In onze serie ‘In het zonnetje’, waarin leden van Feniks in het zonnetje werden gezet, nu voorgesteld:
Monique Sapthu. Zij loopt marathons en is moeder van 4. Monique is lid van onze loopgroep. De loopgroepen trainen op dinsdag en woensdag. Op zaterdag om 10.00 uur is voor de iets minder gevorderde lopers, lopers die wat rustiger willen lopen en de cursisten van Start to Run bij elkaar. Weer opstarten na een blessuren doe je fijn op zaterdag. Voor lopen ben je bij AV Feniks aan het goede adres.

Even voorstellen

Ik ben Monique Sapthu, getrouwd en moeder van 4 kinderen. Ik ben ook familie/tante van Joya en Miranda Sapthu, die beiden lid zijn van AV Feniks. Ik doe aan hardlopen en ben vorig jaar lid geworden van AV Feniks.

Wedstrijdlust

Na een hardloopwedstrijd tijdens de vakantie in Oostenrijk 6 jaar geleden, ik was toen 49, ben ik fanatiek gaan hardlopen. Ik liep tot dan gemiddeld een keer per week een half uurtje om een beetje in conditie te blijven. Ik merkte opeens dat het me veel voldoening gaf om tot het uiterste te gaan en ook dat ik best wel competitief ben ingesteld, ik vond wedstrijden leuk!

Magische marathons

Ik ben begonnen met wedstrijden bij ons in de buurt zoals de Posbankloop. Begin 2017 liep ik in Schoorl mijn eerste halve marathon, de nacht ervoor sneeuwde het nota bene! Toen de halve lukte besloot ik dat najaar de stap te wagen naar de hele marathon, in Amsterdam natuurlijk! De finish in een zonnig Olympisch Stadion was magisch! Ik deed er ruim 3 uur en 3 kwartier over. Dat gevoel, dat ik het toch maar mooi gehaald had, en die hevige spierpijn, ik vergeet het nooit meer!

Ik ga de marathon van Boston lopen!

Met hardlopen maak ik mijn hoofd leeg, me-time naast mijn gezin en fulltime baan. Na het lopen ben ik heel relaxed, kan ik weer relativeren. Ik vind het fantastisch om te ervaren dat mijn lichaam dat aan kan! 6 marathons (Amsterdam. Rotterdam, Londen, Berlijn en twee virtuele) en talloze wedstrijdjes verder vind ik het nog steeds een uitdaging om te proberen om mijn tijden te verbeteren. Vooral om te merken dat ik mijn tijden ook nog kan verbeteren geeft mij een enorme kick. Onlangs heb ik gehoord dat ik me zelfs heb weten te kwalificeren voor de marathon van Boston dit najaar.

Trainen en voeding

Ik loop 4 keer per week hard, veel vaker lukt niet zonder geblesseerd te raken. Op de dagen dat ik niet loop doe ik iets anders, vaak even een half uurtje op de crosstrainer die ik heb aangeschaft toen de sportscholen dicht gingen. Tips over voeding haal ik uit tijdschriften en nieuwsbrieven over hardlopen. Voor een training of wedstrijd eet ik vaak een zelfgebakken energiereep. Nadien drink ik een eiwit shake en meestal ook een pittige warme chocolademelk! Sinds ik overgangsklachten heb ben ik nog meer op mijn voeding gaan letten. Hardlopen helpt hier trouwens ook bij.

6 Star Finisher?

Samen met een loopmaatje hoop ik nog eens een “6 Star Finisher” te worden, dus alle Major Marathons te lopen: Berlijn, Londen, Tokyo, Chicago, Boston & New York. Verder lijkt het me super gaaf om in het shirt van Feniks mee te doen aan het NK 10K, halve en natuurlijk de hele marathon!

Mooi verhaal Adinda! Bedankt voor je bijdrage.

Wil jij iemand voordragen voor ‘In het zonnetje…’, een verhaal schrijven of een interview afnemen? Stuur een mailtje naar [email protected]
Atleten, lopers, vrijwilligers, supporters- het kan allemaal.