“Op derde kerstdag, dinsdag 27 december, toog Thimo (JB en assistent trainer pupillen A2) naar Apeldoorn. In het Omnisport werd de 2e editie van de Try Out Games gehouden, een wedstrijd voor JD, JC, JB, JA, Senioren en Masters. Alle categorieën worden gemixt tijdens de series, mannen lopen tegen vrouwen, jong loopt tegen oud. De series worden ingedeeld op basis van opgegeven pr’s. Zo zijn de atleten in elke serie aan elkaar gewaagd.

Thimo Henraat loopt ook horden.

 PR’s voor Thimo
Thimo deed mee aan de 60M, 200M en 400M. De 60M was een opwarmertje, zijn focus lag op technisch goed lopen. De tijd, het werd een keurige 7.88 seconden, was minder belangrijk. Het ging om de tijden op de 200M en 400M, allebei voor het eerst indoor. De 200M begon helaas 45 minuten later dan gepland, terwijl de atleten al in de call room zaten. Maar Thimo liet zich niet kennen en liep de 200M in een mooie tijd van 25.47 seconden. Sneller dan zijn outdoor pr. Daarna liep de organisatie weer in op het schema, waardoor de rust tussen de 200M en de 400M veel korter was dan aanvankelijk de bedoeling was. Even zag Thimo het niet meer zitten, maar na een reep chocola en een half flesje cola sprintte hij naar een tijd van 55.86 seconden. Ook sneller, al is het maar een fractie, dan zijn outdoor pr. En na een lange en intensieve dag ging Thimo met een voldaan gevoel weer huiswaarts.

Op naar 15 januari 2017, dan is er (weer in het Omnisport) een nieuwe kans zijn tijden op de 200M en 400M indoor scherper te zetten.”