Afgelopen periode werd flink aan atletiek gedaan door de Feniksen. En flink wat PR’s behaald en clubrecords verbroken. Goed op weg naar een nieuw baanseizoen. Zie hieronder de ingezonden of van het net geplukte verslagen.

27 DECEMBER: 3E KERSTDAG KERSTWERPEN- EEN JUBILEUM

Op 27 december alweer voor de vijfde keer organiseerde voornamelijk onze jeugd de 3e kerstdagwerpwedstrijd voor iedereen: jong en oud, wedstrijd of recreatief. Iedereen is welkom om mee te doen aan deze gezellige wedstrijden.

Vanwege het 5 jarig bestaan werden, naast dat er veel kerstbomen met versiering op de baan stonden, van iedere atleet een mooi portret met zijn of haar Kogel, Discus of Slinger gemaakt. De resultaten hiervan vind je op de Facebookpagina.
Het was weer een lange dag vol met mooi weer, gezelligheid en goede prestaties! Volgend jaar: 27 december, ook voor eigen Feniks-leden!

Uitslagen
Foto’s van iedereen

COMPETITIECROSS BUSSUM  11 JANUARI

Waren er bij de eerste cross eind november in Uithoorn 5 pupillen aanwezig van Feniks, nu waren het er 6….. De cross leeft dus niet bij Feniks maar toch zijn er wel eens betere tijden geweest.
Een verslagje nu: bij de C-tjes verscheen Zazza aan de start en zij liep een voortreffelijke race. Buiten verwachting knokte ze zich naar een fraaie 6de plek. Bij de pupillen B opnieuw Stijn en Tom van de partij (ze waren er ook in Uithoorn) en ook zij kunnen terugzien op een goede wedstrijd. In het grote deelnemersveld kwam Stijn als 9de over de finish en Tom eindigde net als in Uithoorn als 11de. Een finaleplaats lonkt voor de beide Feniks-mannen!
Bij de junioren D wederom een prima prestatie van Maren. Werd ze in Uithoorn al knap 7de nu noteerde ze plek 12 en dat biedt perspectief voor de finale. In deze categorie bij de jongens een mooie 6de plek voor Riley. Het was zijn eerste cross dit seizoen. Joris Mantel was weer eens oppermachtig hier. En dan hebben we tenslotte nog Shae die aan het eind van deze geweldig georganiseerde cross nog een 1500 meter moest lopen. Shae is een echte sprinter en dat hij dan toch meedoet is klasse. We noteerden een bescheiden klassering (53) voor hem. 8 februari deel 3 van deze competitie, nu in Monnickendam! Allemaal meedoen of komen kijken!  Verslag Johannes Vellinga.

Uitslag

ZATERDAG 12 JANUARI: GAASPERPLASCROSS

12 januari was de dag van onze eigen Gaasperplascross. Het weer was een beetje grijs en een beetje nat. Voor de lopers eigenlijk best heel goed. We zijn dan ook benieuwd naar de ervaringen van de lopers. Laat je het ons weten? De uitslagen staan op onze site. Kijk op www.gaasperplascross.nl voor uitslagen.

Aftermovie

Zaterdag 18 januari: indoor bij Ilion

Eljahro behaalde afgelopen de 1ste prijs bij AV Ilion in Zoetemeer. Hij werd 1ste bij de 40m Sprint, Hoogspringen en Kogel. Bij het Kogelstoten verbrak hij voor de 3de keer het clubrecord bij de A2 pupillen. Dit keer ging de kogel over de 10m naar 10,30m.
Chevelle verbrak in Naaldwijk met kogel voor de 2de keer dit nieuw seizoen bij de D2 junioren het clubrecord. Zij stootte de kogel naar 14,05m!  Eric Philipsen

Uitslagen

 

INTERVALLEN BIJ HET HARDLOPEN

Gijs van Deuren maakte een video tijdens de intervaltraining op de blauwe baan. Wist je dat je nog steeds op de baan kan hardlopen op vrijdagavond van 18.00 tot ongeveer 20.00 uur? Fijn verlicht en vlak!

 

VERSLAGJE UIT APELDOORN: Nationale C/D kampioenschappen indoor

Slechts 5 junioren hadden zich ingeschreven voor de nationale indoorkampioenschappen junioren CD afgelopen weekend in de prachtige arena in Apeldoorn: Denzel, Riley, Jo-Ann, Chevelle en Ashley.

Een overzicht: Denzel ging in de series sprint voortvarend van start en liep meteen een PR. Plaatste zich voor de halve finale maar door een wat ongelukkige start geen finaleplaats voor Denzel. Wel een medaille voor hem, want met de Amsterdamse Pijlen (Joris, Diede, Denzel en Riley) pakte hij op de estafette knap zilver! Met hoogspringen een mooie 7de plek nog. Riley verraste iedereen door zilver te veroveren op de 60m Horden. Gezien de tijden van de grote concurrentie leek hij vooraf kansloos (hij had ongeveer de 18de tijd van het stel), maar in de series maakte hij meteen al indruk door de derde tijd neer te zetten, plaatste zich probleemloos in de finale en werd daar 2de met een dik PR. Ook zilver dus met estafette. Hoog minder goed, daar 9de. Op advies van coach Pieter op dit moment geen 1000 meter, toch zijn discipline, vanwege een knieblessure en ook vanwege het feit dat de 1000meter vlak voor finale Horden was gepland.

Chevelle deed het bij de meisjes D2 ook fantastisch. Superieur op het onderdeel Kogel natuurlijk, en dus goud voor haar. In de finale 60m Horden een prachtige zilveren plak. Jo-Ann tenslotte pakte in haar serie weliswaar een eerste plek, met ook een mooie tijd, maar ze sneuvelde in de halve eindstrijd. De 60m Sprint was haar enige onderdeel. Tot zover de D-junioren op zaterdag.
Op zondag kwam Ashley als enige C-junior in actie en ook zij kan terugzien op een GEWELDIG toernooi. Immers Ashley sleepte een zilveren medaille uit het vuur op de 60m Horden. Ook een mooi PR voor haar op dit onderdeel. Ze had zich ook geplaatst voor finale Verspringen en deze eindstrijd vond plaats vlak achter de finale Horden. Niet ideaal dus. Hier een 10de eindklassering voor haar. Op 8 maart komen in Apeldoorn de pupillen in actie. Tot nu toe hebben zich aangemeld: Eljahro en Jayden, allebei van de pupillen A2. Doe jij ook mee?  Verslag Johannes Vellinga

Red: Voor de pupillen in actie komen zijn er nog 3 andere belangrijke indoorwedstrijden in het Omnisport in Apeldoorn: de NK masters/meerkamp op 8 en 9 februari, de NK voor A en B-junioren op 15 en 16 februari, de NK senioren op 22 en 23 februari. Op zaterdag 29 februari vindt er ook het NK voor studenten plaats.
Ook hierbij verwachten we Feniks-atleten in actie te zien en eventueel een verslag te lezen!

OOK ANDERE WEDSTRIJDEN

Trainer Pieter was trots:
‘Geweldig atletiekweekend weer. De jeugd deed op veel plekken wedstrijden. Amsterdam (EAP), Apeldoorn (u14 en u16) en in Sittard. Hoogtepunten op een rij.

  • Chevelle Brown: Nationaal U14 goud op Kogel en zilver op Horde! (Clubrecord Horde van 9,96 -> 9,77sec)
  • Riley Groenbast: Nationaal U13 zilver op Horde (Clubrecord van 11,42 -> 10,18sec)
  • Joris Pals: Kogelstoten Senioren (Clubrecord en PR 12,94m) (Gewichtwerpen: 15,98m)
  • Ashley Boldewijn: Nationaal U16 zilver op Horde. Wat een comeback WOW (Clubrecord en PR 9,58 -> 9,14sec)
  • Amar Wong: EAP Verbeterde zijn start, alleen werk te doen op 2e deel. Wel op 7,3 snelheid al!’

Kijk voor video’s van alles op de Instagram-pagina van Pieter.