Afgelopen zondag organiseerde Phanos de hele drukke laatste indoor voor kinderen (tot junioren C) in de Indoorsporthal Ookmeer in Amsterdam-West. Feniks trad aan met pupillen en 2 C-junioren. Chevelle Brown en Eljahro Philipsen wisten de winst in hun categorie weg te slepen. Bij de pupillen werd de meerkamp in 2 groepen per categorie afgewerkt zodat pas later duidelijk was wie echt de winnaar was. De junioren kiezen de onderdelen die zij willen doen.

Voor Feniks verschenen aan de start:

Adne de Munnik, Thierry van Diggelen en Kyan Bremer (JPC), Eljahro Philipsen (JPB), Riley Groenbast, Denzel Jone Lunda (JPA1) en Lieke Dobma (MPA1), Chevelle Brown, Jo-ann Pique, Veronique Veldhuis en Tara Vlieger (MPA2), en de C-junioren Milo de Langen en Siebe Pals.

Uitslag

Milo en Siebe
De C-junioren troffen een zwaar veld, er waren goede atleten uit een groot deel van Nederland gekomen. Milo werd 7e bij het Verspringen en had helaas 3 worpen ongeldig bij Kogel. De laatste worp had hem zeker in de top 3 gebracht; maar de juryleden zagen een helaas teen op de rand van de ring (geplakt op de vloer). Ongeldig. Een was een wedstrijd om ervaring op te doen voor de junioren.

Riley en Denzel verbeteren hun PR’s
De eindstand (9e en 12e plek) doet anders vermoeden, maar toch hebben Riley Groenbast en Denzel Jone Lunda van de A1-pupillen het prima gedaan zondagmiddag tijdens een meerkamp van AV Phanos in sportcentrum Ookmeer. Riley werd 3e bij het verspringen en sprintte naar een 5e plek op de 60 meter. Op beide onderdelen een nieuw PR. Bij het kogelstoten verknalde hij een hoge klassering, juist een onderdeel waar veel punten valt te halen. Ook Denzel verbeterde zijn PR bij het verspringen, nu 3.86 en dat leverde hem een mooie 7e plek op bij dit onderdeel. Denzel liep ook nog in dit sterk bezette toernooi een uitstekende sprint. Hij liep de zesde tijd. Evenals Riley kwam Denzel echter duidelijk te kort bij de kogel.” Verslag Johannes Vellega, opa van Riley.

Fotoverslag Meisjes Pupillen A  (foto’s: trainer Wilko)
Lieke, Jo-ann, Chevelle, Tara en Veronique in actie.

                                    

           
Foto rechts: Chevelle, Jo-ann en Veronique hadden allemaal een PR.

Vast podium bij wedstrijden, Eljahro, Zeb en Boris
“Eljahro deed het weer goed en werd 1ste op de meerkamp. Bij het verspringen ging zijn enkel dubbel bij de landing maar werd hij toch 1ste op dit onderdeel (3.91m). Het probleem was dat hij gelijk door moest voor de 40m sprint. Snel wat ijs op de enkel, want naar huis gaan is geen optie voor Eljahro, en gaan met die …..! Hij won zijn serie, maar vriend Zeb werd met een verschil van 0,05 sec 1ste en Eljahro moest genoegen nemen met een 2de plek. Op naar het laaste onderdeel, het kogelsoten. Bij dit onderdeel is iedereen eigenlijk nog zoekende naar de juiste techniek, dus toch veel fout-stoten of gooien met die 2 kilo kogel! Eljahro gooide vorig jaar het verste met zowel balwerpen als vortex in Nederland; met zijn power stoot hij nog wel 1 meter of meer verder dan zijn concurenten cq. vrienden. Met een stoot van 7.60m kon hij zijn voorsprong weer naar 100 punten uitbreiden op Zeb (AV Hera)  en 130 punten op Boris (AV Illion) met een puntentotaal van 1604 punten. Vanaf de mini’s is dit toch wel het vaste podium in deze leeftijdscatogorie bij de grotere wedstrijden.” Verslag van Eric, vader Eljahro.

Eljahro stoot de Kogel.

Feniks, met plezier sterk en vooruitstrevend.

Clubrecords en ranglijsten
Geen Clubrecords deze week.

Zijn alle clubrecords gemeld? Degene hierboven worden aangepast.
Clubrecords kan je doorgeven via [email protected], met een werkende link naar de betreffende uitslag.
Lieve ouders: wanneer jouw atleet een clubrecord heeft behaald, wil je dit dan laten weten via [email protected]? Alvast bedankt! (Kijk ook eens op: Indoor Ranglijsten 2018 en prestaties AT)

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom! Klopt er iets niet? Mis je jezelf?
We horen het graag via de mail!