Van 30 juni t/m 2 juli gingen 38 pupillen en junioren D op kamp. Bestemming: camping de Woensberg in Huizen/Blaricum. Het werd een geweldig weekend.

Verslag van de trainer A2 pupillen Wilko Wieffering:
“Van 30 juni t/m 2 juli gingen 38 pupillen en junioren D op kamp. Bestemming: camping de Woensberg in Huizen/Blaricum. Nadat de kinderen verdeeld waren over de 7 huisjes (met elk 4 stapelbedden) deed Wilko de ‘kamppreek’ (regels) en aansluitend werd er wat gedronken. Daarna werd voor de 1e keer het bos ingetrokken voor het dierengeluidenspel. Was de 1e ronde nog een ronde met gewone dieren, in ronde 2 raasden er zeer bijzondere dieren door het bos waaronder: de roadrunner, de dromedajax, de nieshoorn en de neezel.
Vervolgens werd het kampvuur ontstoken en werd er marshmallows boven het vuur geroosterd. Voor iedereen was er wat te eten en drinken.
Zaterdag was trainer/leider Wilko jarig. De kampleiding had zijn slaapplek versierd, bij het ontbijt werd Wilko toegezongen. Ontzettend leuk!

Sport en spel
Daarna stond een sport- en speldag op het programma. Veel rennen en wedstrijdjes, onder andere een frisbee-wedstrijd, levend 4-op-een-rij, trefbal en hindernisloop. Ondanks de regen deed iedereen vrolijk mee. Hanna, Esther, Nadia, Jan. Luca en Jaimy hadden het perfect opgezet! Met tussendoor een verdiende lunch. Na het sport- en speldeel was er tijd om vrij te spelen en daarna gingen we het bos weer in, dit keer voor levend stratego.

Het avondeten liet zich vervolgens prima smaken en aansluitend was er tijdens het toetje een ware piñata voor Wilko geregeld die hij geblinddoekt mocht stukslaan. En een zevental pupillen, de meeste uit Wilko’s groep, deden een speciaal verjaardagstoneelstukje. Dat was echt héél leuk. Zo speelde Tytus op de gitaar en werd wederom een verjaardagsliedje ingezet. Intussen was Wessel ook al een tijdje gearriveerd. Hij had pannenkoek-bak-dienst.

Nachtwandeling
Toen het ’s avond donker werd is trainer Jan met de kleinste pupillen een boswandeling gaan doen. De kinderen vanaf 9 deden mee aan een dropping. Een mooie nachtwandeling mét zaklampen waarbij steeds gezocht moest worden naar zaagsel. We zagen ook een boel padjes en padden. Bij terugkomst konden de pannenkoeken gegeten worden en daarna was het opvallend hoe snel iedereen op bed lag én in slaap viel.
Zondag rond half 10 ontbijt, lekker buiten, en aansluitend het douanespel in het bos. Na de lunch kon vrij gespeeld worden: een aantal ging lekker voetballen, er werd mölkky gespeeld en natuurlijk het kaartspel weerwolven. Rond half 4 werd het kamp afgesloten met een groot applaus voor de organisatoren en de kampleiding. Het was weer super! Hopelijk gaan er volgend jaar nóg meer kinderen mee!

Er zijn veel foto’s gemaakt, deze worden zo snel mogelijk op de website geplaatst.