Wat een feest was het, zondag 10 juni in het Nelson Mandelapark. De speciale editie van de Gaasperplasrun, met een toegevoegde afstand van 13,65 km door de Gaasperdammertunnel, werd bij schitterend weer bezocht door een recordaantal bezoekers. Er werd in het totaal 1136 inschrijvingen voor de 5 afstanden genoteerd, waarvan er zo’n 500 door de tunnel liepen.

Tunnelloop vlekkeloos

De tunnelloop was vlekkeloos georganiseerd in samenwerking met Rijkswaterstaat en IXAS, de bouwers van de tunnel. Er liepen grote groepen IXAS en RWS medewerkers mee. Ook de afstanden van 10 km (327) en 5 km (197 lopers) , en de afstanden 1 (voor kinderen tot 9 jaar, 69 lopers ) en 2 km (tot 13 jaar, 32 lopers) waren goed bevolkt. Er was een extra waterpost voor de langere afstanden, met sponzen en drinkwater, en aan de finish was er nog meer water (gesponsord door Rijkswaterstaat/IXAS), en fruit (gesponsord door Campanile).

Foto’s

Vrijwilligers bedankt

Alle posten werden weer bemenst door een enorm leger enthousiaste vrijwilligers (70), die hun vrije zondag opgaven voor de Gaasperplasrun. Het was warm, dus de waterposten waren de meeste lopers goed van dienst – en hoewel veel lopers toch een beetje klaagden over de warmte (‘te heet voor een topprestatie’) waren de meesten het er toch over eens dat het een heel mooie run was geweest. En de tunnellopers vonden afkoeling in de tunnel.

Een loper mailde de organisatie:
Sowieso is de Gaasperplasrun altijd top georganiseerd, dit jaar was wel een hele speciale met de tunnel er in! Heb enorm genoten, weer een stukje snelweg aan m’n hardloopkilometers toegevoegd :)’

Lunchbonnen voor winnaars

De winnaars van de 5 km, 10 km en de tunnelloop van 13,65 km ontvingen behalve een medaille een lunchbon, te besteden bij een van de sponsors: Boerderij Langerlust. Voor de zondag om was waren een flink aantal van die bonnen al verzilverd. Voor de winnende kinderen waren er bekers. De uitslagen staan op https://www.gaasperplasrun.nl/uitslagen/uitslagen-juni-2018/ en op uitslagen.nl