Afgelopen weekend was de laatste wedstrijd in het regio-crosscompetitie Noord. Een verslag over de pupillen van Johannes Vellinga, opa van Riley, Elaijh en Zazza. Ook kwam een aantal junioren D en C in actie tijdens deze cross. Eigenlijk veel te weinig deelnemers van AV Feniks; het is zo’n leuke wedstrijd en deelname hoort bij het lidmaatschap!
Op zondag werd in het Omnisport in Apeldoorn een trainingswedstrijd voor alle NK’s in februari gehouden- om te kijken of alles goed werkt, en voor de atleten om te zien hoe het met de vorm zit…

DE DERDE PUPILLENCROSS TE BUSSUM

Zaterdag, in zacht weer, vond de derde pupillencross plaats in het Goois Natuurreservaat nabij Bussum.
Een handjevol Feniksatleten waren van de partij. De officiële uitslag was pas maandagochtend bekend, vandaar een kort overzicht:

Bij de mini’s heeft ZAZZA zich geplaatst voor de finale half maart te Warmenhuizen. Nu een mooie 5de plek en in de andere wedstrijden 6 en 5. De 2 beste klasseringen zijn bepalend voor een eventuele plek in de eindstrijd. Voor de dapper strijdende INOA is het afwachten. Vandaag een 15de plek voor het jongste Fenikslid.

Bij de C-tjes een schitterende derde plek voor STIJN en hij gaat natuurlijk naar de finale want in Santpoort werd hij immers 2de. Deze week wordt bekend of ELAIJH en TOM met STIJN meegaan. Op de glibberige maar mooie piste werden ELAIJH en TOM  10de en 13de.
Bij de C-meisjes is SALYSHIA verzekerd van een finaleplek. Ook nu weer een mooie race van haar met als beloning plaats 5. In Uithoorn en Santpoort 5 en 3!

THIERRY gaat ongetwijfeld naar de finale want hij vocht zich vandaag naar plek 8 in het grote veld, terwijl JONATHAN en KYAN in de wachtkamer zitten want zij kwamen als resp. 12de en 17de over de eindstreep. Voor ADNE EN CARLOS was dit de laatste cross want zij eindigden in de achterhoede. Ook DAANTJE en JOYA zullen zeer waarschijnlijk de finale niet halen. De posities waren zaterdag te
bescheiden: 17 en 24.

Hoewel JAYDEN een matige slotcross liep (hij werd “slechts” 22ste) zal hij wel de finale halen want zijn klasseringen in de overige partijen waren meer dan goed, 5 en 7.

Ook RILEY en MEES zijn van de partij in Warmenhuizen dankzij een degelijk toernooi. RILEY nu 6de (overige 2x 3) en MEES nu 10de en in de openingswedstrijd 4de. Hoewel DANIËl een prima toernooi liep, vandaag 19e, zal hij de finale waarschijnlijk niet halen. Dat geldt ook voor DENZEL, hij eindigde in de achterhoede. DANYA tenslotte was het enige meisje van de A-pupillen en zij moest genoegen nemen met plek 26.

Alles onder voorbehoud echter want in de komende dagen zal op www.tigch.nl de definitieve lijst verschijnen van de deelnemers aan de finale. Op deze site nu ook alle uitslagen en alle foto’s. Verslag Johannes Vellinga.

De uitslag van zaterdag, inclusief video’s, is ook te vinden op de website van AV Tempo. Zij werkten met een chipsysteem.

D-junioren:
28. Daisy (1500m in 6.53min)

C-junioren:
13. Xiomayra (2000m in 9.02min)
15: Ashley (9.06min)

18. Siebe (3500m in 15.06min)
31. Jesse (16.14min)

Wie weet gaan er bij de junioren ook atleten door naar de finale, dat weten we pas wanneer gepubliceerd door de coördinator van de  crosscompetitie.

PEC Indoor
Op zondag tijdens de PEC Indoor kwamen Sarah Itiola en Thimo Henraat in actie. Allebei verdienstelijk. Thimo verbeterde net niet zijn PR en Sarah vloog over de 60 meter. Zij verbeterde haar PR en het Clubrecord 60 meter indoor. Dat deelde zij sinds vorig jaar al met Shaquata King. Sarah liep afgelopen zondag 1 seconde sneller: 7,81 seconden.