Eljahro Philipsen is zo maar de meest sportende AV Feniks pupil. Naast de trainingen doet hij bijna ieder weekend wel mee aan een wedstrijd: omdat hij graag bezig is en ook graag goed wil zijn in Atletiek. Afgelopen weekend deed hij zaterdag en zondag mee met een wedstrijd. Hij stond ’s morgens te trappelen om op weg te gaan! Gelukkig vindt zijn vader het leuk om hem overal naartoe te rijden…
Amar Wong deed goede zaken als C1 junior.

Verslag van het weekend van Eljahro
“Net terug van een druk maar leuk weekend voor Eljahro. Zaterdag was bij voorbaat al een spannende dag, in Alkmaar bij de Triple Indoor Meerkamp. Vele toppertjes van heinde en verre gingen de strijd met Eljahro aan. De 40m sprint serie was zo ingedeeld dat de pr-verschillen van de jongens maximaal 0,15 sec waren. Eljahro won deze titanenstrijd evengoed met overmacht (de nr. 2 lag 0,23 sec achter). Hierna was het kogelstoten (1kg) en Eljahro moest echt zijn power in de strijd gooien en met een stoot van 8,21m (clubrecord) zat dit onderdeel ook in de pocket. Toen moesten de boys nog hoogspringen. Eljahro sprong 1,00m.  Met een puntentotaal van 1403 punten werd Eljahro 1ste op de meerkamp. Daarna werd er nog een 600m gelopen . Eljahro werd 2de met 0,34 sec. achterstand op de grote favoriet met een tijd van 2.10,00 sec. Dat is goed voor een clubrecord.

’s Avonds was er nog een discussie of we zondag wel naar Brabant zouden gaan want papa was ook een beetje moe na 2 nachtdiensten in het weekend. Maar Eljahro stond zondagochtend bij mijn thuiskomst om 07.00 uur alweer klaar voor de wedstrijd. Even wat eten en douchen en weer op pad, nu richting Vlijmen vlakbij Den Bosch. In een mooie sporthal met een 35m sprint in 6,39sec (pr) en kogelstoten met een stoot van 7,79m en 1,05m met hoogspringen werd Eljahro ook hier 1ste met een puntentotaal van 1435.”

Gefeliciteerd Eljahro! De clubrecords worden aangepast. Uitslagen!

De wedstrijd van Amar
Amar Wong deed goede zaken als junior C1 in Alkmaar bij het Triple IT Indoor gala. Hij werd 1e op de 60m sprint (8.41 sec) en bij het hoogspringen (1,55 m). Ook bij de 800 meter (5e) en Kogel (4 kilo, 7,28m) deed hij prima mee. Bij hoog was nog geen clubrecord bekend, dus dat wordt toegevoegd. Uitslag!

Gefeliciteerd Amar!

Phanos Sprint- en hordeindoor
Evelyn Imafydon (8.80 sec) en Thimo Henraat (7.84 sec) kwamen op de 60 meter in actie tijdens de Sprint en Hordeindoor in De Ookmeerhal in Amsterdam. Deze wedstrijd wordt vaker en voor verschillende categorieën georganiseerd door Phanos.