Ryan Hoever de verrassing van de avond

“Een avondje louter sprinten
Vrijdagavond vond er in de mooie sprinthal van sportcentrum Ookmeer een sprint-avond plaats met ook een kleine afvaardiging van AV Feniks. Voor een talrijk publiek werd Elaijh Groenbast bij de mini-pupillen 5e.
Hij won zijn laatste serie. Kyan bremer leverde bij de pupillen C weer een puike prestatie door het brons meer naar huis te nemen. Hoewel hij er hard voor moest werken was er goud voor B-pupil Eljahro Philipsen. ‘Deze man wint echt alles’, hoorde ik omstanders zeggen tijdens de prijsuitreiking. Bij de pupillen A was Ryan Hoever geweldig op dreef. Hij ontpopte zich als een sprinter van formaat en was in zijn categorie (A1) eerste (!) geworden ware niet dat de oudere A2-jongens ook in de eindstand waren verwerkt. Toch knap zesde toen. Riley Groenbast en Denzel Jone Lunda zijn eveneens hoog geëindigd (3 en 4) doch de A2-boys deden hen kelderen in het klassement. Datzelfde gold voor Lieke Dobma die zeker bij de eerste 10 was gekomen bij de meisjes. Wel was daar een mooie 2e plek voor Chevelle Brown (A2) en sprintte Veronique Veldhuis naar een 7e plek. Het was een mooie avond georganiseerd door AV Phanos. Verslag van Johannes Vellinga (opa van Riley en Elaijh Groenbast)

Vrijdag 2 februari was het dan weer zo ver, de EAP Indoor Amsterdam. De 60 meter wedstrijd voor pupillen georganiseerd door Phanos. Tijdens deze wedstrijd worden de 1ste en de 2de jaars pupillen van alle categorieën samengevoegd.

Prestaties finale 60m:
MPA
– Chevelle Brown 9,25s (2de)
– Veronique Veldhuis 9,72s (5de)
– Lieke Dobma 10,52s (16de) nieuw PR

JPA
– Ryan Hoever 9,56s (8ste)
– Riley Groenbast 9,69s (13de) nieuw PR
– Denzel Jone Lunda 9,76s (14de)

JPB
– Eljahro Philipsen 9,50s (1ste) nieuw PR

JPC
– Kyan Bremer 10,53s (2de) nieuw PR

JPmini
– Elaijh Groenbast 11,73 (2de) nieuw PR

Het waren hele spannende series met allemaal hele mooie prestaties van de Feniks pupillen!
Irving Brown, vader van Chevelle

Tijdens de EAP Indoor Amsterdam op zaterdag, waar alle kanonnen aan de start kwamen, deed ook onze seniore dame en trainster Hanna Knotnerus mee. Zij sprintte de 60 meter in 8.40 sec. en sprong ook Ver: 4,99 meter.

Uitslag

Kyan Bremer naar indoor Drachten
“Nog vol adrenaline van zijn 3e plaats op de 60m sprint vrijdag, vertrok Kyan zaterdag ochtend [3/2] naar de 11e Indoor Drachten, een Athletic Champs wedstrijd. Kyan had een goede start en haalde als enige C-pupil 90cm bij Hurkhoog-springen. Bij Medicienbal stoten gooide hij 4.30m en werd daarmee 5e. Als laatste de 40m sprint en met 7,1 seconden haalde hij hier een gedeelde 1e plaats. Na een super spannende estafette en al deze mooie resultaten, behaalden Kyan en zijn team een 4e plaats in de categorie B-pupillen. Een individuele uitslag per categorie was er helaas niet.” Kyan kwam in actie in het team (27) van AV Horror Sneek. Verslag van Chantal Bremer, moeder van Kyan.

Uitslag

Hellas Utrecht
Ook kwamen op zaterdag atleten in actie in Utrecht, sportcentrum Galgenwaard. ’s Morgens was het de beurt aan de pupillen in een meerkamp, terwijl ’s middags Siebe Pals in actie kwam bij de C-junioren bij Kogel, Ver en Sprint. Helaas was Milo de Langen ziek. Eljahro nam bij de B-pups opnieuw de gouden medaille mee naar Amsterdam. Thierry en Denzel waren er ook. Een fijne sportieve wedstrijd altijd in Utrecht!

Uitslag

Clubrecords en ranglijsten
MPA2
Chevelle Brown
60m Sprint: 9.23 sec Sittard 2018 (indoor)
Vorige indoorrecord stamde uit 2013 en stond op naam van Elyse Kouwenberg

Zijn alle clubrecords gemeld? Degene hierboven worden aangepast.
Clubrecords kan je doorgeven via [email protected], met een werkende link naar de betreffende uitslag.
Lieve ouders: wanneer jouw atleet een clubrecord heeft behaald, wil je dit dan laten weten via [email protected]? Alvast bedankt!
(Kijk ook eens op: Indoor Ranglijsten 2018 en prestaties AT)

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom!
Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail!