Atletiek Vereniging Feniks organiseert op woensdag 27 december vanaf 9.00 uur de 3e Kerstdag Werpwedstrijd op de blauwe atletiekbaan in Amsterdam Zuid-Oost. Een werpwedstrijd met kogelslingeren, kogelstoten en discuswerpen. Met deelnemers uit heel Nederland, dat maakt het extra leuk.
Wil je jouw kerstdagen een dagje langer laten duren? Kom dan kijken en helpen bij deze gezellige wedstrijd. Je bent van harte welkom; meld je hier aan! We zoeken nog hulp bij op- en afbouw en catering.


Ludieke wedstrijd
De kerstwerpwedstrijd is vooral een gezellige en feestelijke wedstrijd in een periode waarin voor werpers niet veel te doen is, behalve de zware wintertraining. Uiteraard is het wél een officiële wedstrijd. Nieuwbakken junioren D tot en met masters: iedereen doet mee.

4 tot 5 pogingen
Bij de eerste versie van deze wedstrijd in 2015 konden op deze ludieke wedstrijd prijzen worden gewonnen door sneeuwpoppen te raken bij het kogelslingeren. Afgelopen jaar deden veel deelnemers mee aan het zogenaamde ‘uitslingeren’. Dit jaar proberen we iedereen ook bij de langer werpnummers 5 pogingen te geven naast een inworp. Dat is wel aan tijd gebonden, want er zijn veel deelnemers. In ieder geval doen we ons uiterste best voor 4 pogingen.

 

Gezellig
Vlakbij de werpringen is een verwarmde tent opgebouwd waar allerhande warm en kerstbestendig eten en drinken te krijgen is dat past in de sfeer van de wedstrijd. Jouw kerstdagen duren nog een dagje langer; het is per slot van rekening niet voor niets 3e kerstdag!

 

Kerstwerpen bij AV Feniks: winterwerpen zonder winterhanden!