Afgelopen weekend werden de clubkampioenen getroond bij AV Feniks. In een gezellig fris zonnetje werkten de pupillen een vaste meerkamp af terwijl de junioren, senioren, masters een keuze meerkamp deden en lopers een 1500 meter. Zondag liep een aantal lopers weer mee met de korte duurloop.

Nieuw trainingsrooster

Afgelopen maandag ging het nieuwe trainingsrooster in. Pascal en Vincent komen het trainers-team versterken, terwijl Hanna en Wilko Feniks als trainer verlieten. Hanna gaat fietsen; Wilko heeft andere overwegingen. Ben jij al in je nieuwe groep en op je nieuwe tijd gaan trainen??

Clubkampioenen

Binnenkort zullen de foto’s die Wilko gemaakt heeft afgelopen zaterdag on-line komen via Flickr, het foto-platform. Wel hebben we hier een overzicht van de kampioenen en een verslag over de pupillen van Johannes. Voor uitslagen kun je kijken op atletiek.nu.
Het was de bedoeling dat de ‘oudere’ leden een keuze meerkamp deden van een loop-, spring- en werponderdeel, aangevuld met een favoriet vrij onderdeel. Niet iedereen heeft dit gedaan, degene die dit wel deden werden dus sneller clubkampioen!

Pupillen

Grote opluchting natuurlijk dat het na de vele regen zaterdag prima atletiekweer was. Oke, geen 20 graden maar toch… Was er aanvankelijk weinig animo, de laatste week stroomden de inschrijvingen toch binnen en ook dat was verheugend nieuws. Dan nu een overzicht:

DE MINI’S: Zazza, bij de meisjes en Elyah, bij de jongens veroverden de clubtitel 2019. Wel moeten we onmiddellijk vermelden: er waren helaas geen andere deelnemers in deze categorie.
PUPILLEN C: Zoals verwacht greep Salyshia bij de meisjes hier het goud. Ze won alle onderdelen. Daantje Kraan nam zilver mee naar huis met maar liefst 3 PR’s (Persoonlijk Record). Knap! Tabigeal, pas lid, werd 3de. Bij de jongens greep Elaijh (sterk op 600m) de titel voor Jordan die indruk maakte bij het werpen. Daarna volgden Tom, Stijn, Tim en Aalae (net lid). Een PR nog voor Tom, Stijn, Tim en ook Elaijh. PUPILLEN B: Bij de meisjes was Duska oppermachtig want ze zegevierde op alle onderdelen. Ook 2 PR’s voor haar. Joya, die 2de werd, kon ook 2 PR’s achter haar naam schrijven en Hidaya zelfs 3. Jammer dat Genice en Daantje ontbraken.Thierry maakte zijn favorietenrol volledig waar want hij was de sterkste op de 4 onderdelen. Wel een gedeelde eerste plaats met Adne bij Verspringen. Mooie worp ook voor Thierry bij Balgooien. Met 2 PR’s werd Adne 2de voor Jonathan (2 PR’s) en Carlos (3 PR’s).
PUPILLEN A1: Jayden startte hier met een ijzersterke 1000 meter en vermorzelde zijn PR. Ook op de andere onderdelen een PR voor Jayden. Toch greep Eljahro, wie anders, de titel want hij was de machtigste op de overige onderdelen. Achter Jayden werd Joey 3de (2 PR’s) en Shae 4de. Ahmet, ook al nieuw, deed het prima in zijn eerste wedstrijd! Bij de meiden was Loewe heer en meester. Ook 3 PR’s voor haar. Diya met 3 PR’s pakte zilver en Nora met een PR bij Kogel nam brons mee naar huis. Ook 2 PR’s voor Lidewij tenslotte.
PUPILLEN A2: Chanelva, sterke sprint, pakte evenals vorig jaar goud en nieuweling Kim, sterk bij Hoogspringen, mocht zilver in ontvangst nemen. Ook Nura kwam met 2 PR’s op het podium. Brons dus. Opvallend hier het sterke optreden van Maren op de 1000meter. De Mila-trainingen van Joost werken dus. Met speels gemak won Riley bij de jongens alle onderdelen maar toch was hij niet tevreden….. Geen PR namelijk. Mees daarentegen, hij werd 2de, kon wel 2 PR’s bijschrijven op Hoogspringen en Kogelstoten. Denzel dook voor het eerst onder de 4 minuten op de 1000m en veroverde brons. Emanuel, ook een PR op de MiLa, werd 4de en Julian kan terugzien op een prima debuut. Jammer dat Jenairo en Leroy ontbraken. Alle uitslagen te vinden op Atletiek.nu.’ (Verslag van Johannes Vellinga)

Foto’s Clubkampioenen pupillen

CK mini-pupillen

Meisjes C-pupillen

Jongens C pupillen

Meisjes Pupillen B

Jongens Pupillen B

Meisjes Pupillen A1

Jongens Pupillen A1

Meisjes Pupillen A2

Jongens Pupillen A2

Clubrecords tijdens de Clubkampioenschappen (Amsterdam 2019)

JPA1
Jayden Boldewijn
1000m: 3.28,75min

MJD
Chevelle Brown
Kogelstoten: 13,31 meter

MJC
Ashley Boldewijn
Verspringen: 5,29 meter

Foto’s Clubkampioenen

Meiden Junioren D

Jongens Junioren D

Meiden Junioren C

Jongens Junioren C

Jongens Junioren A

Dames Senioren

Senior Man, trainer Jan (A1 pups)

Masters heren