Een ontzettend druk weekend ligt achter ons. Met zondag de Nationale Pupillenindoor met 8 deelnemers van Feniks, maar ook waren er diverse hardloopwedstrijden waar de eer van AV Feniks werd verdedigd. Op zaterdag waren in dezelfde Omnisporthal in Apeldoorn de Nederlandse Studenten Kampioenschappen. En er was het NK Cross in het Amsterdamse Bos. Chonologisch:

Trainster Hanna bij de Nederlandse StudentenKampioenschappen (NSK)

Hanna was met een aantal vriendinnen van haar andere trainingsclub naar Apeldoorn afgereisd om op de Nederlandse Studenten Kampioenschappen indoor (NSK) mee te doen met verspringen, 60m en hoogspringen. De tweede sprong bij ver was best goed, maar helaas zat ze nog voor de witte balk. De derde sprong voelde goed, maar het resultaat viel tegen. Ook bij 60m sprint viel het resultaat tegen. Tot haar verrassing was ze wel door naar de halve finale, daar liep ze lekkerder en was de tijd iets sneller, maar nog steeds niet wat ze ervan gehoopt had. Het hoogspringen ging best goed. Vanaf 1.45 was ze lekker aan het springen en had ze er veel plezier in. Ze baalde wel dat ze de 1.60m er net vanaf tikte, maar met een resultaat van 1.55m is ze tevreden. Ook bij de vriendinnen met wie ze daarnaartoe was ging het goed en het was al met al een leuke en lange dag vol atletiek.

Uitslag

Boscross en NK cross

Op zaterdag en zondag vond ook de Boscross plaats in het Amsterdamse Bos. Er waren verschillende wedstrijden.

Frank Lind uit de woensdagloopgroep liep op zaterdag 6 km cross. Hij ronde de 6 km af in een prima tijd van 40:04min. Hij liep rond 9 km per uur over het zware parcours, en zat daarna onder de modder.

Uitslag

Heather Bray 9e bij de NK Cross in het Amsterdamse Bos
In mooie omstandigheden werd hardloopster Heather Bray 9e bij NK Cross in het Amsterdamse Bos. Op het modderige parcours legde zij de afstand van 9000 meter (de langs cross) af in een tijd van 42.11 minuut.
Joey Heynneman heeft zondag de Boscross in het Amsterdamse Bos gelopen en is als 21e over de eindstreep gekomen in zijn categorie, met een deelnemersveld van 84 pupillen. Hij legde 1300 meter af in een tijd van 8m01sec. Het parcours was pittig met veel modder: enkele pupillen kwamen zonder schoenen over de finish!’ Verslag van de vader van Joey.

Uitslag

Nationale Pupillenindoor: dat ging goed!

Na de Indoorkampioenschappen voor de junioren en senioren was het afgelopen weekend de beurt aan de pupillen bij de Nationale Pupillen Indoor in Apeldoorn. Eljahro Philipsen werd de beste B-pupil bij deze meerkamp (600m, 40m, Kogelstoten en Verspringen). Vooral zijn 4,20 meter bij het Verspringen was indrukwekkend; al zijn sprongen waren over de 4 meter. Hij neemt de prijs nu voor de derde keer mee naar AV Feniks, vorig jaar was hij de beste C-pupil en het jaar daarvoor veroverde hij de eerste plek als mini-pupil.

Hieronder de verslagen!

Foto: Erwin Le Blansch

Eljahro en Jayden richting Apeldoorn
‘Voor de B-pupillen gingen Eljahro en Jayden richting het Omnisport in Apeldoorn voor het Nationaal pupillen indoorkampioenschap. De groep B-pupillen werd in 5 groepen van 12 pupillen verdeeld zodat je niet wist wat de boys c.q. concurrenten in de andere groepen deden. De boys begonnen met de 600m, Eljahro’s minst favoriete onderdeel maar met een puike 2.01 minuten (clubrecord) verloor hij niet veel punten op concurrent en vriend Zeb van AV Hera. Het 2de onderdeel was Kogelstoten, hier kon hij wat punten terugpakken, echter door de hele vakantie ziek te zijn geweest waren het niet veel punten. Hierna moest er Vergesprongen worden en Eljahro moest nu echt aan het werk. Met 3 sprongen over de 4 meter waarvan 1 megasprong van 4.20m (clubrecord) was Eljahro, met nog een 40m sprint voor de boeg, zo goed als zeker van de 1ste plaats. Deze kwam dus niet meer in gevaar omdat hij 0.2 sec sneller was dan vriend Zeb en dus ging Eljahro trots, voldaan en moe, na zo’n lange dag waar de verwachtingen toch wel weer hoog waren, met de cup terug naar Amsterdam Zuidoost. Klasse gedaan Eljahro!! En natuurlijk Jayden, die toch ook knap in de top 10 eindigde!!’

Uitslag

8 Fenikspupillen in Apeldoorn
‘In de indrukwekkende arena van Omnisport te Apeldoorn vond zondag de jaarlijkse nationale meerkamp plaats voor pupillen. 8 Feniks-pupillen waren aanwezig en hier volgt een overzicht: bij de allerkleinsten begon Elaijh sterk maar kon dit geen vervolg geven. Hij werd uiteindelijk 5e, hoewel hij bij het ingaan van het slotnummer nog brons in handen had. Dan de C’tjes Kyan en Thierry. Laatstgenoemde leverde een knappe prestatie door als 5e te eindigen. Vooral een gedeelde eerste plek bij het hoogspringen viel op. Ook Kyan werkte een knap toernooi af met als hoogtepunt een superspannende 600mtr (serie). Een mooie 7e plaats in het eindklassement. Zoals we gewend zijn nam Eljahro goud mee naar amsterdam en vooral de magistrale 4.20 bij het verspringen was indrukwekkend. Debutant Jayden viel bij de sprint net buiten het podium door 4e te worden. Ook de kogel was goed en uiteindelijk een verdienstelijke 10e plek in de eindstand.
Het hoogtepunt van Riley bij de A1-pupillen was zijn prachtige 600mtr serie waarin hij imponeerde met een mooi PR van 1.58.05. Toch een bescheiden eindklassering (10). Denzel, de andere A1-pupil, had geen goede dag en finishte in de middenmoot (46). De sprint van 60 meter was zijn beste onderdeel. Chevelle, het enige meisje en A2-pupil, zegevierde bij het kogelstoten maar liet teveel punten liggen bij de overige onderdelen. Een 5e plaats voor haar in de eindstand. Een dezer dagen verschijnen op de site www.edturk.com talrijke foto’s van het spektakel in Apeldoorn.’ Zeker kijken!

Uitslag

Chevelle bij de Nationale Pupillenindoor
‘Chevelle begon niet zo lekker met het Verspringen en sprong dit keer maar 3,95m. De 60m ging ook iets minder dan de vorige wedstrijd in 9,26s. Het kogelstoten ging daarentegen wel heel goed 9,25m (nieuw PR en CR). Op de 600m kon ze net niet haar PR verbeteren en kwam ze binnen op 2m12s. Al met al goed voor een 5de plek.’

Uitslag

C-pups in Apeldoorn
‘Toch wel lichtelijk nerveus vertrokken wij zondag ochtend richting Omnisport, want het was de eerste keer dat Kyan naar zo een grote wedstrijd ging. 50 jongens C-pupillen! Maar gelukkig, daar was Thierry. Samen in dezelfde groep, de vriendschappelijk “ik ga je inmaken” en “je gaat mijn rug zien” vlogen je om je oren. Het verspringen blijft voor Kyan wel een dingetje, maar hé, met 2.86m toch weer 16cm verder dan de laatste keer. Thierry daarentegen maakte een mooie sprong van 3.10m. Het hoogspringen verliep niet heel soepel, een rot mat om op te landen, waardoor er regelmatig iemand tussen de lat en de mat belandde. Kyan en Thierry bleven als laatste springers over van hun groep. Kyan had een nieuwe PR van 1.00m en Thierry ging 1.05m de lucht in. Op de 40m sprint hadden de jongens exact dezelfde tijd, namelijk 7.31 seconden.
En dan eindelijk die 600m, voor Kyan de eerste keer. Het startschot klonk en Kyan heeft de hele race op kop gelopen, tot de laatste spannende eindsprint… met 0,5 seconden verschil greep hij toch net naast de eerste plek in zijn serie en finishte hij in 2.17,33 en vlak achter hem Thierry in goede tijd van 2.27,77 Hiermee behaalde Kyan een gedeelde 6e plaats met 1475 punten en kunnen we Thierry feliciteren met zijn 5e plaats met 1477 punten! Goed gedaan jongens.’

Uitslag

2e plek op de Meerkamp bij Olympus voor Milo de Langen

‘Milo heeft zondag meegedaan aan de indoor CD meerkamp bij Olympus 70 in Naaldwijk. Er was een los onderdeel horde waar hij een flink PR heeft gelopen 9.89. Daarna waren en 3 onderdelen die meetelden voor de meerkamp. Hij begon met een PR op de 60 meter 8.00 rond en daarna sprong hij 5.20 ver (had last van een zere rug).
Op de kogel was hij het sterkste van het veld met een nieuw PR van 11.48.
In het zeer sterke veld (bijna alle concurrenten deden mee) behaalde hij de 2e plek. Eerste werd zijn trainingsmaatje in het Regionaal Trainings Centrum Jamie Sesay van Almere 81.’

Uitslag

Halve marathon in Den Haag en de Louis Vink loop (Rondje Mokum!)

Zo was er op zondag ook nog veel te doen voor de fanatieke loper!

Paul Pluyter deed op zondag in Den Haag mee aan de halve marathon.

Uitslag

Verschillende lopers van de woensdag- en zaterdaggroep zetten hun snelle been voor bij AV Atos in Amsterdam Noord.

De uitslagen vind je hiernaast.

Clubrecords en ranglijsten

MPA2
Chevelle Brown
Kogelstoten: 9,25m  Apeldoorn 2018 (indoor)
600m: 2.12,73min  Apeldoorn 2018 (indoor)
Hoogspringen: 1,21m Amsterdam 2018 (indoor)

Jo-ann Pique
Hoogspringen: 1,21m Amsterdam 2018 (indoor)

JPB
Eljahro Philipsen
Ver: 4,20m  Apeldoorn 2018 (indoor)
600m: 2,01min Apeldoorn 2018 (indoor)

Zijn alle clubrecords gemeld? Degene hierboven worden komende week aangepast op de website.
Clubrecords kan je doorgeven via [email protected], met een werkende link naar de betreffende uitslag.
Lieve ouders: wanneer jouw atleet een clubrecord heeft behaald, wil je dit dan laten weten via [email protected]? Alvast bedankt!
(Kijk ook eens op: Indoor Ranglijsten 2018 en prestaties AT)

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom!
Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail!