Afgelopen weekend was het druk voor de lopers. Waar een aantal zaterdag nog meedeed aan de 1500 meter op de baan, waren zij zondag actief tijdens de duurloop georganiseerd door Jan van der Laan. Zaterdag werden de nieuwe clubkampioenen van dit jaar gekroond.

Opnieuw met zijn allen een langere afstand

Op zondag 7 oktober was de 2e gezamenlijke duurloop voor de AV Feniks leden. De start was op de parkeerplaats van de Gamma Zuid Oost. Na de brug over de A9 ging het richting de Ouderkerkerplas en via de Holendrechterweg langs het water weer terug. Het was een mooie route, uitgezet door Jan van der Laan, van iets meer dan 11 kilometer.

Clubkampioenen Pupillen

Wonderschoon weer tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen afgelopen zaterdag, en wat hebben we weer genoten op deze mooie atletiekdag met ook vele persoonlijke records. Dank ook aan de vele vrijwilligers die een dergelijk evenement mogelijk maken. Nu een kort overzicht van alleen de PUPILLEN. Alle uitslagen overigens te zien op www.atletiek.nu

DE MINI’s
Bij de jongens meteen al een meeslepend gevecht tussen Tom en Elaijh op de 600. Laatstgenoemde vanaf de start op kop, Tom daar 5/6 meter achter en Tom die Elaijh op de laatste meters verraste. Toch werd Elaijh
kampioen dankzij sterk optreden op de sprint en bij ver. Opvallend hier het geweldige werpen van Jordan, pas lid.
Bij de meisjes was Salyshia dik favoriet en ze maakte dit volledig waar. Met ruime voorsprong werd ze kampioen van 2018. Daantje werd tweede en Zazza derde.

PUPILLEN C
In deze categorie eigenlijk geen verrassingen. Gezien de prestaties van Thierry de laatste maanden startte hij als favoriet en ook hij maakte dit waar. Alleen bij verspringen had hij een dipje. Adne, de harde werker, veroverde zilver en Kyan nam brons mee naar huis.
Ook bij de meisjes geen verrassingen. Genice, knap op dreef tijdens de finale pupillencompetitie, pakte zoals verwacht goud en Duska, altijd sterk op de 600meter, moest genoegen nemen met zilver. Eindelijk ook eens een medaille voor Joya want zij veroverde brons vlak voor maatje Daantje

PUPILLEN B
Ook hier geen sensationele ontwikkelingen. Eljahro, in heel Nederland  bijna niet te kloppen, werd met overmacht kampioen. Ook nog eens met 2 PR’s achter zijn naam (ver en 1000). Zoals verwacht werd Jayden hier tweede (bijna 4 meter bij verspringen!!) en de steeds beter worden Joey nam brons meer naar huis. Shae ontpopte zich wederom als een ware sprinter maar viel buiten het podium.
Diya Bonela mag zich clubkampioen noemen bij de meisjes B op geringe afstand gevolgd door Loewe die overigens wel op 3 onderdelen de sterkste was maar bij de 1000 stond DNS en dat leverde haar geen punten op. Nora tenslotte pakte brons en Lidewij, opnieuw goed op dreef op de 1000, werd vierde

PUPILLEN A
Middels een mooie 1000meter legde Riley de basis voor de uiteindelijke zege bij de A1-pupillen. Ook een PR op dit onderdeel. Denzel, sterkste sprinter en ook bij hoog goed op dreef, pakte de tweede plaats en op ruime afstand van Denzel werd Daniel (nog niet zo lang lid) derde. Mees ontbrak helaas vanwege een familie-feestje.
Tja en dan de A1-meisjes. Vanuit het niets was daar ene Chanelva die diepe indruk maakte op alle onderdelen. Alleen bij de kogel moest ze specialiste India voor haar dulden. Chanelva, ontdekt door trainer Pieter en pas lid, zegevierde dus vrij eenvoudig. Lieke, de kleine blonde, mocht op het podium plek 2 innemen. Vooral bij het hoogspringen maakte ze indruk. Kort achter Lieke werd Nura tenslotte derde.

Bij de A2-meisjes werd zoals verwacht Chevelle kampioen maar het verschil met Jo-ann was opvallend gering. Jo-ann won zelfs 3 van de 4 onderdelen! Giselle, goede sprint, maakte het podium compleet.
Albert Manu werd met een enorme voorsprong kampioen bij de jongens A2 maar zijn 1000meter was ronduit teleurstellend. Jay Jay die de 1000 meter won pakte het zilver en Tiago tenslotte werd hier derde,

Verslag van Johannes Vellinga opa van Riley, Elaijh en Zazza Groenbast

Clubkampioenen bij de junioren, senioren en masters

MJD: Ashley Boldewijn
JJD: Ticiano Karakoc
MJC: –
JJC: Carildo Linger
JBAS: Björn Rijkaard
MBAS: Hanna Knotnerus
MMaster: Joost Knotnerus

Fotoimpressie

Horden Berend en Björn

Speer Siebe zweeft

Polsstok Pieter!

 

Voor Feniks nieuwe sprint-categorieën: senioren en masters

Met dank voor de foto’s van CK van Wilko Wieffering. Binnenkort een reportage op onze flickr-pagina’s.

Clubrecords

Beste jongens en meiden, en ouders: geven jullie de clubrecords door via [email protected], zodat het gecontroleerd en genoteerd kan worden? Graag! Onderstaande clubrecords zijn ingezonden:

JPB
Eljahro Philipsen
Bal: 38,23 meter, Amsterdam CK 2018
1000 meter: 3.27,03 min, Amsterdam CK 2018