Afgelopen zaterdag 17 maart was het de Dag van de Atletiek. Veel AV Feniks trainers waren aanwezig en volgden verschillende workshops, binnen en buiten. Verder werd de jeugdfinale van de cross-competitie gehouden bij AV Pijnenburg in Soest. Uiteraard was AV Feniks alom vertegenwoordigd. In Heerenveen was er winst voor Eljaroh. En dan was er ook nog de indoor van Fortius in Dordrecht. Vanuit de woensdaggroep deden lopers dit weekend mee met de Amsterdam Urban Trail en de Utrecht Science Park marathon. Komende zaterdag 24 maart is weer de ALV waar je inzicht krijgt in de financiële positie van de vereniging, maar waar je ook je stem weer kunt laten horen.

DAG VAN DE ATLETIEK

Zaterdagochtend ging namens AV Feniks een auto vol richting Papendal. De Dag van de Atletiek is een jaarlijks evenement voor alle atletiektrainers en -bestuurders uit heel Nederland. Namens Feniks waren bestuursleden Marjanne Meinsma en Koen de Langen aanwezig en trainers Hanna, Joost en Pieter Knotnerus. Ieder had 3 workshops van 1 uur en een kwartier uitgekozen waar die zich diens kennis in wilde verrijken. Marjanne heeft geleerd over creatief besturen om zo op nieuwe ideeën te komen. Joost en Pieter hebben een workshop bijgewoond over feedback geven met een groeimindset. Verder volgde Pieter workshops over onder andere hordelopen, dat was erg leuk. Hij heeft bij die workshop een nieuwe oefenvorm bedacht, die kende de workshopleider zelf ook nog niet, knap dus! Hanna heeft twee interessante workshops gevolgd over dynamische vormen in een warming-up en over strength & conditioning, hier heeft ze heel wat oefeningen uit meegenomen voor de pupillen- en juniorentrainingen. Tot slot volgden Joost en Hanna samen de workshop over trainen voor de cross, ook hier hebben ze leuke ideeën opgedaan, dus komend jaar kan de cross nog beter worden getraind!
Het zou mooi zijn als de trainers en bestuursleden hun opgedane kennis delen met de andere trainers en/of bestuursleden. Zo kunnen velen beter worden door deze workshopdag!

 

GEEN PRIJZEN FENIKSJEUGD BIJ CROSSFINALE

Onder Siberische omstandigheden vond zaterdag 17 maart de crossfinale plaats voor junioren en pupillen bij AV Pijnenburg te Soest. De afvaardiging van feniks was maar bescheiden, ook al vanwege een aantal afmeldingen. Een mooie prijs werd ook niet meegenomen naar Amsterdam maar dat was wel verwacht gezien het sterke deelnemersveld.

Bij de allerkleinsten kwam Elaijh ondanks een valpartij als 13e over de eindstreep, en de frele Salyshia leverde een verdienstelijke prestatie door bij de meisjes mini als 15e te eindigen. Thierry knokte zich bij de pupillen C naar een fraaie 9e plek en was daarmee de hoogst genoteerde feniksatleet. Adne, lang niet fit en ook C-pupil, finishte in de achterhoede. Bij de meisjes C 2 deelnemers van feniks: Daantje en Joya en zoals zo vaak eindigden ze dichtbijelkaar. Eerstgenoemde nam plaats 33 in en 17 seconden later sloot Joya haar finale af als 44ste. Een enorm deelnemersveld bij de B-pupillen (90). Hier moest Jayden genoegen nemen met een bescheiden 29ste plek en een paar seconden later denderde Joey over de finish (47). Opvallend in deze race waren de geringe verschillen tussen de nrs 4 en 73. De immer hard werkende Mees was bij de pupillen A1 goed voor een 14e plek. Ook hier weer een fors deelnemersveld. Van Riley was wat meer vuurwerk verwacht maar hij ging in het geweld (en het weer?) tenonder (38). In november is de start van de nieuwe crosscompetitie.

 

WINST VOOR ELJAHRO BIJ INDOOR HEERENVEEN

Eljahro verkoos de allerlaatste indoor wedstrijd bij AV Heerenveen boven de crossfinale in Soest. In de Sportstad (schitterend complex), aan het Heerenveen stadion gelegen, moest Eljahro een 3 kamp afleggen, 40m sprint, kogelstoten en hoogspringen. Met een mooi puntentotaal van 1634 punten en een pr en clubrecord met kogelstoten 7.78m en een evenaring met hoogspringen 1.25m, werd hij 1ste door alle onderdelen met overmacht te winnen. Op naar het buiten seizoen!!!

Klik hier voor de volledige uitslag

 

JUNIOREN SNEL IN DORDRECHT

Een aantal junioren van AV Feniks kwamen afgelopen zaterdag 17 maart in actie bij de indoor van Fortius in Dordrecht. Amar, Carildo, Bjorn en Quincy zetten hun beste beentje voor en liepen allemaal onder de 7 seconden over 60m. Carildo deed ook nog mee op 60m horden en Amar op ver.

Klik hier voor de volledige uitslag. Klik hier voor de uitslag van onze AV Feniks junioren.

 

AMSTERDAM URBAN TRAIL & UTRECHT SCIENCE PARK MARATHON

Vanuit de woensdag loopgroep deed een aantal lopers dit weekend mee aan de Amsterdam Urban Trail en de Utrecht Science Park marathon. Zondagochtend 18 maart verzamelden 3.500 deelnemers, waaronder Fred Suurs en Machteld Hooyman, zich voor de eerste editie van de Amsterdam Urban Trail. Zij trotseerden vol enthousiasme en goed gehumeurd de kou en liepen een parcours van 10 km dat hen door maar liefst 18 bijzondere locaties leidde. Aan tijdregistratie werd niet gedaan, omdat het draaide om de ervaring van het stedelijk parcours en de bijzondere locaties.

In extreem winterse weersomstandigheden liep Litho Beaumont (rechts op de foto) op zaterdag 17 maart mee met de halve marathon tijdens de 38e editie van de Utrecht Science Park Marathon. In een snijdend koude oostenwind zette hij daar een tijd van 1:55:20 op zijn naam.

Gefeliciteerd met deze prestaties!

Klik hier voor de uitslagen.

 

EINDKLASSEMENT MOKUMS CROSS CIRCUIT

In het weekend van 10 en 11 maart was de laatste cross van het Mokums Cross Circuit. Het eindklassement kon dus worden opgemaakt. Bij de dames zijn er bekers voor Heather Bray (1e), Fa Adda (2e) en Marianne Klanker (3e). Bij de heren waren Ruud Beerepoot (1e), Erik Scheers (2e) en Pim Hamers (3e) de winnaars van het eindklassement. De bekers worden bij de Nescioloop op 8 april uitgereikt.

Voor al diegenen die minimaal aan 2 van de 3 crosses hebben deelgenomen is er een haarband verkrijgbaar. Kom deze ophalen op de Trainingspakkenwedstrijd op 7 april a.s.

Voor meer info: zie mokumscrosscircuit.nl

 

ALV OP 24 MAART

Op zaterdag 24 maart van 16.00 tot 18.00 uur nodigt het bestuur van Feniks jou uit voor de Ledenvergadering (ALV). Wil je mee-praten over Feniks, kom dan ook!

 

 

 

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom! Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail!