De 2de competitiewedstrijd vond zaterdag j18 juni plaats op de mooie baan van AV Lycurgus in Assendelft onder ideale weersomstandigheden. De prestaties van de blauwhemden waren overwegend redelijk. Over 2 weken in Haarlem de slotwedstrijd en dan maar kijken wie zich hebben geplaatst voor de finale in september. Hier volgt een overzicht:

C-pupillen

Bij de mini-jongens geen Fenik-satleten dus gaan we over naar de C’tjes waar maar liefst 8 van Feniks actief waren. Isaac kan de finale bijna niet meer missen want na de winst in de thuiswedstrijd een maand geleden pakte hij nu zilver. Bij het werpen was hij de beste! Ook Joel deed het geweldig en hij legde beslag op het brons. De overige klasseringen waren bescheiden: Sammie 12, De Fijter Aragao 17, Roan 18, Zakariya 19, Benjamin 22, Mees 25.

Bij de  meisjes C’tjes kon de Feniks-aanhang juichen want Ihuoma Joy pakte goud! Bij het verspringen was ze iedereen de baas.

B-pupillen

Bij de B-jongens mooie klasseringen voor Jordan (5) en Ben (6). Jordan was vooral goed op de sprint. Yairo zagen we terug op plek 11 en Maxim op plek 27.

Ook bij de B’tjes een mooi succes voor de meisjes van Feniks want Joy Ifunaya ging met zilver naar huis.Victory verspeelde een toppositie want ze was te laat voor haar eerste onderdeel, ook haar zus Victoria. Op de 1000 meter trokken de zusjes wel weer de aandacht want met een enorme voorsprong wisten ze hun serie winnend af te sluiten.

A-pupillen

Matthew leek bij de A1 op weg naar goud maar bij het slotonderdeel ging het mis en duikelde hij naar plek 6. Hij was de enige jongen van AV Feniks hier. Ook bij de oudste jongens slechts 3 blauwhemden. In tegenstelling tot andere wedstrijden viel Tom dit keer niet in de prijzen. Hij werd 8ste en ook op de 1000m geen medaille. Luca en Milo eindigden in de achterhoede op plek 20 en 24.

Nieuwkomer Linne blijft het geweldig doen bij de A1-meisjes. Brons op de meerkamp en ook op de 1000 maakte ze indruk met een mooie 2de plek. Zazza kan terugzien op een goede wedstrijd. Een medaille op de meerkamp (5) en op de afsluitende 1000 plek 6. Verder zagen we Lotte terug op plek 17 en Oummia werd weliswaar laatste maar haar inzet blijft ontroeren, ook op de voor haar moeilijke afstand de 1000meter. En dan tot slot de oudste meisjes, de A2 dus. Salyshia gaat bijna altijd met medailles naar huis en ook nu weer een prachtige 2de plek op de meerkamp (op sprint zelfs goud). Ook was ze sterk op de 1000 waar ze zilver veroverde. Daantje was goed met Kogel maar bleef toch op een bescheiden 8ste plek steken op de meerkamp. In de achterhoede zagen we Yae-Lee en nieuwkomer Jamily, resp. 18 en 20.

Dit verslag is van Johannes Vellinga, opa van Zazza Groenbast.Tot over 2 weken weer vanuit Haarlem!