Een weekly over de Gaasperplascross die Feniks zelf organiseerde, over een spintindoor in de Ookmeerhal waar weer sterke tegenstanders tegenover Sarah stonden en over de meerkamp voor pupillen in Stadskanaal. En o ja, zondagavond polsstokavond!

Start door Andro Bottse

Gaasperplascross een succes voor Feniks
De eerste editie van de Gaasperplascross werd door de deelnemers goed ontvangen. Stadsdeelbestuurder Andro Bottse startte de cross weg, samen met de starter van Feniks. De jeugd liep de cross over het strand en het gras met flink het gas erop. De oudere deelnemers liepen de route naar de parscoursronde, de parcoursronde werd vervolgens een of meerdere keren genomen, waarna hetzelfde pad richting de finish op het strand werd afgelegd. De mooie parcoursronde liep over heuvelig terrein, ruiterpad, grind, gras en zand. Een uitdaging die door de deelnemers goed werd ontvangen. Na afloop kreeg iedere deelnemers een herinnering ter ere van 50 jaar Bijlmer.

Pupillenrace

Feniks was goed vertegenwoordigd bij de lopers. Alle pupillen ontvingen een herinneringsmedaille en de wedstrijd van de dames over 5 km werd gewonnen door Heather Bray van Feniks, in een tijd van 20 minuten en 12 seconden.

Voor al degenen die hielpen: bedankt!
Voor iedereen die meeliep: fijn dat jullie meededen, mooie prestatie! En voor iedereen die hielp, mooie prestatie! Zonder jullie geen cross en andere wedstrijden. Bedankt! Rent iedereen volgend jaar mee?

Solidair met AV Gouda
10% van de opbrengst van de cross wordt door Feniks gedoneerd aan AV Gouda, naast de inhoud van de collectebus die tijdens de cross was neergezet. De collega-vereniging is vanwege een brand op oudjaarsdag hun clubhuis met atletiekmaterialen verloren.

De Gaasperplascross is een onderdeel van het Mokums Cross Circuit

Uitslagen
Foto’s
Gaasperplascross
Mokums Cross Circuit/Daarom Diemen
50 jaar Bijlmer

Sarah sprint hard
Op zaterdag, precies aan de andere kant van de stad, sprintte Sarah naar de 2e tijd. De eerste sprint in 7,84 seconden, de tweede in 7,82. Beide keren was N’Ketia Seedo haar voor. Zij evenaart met de tijd van 7,82 seconden het clubrecord van Shaquata King uit 2015.
Filmpje van Sarah’s 60 meter 
Mikey de la Cruz Santana (Heren senioren) werd in de eerste ronde 14e met een tijd van 7,24 en in de 2e race 10e met een tijd van 7,11 sec. Het nieuwe clubrecord senioren. AV Feniks, met plezier sterk en vooruitstrevend! Dat blijkt maar weer…

Eljahro 1e in Stadskanaal

Eljahro in Stadskanaal
‘Eljahro ging afgelopen weekend richting opa en oma in Groningen om zondag in Stadskanaal bij AVJahn II een 3-kamp te doen: 40m, kogelstoten en hoogspringen met een afsluitende 600m. Het was een lange en rommelige dag (maar wel leuk en gezellig). Eljahro won de sprint en kogelstoten (7.73m), een evenaring van zijn PR en clubrecord en werd 2e  bij het hoogspringen. Toch een voorsprong van 200 punten op de nr.2. Eljahro won ook de afsluitende 600m met een clubrecord echter zijn de tijden ergens zoekgeraakt bij Atletiek.nu. Komen nog wel een keer boven water.’ Verslag van Eric Philipsen, vader van Eljahro.
Uitslag

Polsstokhoogspringen Ookmeerhal
Zondagavond organiseerde trainer Pieter Knotnerus samen met GAC Hilversum een polsstokhoogwedstrijd in de Ookmeerhal in Amsterdam. Feniks leverde ook scheidsrechters om de wedstrijd mogelijk te maken. 19 atleten deden hun best om de lat zo hoog mogelijk te laten leggen. Luca Louwris van AV Feniks deed dat op 2,71 en Pieter op 3,31.
De winnaar was Roman Monte met 5,01 meter. Roman is bij Feniks geweest bij de kijkwedstrijd Polsstokhoogspringen op het 10-jarig bestaan van Feniks, samen met Menno Vloon.

Uitslag

Clubrecords en ranglijsten
MJB

Sarah Itiola
60m sprint: 7,82 sec, Amsterdam 2018 (indoor) – Evenaring

JJA
Luca Louwris
Polsstokhoog: 2,71 m, Amsterdam 2018 (indoor)

Senioren Man
Mikey de la Cruz Santana
60m sprint: 7,11 sec. Amsterdan 2018 (indoor)
Pieter Knotnerus
Polsstokhoog: 3,40 m, Soest 2017 (outdoor) -nagekomen

Zijn alle clubrecords gemeld? Degene hierboven worden aangepast.
Clubrecords kan je doorgeven via [email protected], met een werkende link naar de betreffende uitslag.

Lieve ouders: wanneer jouw atleet een clubrecord heeft behaald, wil je dit dan laten weten via [email protected]?
Alvast bedankt!
(Kijk ook eens op: Ranglijsten 2017 en prestaties AT)

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom!
Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail!