Afgelopen weekend was AV Feniks voor het derde jaar op rij de thuishaven voor de internationale werptoernooien Dutch Discus en Holland Hammer. Met fijne sfeer en micro-marketing was het opnieuw een serieuze werpmeeting met veel Persoonlijke Records en een limiet. Je kunt immers alleen aan de wedstrijd meedoen als je een PR hebt van boven de 40 meter met Discus of Kogelslingeren; dus de nationale top -met enkele internationale atleten- was paraat.

Holland Hammer internationaal

Twee Belgen waren actief bij het Kogelslingeren. Stef Vanbroekhoven Had als Neo Senior (20-23 jaar) de beste dagprestatie: 62,72 meter met vlak daarachter Nederlands Kampioen Dennis Hemelaar met 62,30- een dik PR voor Dennis. De andere Belgische deelnemer was Kobe Sieghase, hij wierp 52,35m.
Andrew Costello kwam over vanuit Schotland om bij Feniks te werpen. Hij kwam tot 53,65 meter. Hij logeerde vlakbij de baan en werd in stijl afgehaald van Schiphol met naambordje van Holland Hammer.
Helaas moest de houdster van het Belgisch Record (67,63.) Vanessa Sterckendries wegens ziekte afhaken.

Uitslag

Dutch Discus limietpogingen

Het dames discusveld was net als vorig jaar een spektakelstuk. De Nederlandse dames zijn goed op dreef en 4 meiden hebben nu de limiet gehaald om naar de EK onder 20 jaar in Boras te gaan. Dara Obot deed dat bij Dutch Discus in Amsterdam Zuidoost met een afstand van 49,37 meter. Gefeliciteerd Dara!
B-juniore Alida van Daalen was supertevreden met haar nieuwe Persoonlijk Record waarmee zij flink wat druk zet in het discusveld. De dames werpen vanaf dat zij B-junior zijn met hetzelfde gewicht: 1 kilo. Dat maakt de worpen goed te vergelijken. De winnares Corinne Nugter wierp 57,81 meter, terwijl B-juniore Alida van Daalen 55,67 noteerde. Zij lijkt hiermee hard op weg om de verste afstand ooit voor B-junioren: 56,48m van Corrie de Bruin, uit de boeken te gaan werpen dit seizoen.
Het lukte Shaquille Emanuelson helaas niet om bij Dutch Discus de limiet werpen voor de EK onder 20 in Boras. Hij had hiervoor 51,45 meter nodig met een 2 kilo discus, hij kwam tot 48,08 meter. Met beide gewichten (1,75 als A-junior en 2 kilo) is hij vlakbij de limiet.

Uitslag

Foto’s van de dag, vooral discus!