kwakkelende Jordan pakte goud op de meerkamp met ook op alle onderdelen een PR. Stijn, weer sterk op onderdeel Balgooien, vinden we terug op 7 voor Elaijh (8), Tom (11) en Tim (14). Tim verraste met PR op alle onderdelen! Elaijh tenslotte mooi brons op de afsluitende 400mtr. In een sterk bezet veld kwam Salyshia tot een keurige 2e plek op meerkamp. Ze wist het Verspringen te winnen en bij Bal een PR. Ook Jada deed het goed. Weliswaar een bescheiden 10e plek op meerkamp maar goud op Sprint en op de 400meter knap zilver. Daantje werd 13e (PR Bal) en Madee 24 (ook een PR bij Balgooien).

PUPILLEN B: Een prachtige 2e plek voor Thierry op de meerkamp en ook nog een mooi PR bij onderdeel Hoogspringen. Kort geleden schreven we nog dat Adne wat stil stond maar plotseling zijn daar persoonlijke records. Vandaag dus bij Kogel en Hoog! Ook voor Jonathan 2 PR’s maar wel een bescheiden klassering in het eindklassement (20).Tarayee was met maar liefst 3 PR’s het beste Feniks- meisje in deze categorie (10) voor Joya (16) en Daantje (25). Laatstgenoemden konden wel 2 PR’s achter hun naam schrijven.

PUPILLEN A1: Overtuigend was hier de winst van Eljahro op de meerkamp. Hij zegevierde op alle 3 onderdelen. Maar ook de steeds beter wordende Jayden deed het voortreffelijk. Hij veroverde zilver met ook 2 PR’s achter zijn naam en pakte goud in een machtige race op de 600m voor de overigens keihard werkende Eljahro. Opvallend hier: de schitterende eindsprint van Shae (niet zijn ding die 600meter).Shae werd trouwens 9e op de meerkamp en Joey zagen we terug op 12. Mooie 600m van Joey, dat wel. Hij werd hier 6e. Geen meisjes van Feniks hier.

PUPILLEN A2: Riley is bezig aan een sterk seizoen. Vorige week winnaar van het ABC en nu op meerkamp 2e achter Joris Mantel. Ook hier een boeiende 600meter (i.p.v. 1000m dus). Liep Joris in serie 1 1:48,16min, Riley liep in volgende serie 1:48,76..Denzel verraste hier met een hele knappe 3e plek. De mila-trainingen van Joost werken dus echt! Op de meerkamp zagen we Ryan op positie 5, Denzel op 6, Jenairo op 7, Mees op 14 en Aaron op 44. Jenairo op alle onderdelen PR en ook Aaron 3 PR’s achter zijn mooie naam. Het is hier vaker gezegd dat Chanelva een talent is en dat maakte ze ook waar vandaag. Brons op de meerkamp in een enorm veld deelnemers en ook 4 PR’s. De klasseringen van de andere meisjes: Nura 12e, Tahmina 18e, Lieke 23e, Danya 33e, Anna 36e, India 38, Maren 39, Fatoe 46 en Sofie 47. Uitgezonderd India wel allemaal een PR voor de dames. Fatoe zelfs 3 en Danya en Anna 2.’ Verslag Johannes Vellinga.

Uitslagen 

Een actiefoto voor bij dit artikel wordt zeer gewaardeerd! Graag mailen naar [email protected]

Gijs op Trompet bij Vechtloop

‘Zondag heb ik de 10 km van de Vechtloop hardgelopen. Onderweg rennend de trompet zo nu en dan geblazen. Hetzij wat minder snel. 2 handelingen tegelijk, die niet zo gangbaar zijn. Ik heb niet

Vechtloop met trompet. Foto: Wil Oudshoorn

eerder deze combinatie van beweging gezien. Vooral in de straten van Weesp heb ik flinke muzikale stoten gemaakt. Een boot toeterde en ik antwoorde op dezelfde manier. Bij de 2de keer was het anders en dat herhaalde ik. Bij het voorbijlopen van de kerk sloeg de klok en ik ging mee in hetzelfde tempo. Een toon. Vooral heb ik geblazen in het bijzijn van deelnemers (op de foto drukt iemand haar oren dicht), bij het passeren van toeschouwers, bij de waterplaatsen, het 5 km keerpunt en voor snellere lopers, die mij tegemoet liepen en vanzelfsprekend bij de start en vooral bij aankomst van de finish. Dat lukte allemaal. Ik had genoeg energie, adem over. Al was het wel zwaar. Deels door de warmte.

Mijn bijzondere, spontane invulling van hardlopen werd gewaardeerd. En de voorzitter vroeg of ik volgend jaar eveneens kwam. Met de mic in zijn hand gaf hij mijn naam door over het geluidsysteem en dat ik atleet ben bij AV Feniks! De Vechtloop wordt georganiseerd in Weesp en deze plaats wordt samengetrokken met Amsterdam. We horen al een beetje bij elkaar.’ Verslag Gijs van Deursen.

Colofon

Je kunt je verhaal, foto of verslag sturen naar [email protected]. Graag!
Procedure clubrecords: Clubrecords met een werkende link naar de uitslag sturen naar [email protected]  Dan wordt jouw record gecontroleerd en gepubliceerd op de website!
Verslag en redactie (tenzij anders vermeld) Helen Kooistra, AV Feniks