Dit weekend: de marathon van Rotterdam, de Nescioloop in Amsterdam Oost over de Nesciobrug en de eerste wedstrijd van de pupillencompetitie in Amstelveen. Na het pupillen ontbijt zaterdagochtend vanaf half negen met brood, gezond beleg, fruit en groenten togen de pupillen naar AV Startbaan. Zondagochtend deden flink wat leden van de loopgroepen mee aan de trimloop van 8 en 15 km.

De pupillen in actie bij AV Startbaan in Amstelveen
‘Op  de eerste competitiewedstrijd van seizoen 2017 was AV Feniks met 45 pupillen aanwezig. Het was eerst nog wat bewolkt, maar in de loop van de dag werd het zonniger. Op de fijne atletiekbaan in Amstelveen bij AV Startbaan lieten de pupillen van AV Feniks zien dat ze individueel mooie prestaties kunnen leveren, maar dat ze als teams écht tot topresultaten komen. Foto’s van de dag vind je op  Flickr! Ook een indruk via AV Hollandia.

Verenigingsklassement: allemaal meedoen
Vanaf 11.00 uur waren eerst de minipupillen, C en B pupillen aan de beurt. Nog wat onwennig werd gestart met de estafettes. De jongensteams werden 2e  en de meisjesteams eindigden als 4e. Op de individuele meerkamp werd door alle pupillen prima gepresteerd.
In de competitie geldt dat er per vereniging een eindtotaal wordt gemaakt. Alle behaalde prestaties worden omgezet in punten. Per atleet worden de punten van de sprint, ver/hoog en bal/kogel opgeteld. De som van de 4 beste meerkampers wordt opgeteld bij de estafettepunten. Met dit eindtotaal wordt er dan een klassement gemaakt. Vandaar dat het zo belangrijk is om met alle pupillen mee te doen.

Minipupillen: Adne werd 3e in de meerkamp
De minipupillen eindigden in de wedstrijd bij AV Startbaan als 3e in het verenigingsklassement. Voor onze jongste jongens is dit een super prestatie in hun eerste echte meerkampwedstrijd. Adne de Munnik werd zelfs 3e in de meerkamp. Thierry volgde kort daarna op een 5e plaats. Samen met Armaan en bij de volgende competitiewedstrijd nog een paar jongens gaat dit nog veel beter worden. Op de afsluitende 600m voor de minipupillen werd Thierry 4e, Adne 9e en Armaan 12e.

C-pupillen: toppers
Bij de meisjes C pupillen hadden we 4 toppers in de strijd. Loewé, Queenisha, Kyana en Lidewij hebben het heel goed gedaan. En door stug door te blijven trainen worden de prestaties alleen nog maar beter.
De jongens C pupillen hadden 2 jongens in het team. Hopelijk bij de volgende wedstrijd een compleet team…. Jean-Shaniek en Eljahro zijn echter individueel zo goed dat ze toch nog menige ander vereniging achter zich lieten. Jean werd 6e op de meerkamp en Eljahro werd bijna als vanzelfsprekend 1e. Ook op de 600m een klinkende overwinning voor Eljahro.

B-pupillen: 2e in verenigingsreglement
Nura, Céline, Katrien, Ailed, Lieke en India kwamen in de strijd voor de meisjes B. Zij zijn met z’n allen een prima team en zij eindigden als 2e in het verenigingsklassement. Individuele klasse was er vooral van Céline die bv bij balwerpen 2e en in de individuele meerkamp 4e werd.
De jongens B hebben met Denzel (5e meerkamp), Mees (1e op 1000m) en Riley (2e op 1000m) zoveel talent in hun ploeg….Samen met Jahnairo en Omar werden ook zij 2e in het verenigingsklassement. Super gedaan van de B pupillen. André Kuipers ziet sterren!

A1meisjes: clubrecord estafette
Het middagprogramma begon met de estafettes voor de A pupillen. Daar viel vooral het opmerkelijke resultaat van A1 meisjes op. Ze hadden 2 estafetteteams gemaakt. En ze waren zo goed, dat ze daarmee de 2 snelste tijden haalden. Team 1 (Chevelle, Giselle, Racheeja en Veronique) hebben met hun tijd (36,86 sec) zelf het clubrecord verbroken. De A1-, A2-jongens en A2 meisjes haalden ook nuttige punten op de estafette.

A2 meisjes: winst Kogelstoten (clubrecord Delany)
Op de meerkamp was Delany van de A2 meisjes de beste met kogelstoten. Met een afstand van 8,46m betekende dit zelfs een clubrecord. Zij stoot hiermee verder dan Charlotte Emanuel (als A2) in 2014. Sophie, Myra, Jamila en Maureen zijn aan elkaar gewaagd en in een zware race op de 1000m lieten ze alle allemaal zien dat ze over heel veel karakter beschikken. Ze liepen het allemaal uit.

A1 pupillen: superklasse!
De A1 jongens waren met een vrij nieuw team naar Amstelveen getogen. Mathijs, Tiago, Jay-Jay hebben het prima gedaan. Onze ervaren strijder Albert werd 2e op de meerkamp.
Tja, de A1 meisjes…het team met Chevelle, Veronique, Aiko, Giselle, Racheeja, Joanne, Daisy, Rosara, Tara, Lisa en Alisha lieten het publiek zien dat AV Feniks een vereniging is met superklasse. Op de meerkamp werd Veronique 2e en Chevelle 1e. Het kan ook niet anders dan dat in het verenigingsklassement dit team helemaal bovenaan staat.

A2 jongens: toch nog een team op de been, en hoe!
De verrassing van de dag kwam echter van de A2 jongens. Wie had gedacht dat er in de laatste week voor de wedstrijd er van deze groep toch nog een team op de been kwam? Eerst was Ben helemaal alleen, toen kwam Titus, gevolgd door Sibrand. Duncan en Thom sloten zich op het laatste moment nog aan. Deze 5 tezamen wonnen het teamklassement, met individuele ereprestaties van Titus (2e meerkamp) en Ben (2e 1000m).

AV Feniks heeft zich op deze wedstrijd van zijn beste kant laten zien. De volgende competitiewedstrijd is op 13 mei op onze eigen baan. Als we kunnen zorgen dat we daar met z’n allen meedoen, dan verwachten we daar ook weer heel veel (persoonlijke en club) records en winnaars.’ Verslag van Marjanne Meinsma.

Uitslagen

Zondag: hardlopen en werpen
Op zondag kwamen leden van de loopgroepen van Feniks in actie.
Zij deden mee aan de Nescioloop in Amsterdam en de marathon in Rotterdam. Maartje Bos werd bij de 15 kilometer trimloop 2e bij de vrouwen. Wat een geweldige loop. Gefeliciteerd Maartje!
Jan van der Laan liep de marathon van Rotterdam dit weekend. Ruim 42 kilometer in het ontzettend warme weer: mooie prestatie.
Bij de Nescioloop verrichtte Menno Pals, als official van AV Feniks, de start van de loop. Olympische Baanwielrenner Tim Veldt hielp als Bekende Nederlander bij de start.

15k Nescioloop
Maartje Bos         1:09:46
Joyce Gerritsen   1:32:49

8k Nescioloop
Moh Amrani                 38:56
Vera van der Vegt        42:19

Uitslagen

Rotterdam Marathon
Jan van der Laan        5:06:24

Uitslagen

Werpen in Hilversum, clubrecord voor Milo de Langen
Milo werd zondag 9 april eerste op alle onderdelen bij de werpwedstrijd van GAC in Hilversum. Zowel bij discus, speer als kogelstoten.
Bij het Kogelstoten stootte hij een nieuw clubrecord. Het clubrecord was sinds 2013 in handen van Joris Pals (10,71). Per heden staat het op Milo’s naam met 10 meter 81.

Uitslagen

Clubrecords en ranglijsten

MPA1
Estafette 4 x 60m 36,86 sec, Amstelveen 2017 (CR), Chevelle Brown, Giselle Oosterling, Racheeja Uiterloo, Veronique Veldhuis.
MPA2
Delany Levis: Kogelstoten 8,46m, Amstelveen 2017 (CR)
JJD
Milo de Langen: Kogelstoten 10,81m, Hilversum 2017 (CR),

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom!
Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail!
Clubrecords kan je doorgeven via [email protected], met een werkende link naar de betreffende uitslag.