Afgelopen zaterdag werd het seizoen afgetrapt met de onderlinge trainingspakkenwedstrijd, waar ook de nieuwbakken juryleden hun laatste praktijkproef aflegden. Op zondag stonden er allerlei loopwedstrijden op het programma: van de marathon in Rotterdam tot de Nescioloop. Daarnaast deden onze pupillen nog mee aan atletiekwedstrijden en rustten sommigen uit bij de beloofde film in het clubhuis.

Trainingspakkenwedstrijd

Wat was het mooi weer tijdens de trainingspakkenwedstrijd afgelopen zaterdag. Iedereen had plezier, haalde PR’s en er werden clubrecords gebroken bovendien. De junioren konden zelf kiezen waaraan zij meededen terwijl de pupillen een meerkamp deden. De clubrecords vind je onderaan de pagina. Er was een flink clubrecord Ver voor Carildo Linger, met niet gemeten rugwind: van 5,71 meter. Een prima streven om dit record dit jaar aan te scherpen voor de C2-junioren. Omdat de clubrecords nog vaak wijzigen en verbeterd worden nemen we deze CR’s zonder windmeting wel over op onze website, op de landelijke ranglijsten wordt bij een record wel een windmeting verwacht.

Uitslag Estafettes trainingspakkenwedstrijd 2018

  

Afronding jurycursus 2018 tijdens Trainingspakkenwedstrijd
Hieronder de geslaagde nieuwe juryleden 2018: Eric Philipsen, Martine guldemond, Thessa de Jager, Alrik van der Wild, Verginia Nora, Karina Broersen, Miranda Sapthu. Afwezig was Dirk Klok, die is ook geslaagd. Helemaal links Sylvia Louwris, jurycoördinator, cursusleidster en scheidsrechter. Gefeliciteerd allen!

Uitslagen

Foto impressie Vincent van de Esschert TPW 2018

Foto’s Koen de Langen

Kyan Bremer deed mee aan 3 wedstrijden dit weekend

‘Als je moeder niet goed oplet, sta je in een weekeind zomaar voor 3 wedstrijden ingeschreven. Maar Kyan wilde ze per sé alle 3 meedoen. Eerst zaterdag de trainingspakkenwedstrijd. Na de meerkamp een mooi podium met Thierry, Adne en Kyan bij de C-pupillen, dat belooft veel goeds bij de competitie over 2 weken. Zondag ochtend reden we naar AV’23 voor de Nescioloop, waar Kyan in exact 3 minuten 750m liep en hiermee de 3 plaats haalde. Direct erna zijn we gelijk doorgereden naar de openingswedstrijd in Purmerend. Het balgooien ging al beter dan zaterdag (Eric -vader Eljahro- bedankt voor de tips). Op de 40 m sprint werd hij met 7.33 sec 2e, helaas ging het verspringen niet zo goed als zaterdag, waardoor hij voor de 600m op een 4e plek stond. Over de 600m van zaterdag (2.22.10) was hij niet tevreden, waardoor hij er nog een tandje bovenop deed en nu 2.17.01 liep en brons binnen haalde.’ Verslag van Chantal Bremer, moeder van Kyan.

Ook Eljahro was bij de Openingswedstrijd in Purmerend. Hij ging daar naartoe speciaal voor het hoogsrpingen, en met resultaat: een Clubrecord van 1,25 meter hoog! Beide heren kregen een mooie prijs mee naar huis in de vorm van een schoen!

Heather Bray 1e bij vrouwen senioren Nescioloop

Zondag kwamen naast Kyan ook andere lopers van de zaterdag-, woensdag- en donderdagloopgroep in actie bij de Nescioloop van AV’23 over de Nesciobrug naar IJburg. Er werd door volwassenen 8 of 15 kilometer gelopen. Een fiks eind. Paul Schmalschlager en Deborah Lo-Kioeng-Shioe overtroffen zichzelf door 8 kilometer af te leggen. Trainer Dennis Henraat liep naar een mooie 43ste plek op de 15 km in 1:07,51 en Heather Bray werd 1e bij de senioren vrouwen. Zij liep het snelst over 15 kilometer, namelijk 59 minuten en 34 seconden.

Uitslagen Feniks Nescioloop

Marathon van Rotterdam

Op zondag werd ook de marathon van Rotterdam gelopen. Menigeen bekeek vanuit de luie stoel de ontwikkelingen bij de marathon maar er deed ook een Feniks-lid mee: Allard Haarman. Hij liep de marathon in: 4:47,50. Ook oud-lid en vriend van Feniks Jan van der Laan deed mee. Hij liep de ruim 42 kilometer in 5uur 45minuten en 49 seconden.

De pupillen hadden zondag meer interesse in de film Surf’s up, die in het clubgebouw gedraaid werd.

 

Clubrecords en ranglijsten

JPB
Eljahro Philipsen
Ver: 4,22m, Amsterdam 2018 (rugwind)
Bal: 33,53m, Amsterdam 2018
Hoog: 1,25m, Purmerend 2018

JPA1
Riley Groenbast
Ver: 4,26 Amsterdam 2018 (evenaring, rugwind)

JJD
Isaac Mensah
Ver: 4,92m, Amsterdam 2018 (rugwind)

MJC
Jill Ingrid Cooman
Hoog: 1,40m, Amsterdam 2018 (evenaring)

JJC
Dave Boamah
Hoog: 1,65m Amsterdam 2018 (evenaring)
Carildo Linger
Ver: 5,71m, Amsterdam 2018 (zonder windmeting, rugwind)

JJB
Felix Zwolle
Speer: 43,10m, Amsterdam 2018

JJA
Joris Pals
Discus: 40,96m, Amsterdam 2018
Kogel: 12,12m, Amsterdam 2018 (overgenomen van Micheal de la Cruz uit 2012: 11,32m)

Zijn alle clubrecords gemeld? Degene hierboven worden aangepast.
Clubrecords kan je doorgeven via [email protected], met een werkende link naar de betreffende uitslag.
Lieve ouders: wanneer jouw atleet een clubrecord heeft behaald, wil je dit dan laten weten via [email protected]? Alvast bedankt! (Kijk ook eens op: Indoor Ranglijsten 2018 en prestaties AT)

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom! Klopt er iets niet? Mis je jezelf?
We horen het graag via de mail!