Afgelopen paasweekend werd niet getraind op de baan. We was het trainingskamp voor de junioren C+ en senioren in Dwingeloo. Dus er werd genoeg getraind! Pupillen en lopers kwamen op wedstrijden in actie.Van het kamp vind je uitgebreid verslag op Facebook en er zijn foto’s en video’s te bekijken via onze Flickr-pagina.

Eljahro, Elaijh en Riley succesvol met Pasen

‘Paaszaterdag vertrokken 4 pupillen naar Papendrecht voor de openingswedstrijd aldaar. Bij de pupillen-B was Eljahro weer eens oppermachtig. Goud dus. Kyan had bij de C-pupillen zijn dag niet en moest genoegen nemen met een 7e plek in het klassement. Mini-pupil Elaijh was goed op dreef en nam zilver mee naar de Bijlmer. Broer Riley eindigde op een bescheiden 7e plek maar maakte veel goed door de afsluitende 1000mtr op fraaie wijze winnend af te sluiten. Toch een medaille!
Dan 2 dagen later in Vlaardingen: nu slechts 3 pupillen van AV Feniks actief. Eljahro zette zijn indrukwekkende zegereeks voort door hier alle onderdelen te winnen, en datzelfde deed Elaijh bij de mini’s. Riley, A1-pupil, pakte op de valreep brons dankzij een overtuigende triomf op het slotonderdeel de 1000 meter, nu wel meetellend in de meerkamp. Zaterdag niet.’ Verslagje opa van Elaijh en Riley

‘Op zaterdag gingen 4 Feniks pupillen richting Papendrecht voor een 3 kamp en een afsluitende 600m dan wel een 1000m. Elaijh (d-pupil), Kyan (c-pupil), Eljahro (b-pupil) en Riley (a1-pupil) deden het prima. Deze druk bezochte wedstrijd staat garant voor spektakel. Uit alle hoeken van Nederland waren de atleten richting Papendrecht gekomen om er een mooie dag van te maken.
Eljahro won al zijn onderdelen van de 3-kamp onder mooie atletiek omstandigheden. De 40m sprint in een mooie 6.70sec, kogelstoten naar een lekkere 7,35m en verspringen weer over de 4m: naar 4,06m. Dit alles was genoeg voor 1636 punten. Bij de afsluitende 1000m blies Eljahro zich naar 850m op en werd 4de in een tijd van 3.46 min. Klasse gedaan jongens!!
Op de 2de paasdag gingen Riley, Elaijh en Eljahro richting AV Fortuna te Vlaardingen voor een leuke 4-kamp. In de stromende regen en met veel wind deden de Feniks atleten het prima met een 1ste plaats voor Eliajh en Eljahro en een 3de plaats voor Riley. Eljahro won al zijn onderdelen met de 40m in 6,76sec, Vortex naar een clubrecord van 33.40m met tegenwind (dit beloofd wat met het ABC circuit), Verspringen weer 4.06m en de 1000m in een Pr van 3.40,83min. Goed genoeg voor een mooi punten totaal van 2135 punten, 500punten voorsprong op nr. 2.’ Eric, vader van Eljahro.
Eljahro heeft bij zijn eerste baanwedstrijden als B-pupil een aantal Clubrecords flink scherper gesteld. Kijk hiervoor bij de clubrecords onderaan de Weekly.

Lopen bij De Poelster

Daar waar Kyan op zaterdag nog met de pupillen meeging naar Papendrecht, daar was hij op 2e paasdag te vinden de Amstelveen. Hier werd een hardloopwedstrijd gehouden door de schaatsvereniging de Poelster. Samen met Adne de Munnik deed hij mee aan een wedstrijd over 1,7 km.
‘Op 2e paasdag hebben Adne en Kyan genoten van een mooie Bosloop bij de Poelster in Amstelveen. Jammer genoeg met wat druilerig weer, maar dat mocht de pret niet drukken. Na 1,7 km stonden beide heren trots op het erepodium. Adne op een 2e plaats met een mooie tijd van 8.10 minuten en Kyan kwam als 1e binnen in 7.56 minuten.’

Uitslag

Paaspolderloop

Looptrainer Dennis Schipper kwam in actie bij de Paaspolderloop in Nieuwe Niedorp. Ieder jaar op 2e paasdag met een kinderloop samen met de paashaas.
Dennis liep de 10km zonder paashaas, in een tijd van 45m08. Mooie tijd!

Uitslag

Overigens heeft Dennis ook het kraantje gefotografeerd voor de lopers!

Testwedstrijden bij Prins Hendrik in Vught

Joris Pals kwam op 2e paasdag in actie bij de testwedstrijden in Vught. Een testwedstrijd om te kijken waar je staat voor de seizoensopening. Het is een drukbezocht toernooi. Joris kwam, rechtstreeks vanuit het junioren-kamp in Dwingeloo en wat ziekig, toch in actie bij het Kogelslingeren en Discuswerpen. Vanwege zijn toestand was hij redelijk tevreden, maar het kan veel beter: 54,87m bij het slingeren en 36,91m bij discuswerpen.

Uitslag

Clubrecords en ranglijsten

JPB
Eljahro Philipsen
Kogel: 7,78m Heereveen 2018 (indoor)
600m: 2.01,31min Apeldoorn 2018 (indoor)-  aanpassing

Kogel: 7,45m Bergen op Zoom 2018 (outdoor)
Het oude record (7,30m) was van Isaac Mensah uit 2014.
Ver: 4,19m Bergen op Zoom (outdoor)
Een verbetering van het oude record uit 2014 met 9 cm.
Vortex: 33,40m in Vlaardingen 2018 (oude was 27 meter)

Omdat we nu weer naar het buitenseizoen gaan wordt alleen nog gemeld wanneer een CR indoor is, anders is het altijd buiten op de baan!

Zijn alle clubrecords gemeld? Degene hierboven worden komende week aangepast op de website.
Clubrecords kan je doorgeven via [email protected], met een werkende link naar de betreffende uitslag.
Lieve ouders: wanneer jouw atleet een clubrecord heeft behaald, wil je dit dan laten weten via [email protected]? Alvast bedankt!
(Kijk ook eens op: Indoor Ranglijsten 2018 en prestaties AT)

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom!
Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail!