Zaterdag (21 mei) vond de eerste competitiewedstrijd voor de pupillen plaats op onze eigen baan.
Het werd een prachtige dag met fraai weer en talrijke toeschouwers. Over een kleine maand ronde 2 in Assendelft. Een kort verslag nu van afgelopen zaterdag:

Bij de jongens A1 slechts 1 deelnemer van Feniks en wel Matthew. Hij werkte keihard en eindigde op een mooie 10de plek. Ook bij de oudste pupillen slechts 2 jongens: Tom en Luca. Tom deed het weer verdienstelijk en noteerde een 7de plek. Op de 1000 (apart onderdeel) pakte hij zelfs een medaille. Mooie 4de plek hier.
Luca eindigde in de achterhoede (25). Jordan kwam bij de pupillen B op het podium (plek 4) en eindigde op alle onderdelen in de top 5. Echter niet op de 1000 meter.
Bij de C-pupillen een verrassende winnaar van Feniks: Isaac!!! Roan werd knap 7de en Joel veroverde goud op 600meter. En dan niet te vergeten: Daniel, die bij de mini’s een prima toernooi afwerkte: 2de op de lange afstand en op de meerkamp 4de.

Dan nu de meisjes: 2 nieuwelingen bij de A1-meisjes debuteerden voortreffelijk. Allereerst Linne uit Muiden die zilver pakte op de meerkamp en ook op de 1000 indruk maakte. Brons veroverde ze hier. Jaelynn, de andere nieuwkomer, was een regelrechte sensatie op de 1000 meter. Alsof het een 40meter sprint was schoot ze uit de startblokken en tot ieders verbazing bleef ze het hoge tempo vasthouden tot de laatste meters. Goud dus!

Zazza, met och wat meer ervaring, bleef het antwoord schuldig. Sam de Vor, mila-trainer bij Feniks: noteer Linne, Jaelynn en Zazza alvast maar voor het nieuwe seizoen! Salyshia, elk jaar weer een vertrouwd gezicht op het podium, stelde ook nu niet teleur. Ze pakte brons op de meerkamp en ook op de 1000 een knappe 5de plek. Daantje Kraan zagen we terug op positie 8. Victory, onlangs winnaar van de crossfinale, was de grote favoriet voor goud deze middag maar moest nu een meisje van AV’23 voor laten gaan. We zijn nu overigens nu bij de B-pupillen.
Een mooie 5de plek voor Joy hier en ook Jenai deed het prima (8ste).Tenslotte zagen we bij de pupillen C nog een fraaie 5de plek voor Ihuoma Joy. Geen Feniks-meisjes bij de allerkleinsten, de mini’s dus.

GEWELDIG GEDAAN ALLEMAAL!!!

Verslag van Johannes Vellinga, opa van Zazza en Riley Groenbast

Graag willen we ook de organisatoren en vrijwilligers op deze zonovergoten mooie dag allemaal hartelijke bedanken voor hun inzet en enthousiasme.