• Gelukkig nieuwjaar! Je bent van harte uitgenodigd op de nieuwjaarsreceptie van Feniks in het Verenigingsgebouw as. zaterdag 6 januari vanaf 16.00 uur.
  • Op zaterdag 13 januari is de Gaasperplascross: ben je al ingeschreven?
  • Op 1 januari zijn de C-, B- en A-junioren en senioren/masters weer begonnen met de training na een klein weekje vakantie, de D-junioren starten weer op zaterdag 6 januari en de pupillen op maandag 8 januari. Ook in de vakantie kwam Feniks in actie: als deelnemer en organiserende vereniging. Op 27 december kwamen 90 atleten naar Feniks voor Discuswerpen, Kogelstoten en Kogelslingeren.

Sprint- en horde-indoor
De Phanos Sprint Indoor is razendsimpel: er is alleen 60m sprint en 60m horde, en iedereen mag twee keer lopen. Om 11u beginnen we met de 60m reeksen – als de sprinters twee keer zijn geweest, is het de beurt aan de hordelopers.

Sarah Itiola en Thimo Henraat kwamen in actie in de Indoorhal in Amsterdam Nieuw-West tijdens de sprint op de spintindoor van Phanos. Sarah werd in de eerste race 2e met 7,84 en in de tweede race werd zij eerste (7,85 sec) door het ontbreken van haar grote concurrente. Daar waar Sarah koos voor de sprint, zette Zoë Sedney in op horden. Zij won dat onderdeel in 8.44 seconden. Thimo verbeterde zijn PR naar 7,88 seconde tijdens zijn race over 60 meter.

Uitslag

Foto: DB Fotografie (Indoor Dronten)

Indoor Dronten
De Solana Indoor in Dronten op 29 december is net zoals indoor Alkmaar altijd een drukbezette wedstrijd. Maar liefst 400 pupillen en junioren streden van 9 tot 5 om de ereplaatsen op een driekamp bestaande uit 30m sprint, kogelstoten en hoogspringen.

“De beste wensen aan alle vrijwilligers en leden van AV Feniks. Op 29 december waren 5 pupillen richting Dronten vertrokken om mee te doen aan de Solana indoor. Deze wedstrijd wordt altijd in de kerstvakantie gehouden, echter dit jaar met een record aantal deelnemers van maar liefst 400 pupillen en junioren. Hierdoor moesten er 2 zalen gebruikt worden. Voor de mini- en c-pupillen stond er een 30m sprint, hoogspringen en medicienbal stoten op het programma. Elijah Groenbast (mini) werd in deze meerkamp knap 2de, Kyan Bremer (c-pupil) deed het in zijn eerste wedstrijd in het Feniks tenue zeer knap met een 5de plaats. Eljahro Philipsen (b-pupil) werd met 3 eerste plaatsen (30m sprint in 5.32sec, 1,25m (clubrecord) met hoogspringen en 7,33m met kogelstoten) 1ste in de meerkamp met een PR-puntentotaal van 1678 punten. Riley Groenbast en Denzel Jone Lunda (A1-pupillen) deden het ook goed in hun competitie. Riley werd 5de overall en Denzel moest dit keer genoegen nemen met een 20ste plaats. Het was al met al een leuke en gezellige dag.” Verslag van Eric Philipsen, vader van Eljahro.

Uitslag

Kerstwerpen: warme winterwedstrijd in de kou
Van 9 uur ’s morgens tot 19,30 uur ’s avonds waren vrijwilligers en organisatoren van Feniks in touw voor de jaarlijkse 3e Kerst(dag) werpwedstrijd. Zo’n 90 deelnemers wierpen hun materiaal zover mogelijk weg. Of het nu een discus, kogel of slingerkogel was. Voor het eerst werd bij de lange werpnummers de hele wedstrijd gemeten met EDM (Electronic Distance Measurement); dat scheelde enorm veel tijd. Iedere deelnemer kreeg zes pogingen voor zijn of haar verste worp, en toch was er een korte pauze tussen de 7 rondes door.

Het was een koude, regenachtige maar gezellige dag op de wedstrijd die elk jaar weer meer deelnemers kent. Feniks bedankt Makerstreet (tent) en Marko (tegoedbonnen) voor hun sponsoring van dit evenement.

Uitslag Feniks
Verslagen
Foto’s vrijwilligers
Foto’s deelnemers

GOED NIEUWJAAR ALLEMAAL!

Clubrecords en ranglijsten
MJA
Judith Essemiah
Kogelslingeren: 43,75m, Amsterdam 2017

JJA
Joris Pals
Discus: 37,14m, Amsterdam 2017

JPB
Eljahro Philipsen
Hoog: 1.25 meter, Dronten 2018 (indoor)

Zijn alle clubrecords gemeld? Degene hierboven worden aangepast.
Clubrecords kan je doorgeven via [email protected], met een werkende link naar de betreffende uitslag.

Lieve ouders: wanneer jouw atleet een clubrecord heeft behaald, wil je dit dan laten weten via [email protected]?
Alvast bedankt!
(Kijk ook eens op: Ranglijsten 2017 en prestaties AT)

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom!
Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail!