Inmiddels zijn de trainingen weer van start gegaan! De scholen zijn weer begonnen, de verdiende vakantie is voorbij en er wordt weer hard gewerkt. Dus ook weer eens een verslag van wedstrijden.

C-Spelen: winst en zilver voor Ashley Boldewijn

Bij de officieuze NK voor C-junioren legde Ashley Boldewijn onverwacht beslag op de gouden plak bij de 300mHorden als eerste jaars C-junior. In een spannende serie en een nog spannender finale wist zij de grote favoriet op dit onderdeel achter zich te houden. Op zaterdag 24 augustus werd Ashley kampioen op de 300 meter horden in een tijd van 43,91 seconden. Met deze tijd bestormt zij de ranglijst aller tijden naar een vierde plek. Op zondag veroverde Ashley ook zilver op het onderdeel 150meter sprint in een tijd van 19,13 seconden.

Mooie resultaten

Siebe Pals legde beslag op de derde plek (brons) bij het Kogelslingeren (40,10meter). Ook de andere deelnemers van Feniks deden het prima. Ali Cisse werd zowel bij de 100meter als de 150 meter 10evan Nederland. Milo de Langen werd 7emet Kogelstoten en 4ebij het Polsstokhoogspringen.

Tijdens de C-spelen waren ruim 600 atleten uit heel Nederland actief bij AAC Amsterdam, het officieuze Nederlands Kampioenschap voor C-junioren. Volgend weekend zijn de D-junioren aan de beurt bij de Nationale D-spelen in het Olympisch Stadion.

Uitslag Feniks

C-Interland in Enschede

Ook bij de C-interland die altijd het weekend op de C-spelen wordt georganiseerd wist Ashley met overmacht de winst naar zich toe te trekken. Team Nederland won de interland dan ook voor Duitsland (Noordrhein Westfalen) en Team Oost. Siebe kwam voor Team Oost in actie, maar kon geen potten breken met zijn slingerkogel. Een mooie ervaring met buitenlandse deelname. De Interland werd dit keer bij AC Tion in Enschede georganiseerd inclusief parade, volksliederen en Politiekapel!

D-Spelen: een gouden medaille voor Chevelle Brown

In hetzelfde weekend op zondag was het tijd voor de jaarlijkse D-Spelen. Ook al een officieus NK, maar dan voor D junioren. Hier was de eerste tree van het podium bij Kogelstoten voor Chevelle Brown met een afstand van 12,66 meter.


De meisjes zijn bij de D1-junioren in de meerderheid, maar ook Deverell Mezach, Aristide Karakoc en Titus Nartey (D2) deden mee. Bij de meisjes kwamen naast Chevelle ook Veronique Veldhuis, Nanayaa Owusu en Joann Piqué in actie (allen D1).

Uitslag D-Spelen Feniks

NK voor teams, finale competitie Junioren A

Joris Pals komt dit seizoen voor PAC Rotterdam uit; maar traint bij Pieter Knotnerus voor Kogel en Discus en is gastlid bij Feniks. Joris is blij met zijn beslissing om met PAC mee te doen want in de finale van de competitie voor A-junioren werd hij met het team Nederlands Kampioen. Hij werd 2e bij zowel het Kogelslingeren als het Kogelstoten. In het weekend van 20 september zal Joris met de A-junioren van PAC in actie komen bij de Europacup in Portugal.

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN VOOR IEDEREEN

Op zaterdag 5 oktober zijn de clubkampioenschappen! De pupillen doen hier een vastgestelde meerkamp en de junioren en senioren kiezen 4 onderdelen die ook bij elkaar geteld worden om per categorie de clubkampioen aan te wijzen. Het is een gezellige en sportieve wedstrijd waar liefst iedereen in actie komt. Ook jij! Is het niet om te sporten, dan om te helpen bij de onderdelen en catering.

Inschrijven via atletiek.nu

Colofon

Je kunt je verhaal, foto of verslag sturen naar [email protected]. Graag!
Procedure clubrecords: Clubrecords met een werkende link naar de uitslag sturen naar [email protected]  Dan wordt jouw record gecontroleerd en gepubliceerd op de website!
Verslag en redactie (tenzij anders vermeld) Helen Kooistra, AV Feniks