Afgelopen weekend zijn 5 ploegen en 3 individuele pupillen afgereisd naar Heerhugowaard voor de finale van de pupillencompetitie. Op zondag werd hardgelopen in de omgeving van de Ouderkerkerplas.

Finale pupillen in Heerhugowaard

De finale van de pupillencompetitie was zaterdag 14 september 2019 bij AV Hera. Dit jaar deden 5 teams van AV Feniks mee:  de jongens pupillen C, B, A1 en A2 en de meisjes pupillen C. Daarnaast zijn Devin, Zazza en Chanelva persoonlijk gekwalificeerd!

Jongens A2 pupillen winnen
Groot succes was er voor de jongens pupillen A2 van trainers Wilko, Wessel en Mea, die de finale wonnen. Mea Hofwijks was de trainster die de 5 jongens begeleidde bij de wedstrijd. Van haar kwam een verslag met foto’s en PR’s van de jongens. En dat waren er nogal wat!

Zij wonnen de estafette 4x 60 m in 34,17 sec.

De beste pupil in het team was Riley Groenbast die overall 2e werd van de dag. Jenairo Brammerloo had op alle individuele onderdelen een PR: 60m in 8,85, Kogel 8,12 en Hoog 1,20m. Hij werd daarmee 7e.
Denzel Jone Lunda snelde met een PR van 9,19sec. over de 60m. Mees Groenenberg had PR’s op Sprint: 60 m in 9,46sec. en Kogel: 7,20. Emanuel Etnel had ook 3 PR’s: 9,64sec (60m), 7,69 (Kogel) en 1,05 meter (Hoog)

Uitslag

Chanelva Mens was het meisje van de A2 pupillen dat zich geplaatst had voor de finale. Zij werd 7e overall met 2 PR’s: Kogel 7,75 meter en Hoog 1,25m.

Uitslag

A1 pupillen
De pupillen A1 jongens werden als team 2e deze dag. Het individuele klassement werd wel gewonnen door Eljahro Philipsen van AV Feniks met een mooi punten totaal. Hij troefde hiermee zijn vriend en concurrent Zeb Tesselaar af, maar die wist met zijn team dan weer wel de finale te winnen. De score op Bal 35,02 meter van Eljahro is voor de andere A1 pupillen niet haalbaar. De A1 pupillen van Feniks wisten wel de winst op de estafette (35,15sec) naar zich toe te trekken. Alvast een voorproefje voor de Nationale Estafette Kampioenschappen??? Jayden Boldewijn (6), Shea Riedewals (20) en Joey Heynneman (26) complementeerden het kwartet.

Uitslag

Bij de jongens B-pupillen kwamen Adne, Thierry, Jonathan en Carlos in actie.

Uitslag

Bij de jongens C-pupillen: Jordan. Elaijh, Stijn, Tom en Tim

Uitslag

De C-meisjes deden ook mee! Salyshia, Daantje, Madée en Jada.

Uitslag

En 2 minipupillen: Zazza (8e) en Devin (6e)

Totaal uitslag Feniks

 

Duurloop 13km Ouderkerkerplas

Op zondag 15 september was de gezamenlijke duurloop met een afstand van 13 kilometer. Aanwezig waren Cees, Brigit, Erik, Erwin, Nelis en Querine. De verzamelplek was de parkeerplaats van de Gamma in Zuid Oost.
De route ging via de Ouderkerkerplas, het Abcoudermeer en het AMC weer richting de Gamma. Onderweg moest er een oversteek met het pontveer holendrecht ( die je zelf moet bedienen ) over de Waver gemaakt worden. Al met al weer een hele mooie route.

De volgende gezamenlijke duurloop met een korte afstand staat gepland op zondag 6 oktober.

In verband met onder andere de Sloterplasloop en de Middenmeerloop is er in de maand oktober geen gezamenlijke duurloop met een langere afstand.

Clubrecords

Deze week worden de clubrecords bijgewerkt. Heb je nog een record behaald? Mail het voor donderdag samen met een link naar de uitslag van de wedstrijd naar [email protected].

Colofon

Je kunt je verhaal, foto of verslag sturen naar [email protected]. Graag!
Procedure clubrecords: Clubrecords met een werkende link naar de uitslag sturen naar [email protected]  Dan wordt jouw record gecontroleerd en gepubliceerd op de website!
Verslag en redactie (tenzij anders vermeld) Helen Kooistra, AV Feniks