Deze week was het 4 daagse juniorenkamp waar de junioren flink getraind hebben, goed geslapen in een mooi huis met mooi sanitair en ook gezellig onder elkaar zijn geweest. Daarnaast een wedstrijd voor Eljahro Philpsen, Joris Pals en Gerard van der Laan. Gerard presteerde het om de 60km van Texel te lopen dit weekend. Een ultraloop in een tijd van 5 uur en 16 minuten.

Juniorenkamp
Op Vrijdag 14 april vertrokken 25 goedgemutste junioren richting Putten voor een mooi kamp met veel trainen. Trainer Pieter Knotnerus heeft zijn junioren hard laten werken in 5 flinke trainingen. De kampbegeleiding (Sylvia Louwris, Judith de Langen en Annemarie Hoekstra) zorgden op hun beurt voor bijvoorbeeld een heerlijk paaslunch op zondag. Na wat geschuif met bedden had iedereen zijn of haar plekje gevonden en werd een spel gedaan. Gelukkig was er ook vrij te besteden tijd, maar de meeste tijd werd er echt getraind. ‘s Morgens op de baan van Harderwijk en ’s middags in bos, in het zand of aan het water. Je kan de verslagen lezen op Facebook. Gemaakte foto’s kunnen gepubliceerd worden op ons Flickr-account. Mail of We-transfer de foto’s naar [email protected]

 

 


Eljahro bij Fortuna

‘Op zaterdag ging Eljahro naar de Paaswedstrijd van AV Fortuna in Vlaardingen. Ondanks de wind was het een leuke wedstrijd voor pupillen en junioren. Helaas had Eljahro’s grootste concurrent zich afgemeld, want zonder concurrenten presteer je toch minder. Deze 4 meerkamp (40m, vortex,verspringen en de 600m) werd door Eljahro afgesloten met een puntentotaal van 1804 punten, wat genoeg was voor de 1ste prijs. Hij was dan ook 1ste op alle 4 de onderdelen. Op Vortex gooide Eljahro een baanrecord van 29.27m. Hiervoor ontving hij  een oorkonde. Deze afstand is tevens een clubrecord. Al met al was het een leuke dag, met weer wat nieuwe vrienden erbij. Nu op naar volgende week zaterdag voor de 1ste wedstrijd van het Amsterdams Baan Circuit in het Olympisch Stadion. Hier komen gelukkig een stuk of 5 concurrenten van Eljahro op af. Wie van Feniks doet daar mee?’

Uitslagen

Joris verkende Prins Hendrik in Vught
Junior B Joris Pals (16 jaar) verliet het juniorenkamp wat eerder om 2e paasdag met de Testwedstrijd in Vught mee te doen. Hier wordt vanaf 30 juni het Nederlands Kampioenschap voor Junioren gehouden en hij wilde de baan testen en verkennen. Dat is goed gelukt. Na het toch best zware en heel leuke kamp waren niet alle prestaties naar tevredenheid, maar met een PR en clubrecord Discus was hij wel blij. Komende zaterdag staan Kogelslingeren en Gewichtwerpen in Rotterdam op het programma, met daarna in het Olympisch Stadion Discus en Kogel bij het Amsterdams Baancircuit.

Uitslagen


60 kilometer op Texel door Gerard van der Laan

Gerard van der Laan deed 2e Paasdag een Ultraloop: een heel lang stuk hardlopen. In dit geval 60 kilometer over het Waddeneiland Texel.
De Zestig van Texel wordt georganiseerd door AV Texel en vindt plaats in de oneven jaren op Tweede Paasdag. Je kan deze afstand ook in estafettevorm afleggen (4 x 15) en voor de zeer extreme duurlopers is het mogelijk om 120 km af te leggen. Het parcours is zwaar, afwisselend en voor het grootste gedeelte autovrij. Alle markante punten van het eiland worden aangedaan.

‘Vandaag een loodzware 60 km van Texel gelopen in een toch nog mooie tijd van 5:16. Goed voor een 30ste plaats. En nou een biertje en spierpijn.’ Dat biertje is je gegund Gerard, van harte- wat een prestatie! Gefeliciteerd.

Uitslagen (voor zover bekend nog niet beschikbaar)

Clubrecords en ranglijsten (outdoor)
JPC
Eljahro Philipsen: Vortex 29.27 m, Vlaardingen 2017 (CR)
JJB
Joris Pals: Discuswerpen 40,57m, Vught 2017 (CR),

(De ranglijsten op ranglijsten.tk worden nog opgestart Outdoor 2017 )

PS. Foto’s en verhalen zijn altijd welkom!
Klopt er iets niet? Mis je jezelf? We horen het graag via de mail!
Clubrecords kan je doorgeven via [email protected], met een werkende link naar de betreffende uitslag.